Ελαστικά Καταστήματα

Πληροφορίες για τους τύπους των ελαστικών

ΘΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ


Γενικά τέτοιου είδους ελαστικά είναι ιδανικά για την οδήγηση σε στεγνό έδαφος, υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχει μεγαλύτερη πρόσφυση. Τα χαρακτηριστικά  τους στοιχεία και ο σχεδιασμός τους διασφαλίζουν καλή πρόσφυση και την αντιμετώπιση στεγνών και υγρών οδοστρωμάτων σε θερμότερες συνθήκες, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, οικονομία καυσίμου και άνεση. Να έχετε όμως υπόψην σας ότι σε βρεγμένο έδαφος, οι επιδόσεις αυτού του ελαστικού μειώνονται.  Εγγυώνται τη μέγιστη απόδοση ασφαλείας σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 7°C. Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά σας να διατηρείτε τα ελαστικά σε καλή κατάσταση. Αν το ελαστικό φθαρεί, χάνει την αποτελεσματικότητά του και μπορεί να γίνει ακόμη και επικίνδυνο.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

Σε κάποιες χώρες, είναι υποχρεωτική η χρήση χειμερινών ελαστικών. Στη χώρα μας πάντως δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, καλό είναι να χρησιμοποιείτε αυτά τα ελαστικά από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο, όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από 10°C. Διαθέτουν ειδική γόμα που παραμένει μαλακή στις χαμηλές θερμοκρασίες και βαθύ σκάλισμα πέλματος που προσφέρει βέλτιστη απόδοση σε ψυχρές συνθήκες σε στεγνό ή βρεγμένο οδόστρωμα, με χιόνι ή πάγο. Πρέπει να δώσετε προσοχή στη φθορά αυτού του είδους ελαστικού. Όταν φθαρούν αυτά τα ελαστικά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά σε χιόνι ή σε βρεγμένο οδόστρωμα. Όταν το βάθος των αναγλύφων τους είναι μικρότερο από 3mm, συνιστάται να αλλάξετε τα ελαστικά σας αν θέλετε να διατηρήσετε τη βέλτιστη πρόσφυση.

ΕΛΑΣΤΙΚΟ 4 ΕΠΟΧΩΝ

Τα ελαστικά τεσσάρων εποχών σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας με ικανοποιητικές αποδόσεις τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Εξοπλιστείτε για κάθε είδους καιρικές συνθήκες με ένα μόνο σετ ελαστικών για όλη τη χρονιά. Αυτού του τύπου ελαστικά συνδυάζουν χαρακτηριστικά από χειμερινά και το θερινά ελαστικά. Από την άλλη, τα καλοκαιρινά ελαστικά εγγυώνται την μέγιστη απόδοση ασφαλείας σε θερμοκρασία άνω των +7°C. Τα συστατικά τους στοιχεία και ο σχεδιασμός τους διασφαλίζουν καλή πρόσφυση και την αντιμετώπιση στεγνών και υγρών οδοστρωμάτων σε θερμότερες συνθήκες, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, οικονομία καυσίμου και άνεση. Φυσικά αυτό το ελαστικό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα θερινό ελαστικό σε στεγνό έδαφος ή όσο ένα χειμερινό ελαστικό σε χιονισμένο έδαφος.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ιεραρχήστε τις ανάγκες σας για να καταλήξετε σε τι ακριβώς χρειάζεστε προτού επισκεφτείτε το εξειδικευμένο κατάστημα ελαστικών. Δείτε την ενεργειακή ετικέτα, όσο πιο κοντά στο Α τόσο το καλύτερο. Εάν έχετε φθαρμένα ελαστικά η πλέον κατάλληλη χρονική στιγμή για να τα αντικαταστήσετε είναι πριν το καλοκαίρι και όχι πριν το χειμώνα κι αυτό γιατί τα ταλαιπωρημένα ελαστικά απειλούνται περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και από τις ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες της ασφάλτου παρά από τη βροχή ή τον πάγο. Πριν επιλέξετε ελαστικά ελέγξτε την ημερομηνία παραγωγής τους. Ελαστικά που παρήχθησαν λίγους μήνες πριν αν έχουν διατηρηθεί στις ενδεδειγμένες συνθήκες πίεσης, υγρασίας, θερμοκρασίας είναι μια καλή επιλογή. Μην ξεχνάτε ότι η κατάσταση των ελαστικών σας είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να ελέγχετε την κατάστασή τους τακτικά αν θέλετε να είστε ασφαλείς.

 

Αναζητήστε ελαστικά και ζάντες για το όχημά σας στην περιοχή σας!



Kατηγορίες