Ζωοτροφές Καταστήματα

Ζωοτροφή: ποιότητα, ανησυχίες και προστασία των κατοικιδίων

Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων πολύ συχνά καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε πραγματικά χιλιάδες διαφορετικές επιλογές ζωοτροφής. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων και οι κτηνίατροι αναγκάζονται να το λαάβουν τις αποφάσεις για αγορά ζωοτροφής με βάση το μάρκετινγκ και το σύνολο των δραστηριοτήτων προώθησης του κάθε brand ζωοτροφής, ενέργειες οι οποίες συνήθως ελέγχονται ανεπαρκώς από μεγάλο αριθμό χωρών ανά τον κόσμο και, ως εκ τούτου, καταλήγουν να γίνονται με τρόπο εξαιρετικά παραπλανητικό. Η ανάρτηση αυτή θα σας παράσχει επαρκή καθοδήγηση για ιδιοκτήτες κατοικιδίων, έτσι ώστε να γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με τις εκάστοτε απαιτήσεις, όπως αυτές προκύπτουν από το νόμο και τα τυχόν νομικά κενά που ενδεχομένως να υπάρχουν στη διαδικασία παραγωγής και συντήρησης της ζωοτροφής, έτσι ώστε ο κάθε ιδιοκτήτης να είναι σε θέση να επιλέξει με αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια, με περίσσια σιγουριά και με βέβαιη αποτελεσματικότητα την κατάλληλη ζωοτροφή για το κατοικίδιό του. Θα μάθετε, επίσης, τι πρέπει να κάνετε και πώς πρέπει να κινηθείτε, στην περίπτωση που διαπιστώσετε τη σύνδεση μεταξύ της ζωοτροφής που έχετε αγοράσει για το κατοικίδιο ζώο σας, με οποιαδήποτε τυχόν ασθένεια ενδέχεται να ανακύψει, ή ακόμα και με το θάνατο αυτού. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη ζωοτροφή και την ποιότητά της, στον αναλυτικό οδηγό μας.


Οι κατηγορίες της ζωοτροφής

Όλες οι ζωοτροφές εμπίπτουν σε μία από τις δύο κατηγορίες, Human Grade ή Feed Grade. Οι περισσότερες τροφές για κατοικίδια που πληρούν συγκεκριμένες νόμιμες προϋποθέσεις έτσι ώστε να καταταγούν στην πρώτη κατηγορία, που περιλαμβάνει τροφές οι οποίες θα μπορούσαν να καταναλωθούν και από άνθρωπο. Οι απαιτήσεις της εν λόγω κατηγορίας επισημαίνονται, ωστόσο οι ισχύοντες κανονισμοί για τις ζωοτροφές συνήθως δεν απαιτούν την αποκάλυψη της ποιότητας της ζωοτροφής στην ετικέτα της συσκευασίας. Αναλυτικά:

  • Στο Human Grade, κάθε συστατικό, καθώς και το τελικό προϊόν που προκύπτει αποθηκεύεται, χειρίζεται, υποβάλλεται σε επεξεργασία και μεταφέρεται με τρόπο που είναι συνεπής και συμμορφώνεται με τους τρέχοντες κανονισμούς και τις διεθνώς αναγνωρισμένες καλές πρακτικές της πααγωγής για τα βρώσιμα τρόφιμα που καταναλώνονονται από τον άνθρωπο.

  • Στο Feed Grade, η ζωοτροφή περιλαμβάνει υλικά που έχουν κριθεί ως ασφαλή, λειτουργικά και κατάλληλα για την προβλεπόμενη χρήση τους σε ζωοτροφές. Βγαίνουν στην αγορά και έχουν τις κατάλληλες επισημάνσεις, αφού έχουν συμμορφωθεί με τις πολιτικές και προδιαγραφές ποιότητας.

Η ποιότητα της ζωοτροφής

Πώς, όμως, μπορείτε να γνωρίζετε την ποιότητα της ζωοτροφής, προτού την αγοράσετε; Εάν παρατηρήσετε μια επισήμανση στη συσκευασία της ζωοτροφής ή έναν ισχυρισμό στον αντίστοιχο ιστότοπο ή μια οποιαδήποτε ετικέτα ζωοτροφής που φαίνεται παραπλανητική, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στον εκάστοτε δημόσιο οργανισμό ασφάλειας τροφίμων και τους κρατικούς αξιωματούχους των ζωοτροφών, ώστε να επιβεβαιώσετε την ποιότητά του. Αν πιστεύετε ότι η ετικέτα της ζωοτροφής δε σας παρέχει αρκετές πληροφορίες, ενημερώστε τον ίδιο οργανισμό σχετικά με το ποιες πληροφορίες θα θέλατε να υποχρεωθεί η ετικέτα της ζωοτροφής να περιλάβει. Εάν δεν καταλαβαίνετε έναν κανονισμό ή μια απαίτηση για τη ζωοτροφή, ζητήστε από τον οργανισμό και τον αρμόδιο για τις ζωοτροφές της Πολιτείας σας να σας εξηγήσουν πλήρως. Όποια και αν είναι η απορία σας, μη διστάσετε να ρωτήσετε. Δυστυχώς, οι αρχές συχνά απορρίπτουν ερωτήσεις από τους καταναλωτές. Εάν οι ερωτήσεις σας αγνοηθούν, ζητήστε βοήθεια από τους εκλεγμένους σας αξιωματούχους. Η αναφορά σε εκλεγμένους αξιωματούχους ότι ο υπεύθυνος οργανισμός ή οι κρατικές αρχές αγνοούν τις ερωτήσεις ή τις ανησυχίες σας για τις ζωοτροφές, μπορεί να σας δώσει τις απαντήσεις που θέλετε.

Προβλήματα υγείας σχετικά με ζωοτροφές

Το νούμερο ένα πράγμα που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων για να βελτιώσουν την ασφάλεια των ζωοτροφών είναι να αναφέρουν οποιαδήποτε ασθένεια ή θάνατο κατοικίδιων ζώων που πιστεύουν ότι σχετίζεται με τη ζωοτροφή στις εκάστοτε υπεύθυνες ομοσπονδιακές και κρατικές ρυθμιστικές αρχές. Δυστυχώς, πολύ λίγα θέματα σχετικά με τη ζωοτροφή καταλήγουν να αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές, τη στιγμή που αρκετοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων δημοσιεύουν σχετικά με μια ασθένεια ή θάνατο κατοικίδιων ζώων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και είναι καλό να μοιράζεστε πληροφορίες με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, το Facebook ή το Twitter δεν εκδίδουν ανακλήσεις. Η αναφορά ενός προβλήματος σχετικά με τη ζωοτροφή στις ρυθμιστικές αρχές δημιουργεί ένα επίσημο αρχείο του συμβάντος (γνωστό ως αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών). Οι αρχές έχουν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων με ανεπιθύμητα συμβάντα που έχουν αναφερθεί, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάκληση μιας επικίνδυνης τροφής για κατοικίδια.

Επικοινωνία με τον κατασκευαστή της ζωοτροφής

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα επικοινωνήσουν με τον κατασκευαστή της ζωοτροφής για να αναφέρουν μια ασθένεια ή ανησυχία. Οι κατασκευαστές της ζωοτροφής πρέπει να ειδοποιούνται για ένα πιθανό πρόβλημα, ωστόσο δεν είμαστε βέβαιοι ότι στην πραγματικότητα θα διερευνήσουν πλήρως ένα ζήτημα. Οι κατασκευαστές ζωοτροφών πρέπει να ειδοποιήσουν τον αρμόδιο για σχετικά ζητήματα κρατικό φορέα εντός 24 ωρών από τη γνώση τους για ένα πρόβλημα με τα προϊόντα τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθένεια ή ακόμα και σε θάνατο κατοικίδιων, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε καμία εγγύηση ότι θα το κάνουν πραγματικά. Θα σας προτείναμε, επομένως, αν τυχόν ένα τέτοιο πρόβλημα ανακύψει, να το αναφέρεται εξαρχής στις ρυθμιστικές αρχές και, στη συνέχεια, στον κατασκευαστή της ζωοτροφής.

Ενημέρωση των υπόλοιπων ιδιοκτητών κατοικιδίων

Πώς, όμως, θα καταφέρετε να αποσυρθεί μία ζωοτροφή από την αγορά, εφόσον διαπιστωθεί ότι προκαλεί ασθένειες ή θάνατο στα ζώα συντροφιάς που την καταναλώνουν; Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, αλλά και η πλειονότητα των κτηνιάτρων, δε γνωρίζουν ότι μια ασθένεια που σχετίζεται με τη ζωοτροφή των κατοικίδιων πρέπει να αναφέρεται στις ρυθμιστικές αρχές. Πολύ συχνά, οι κρατικές αρχές αποτυγχάνουν να εκπαιδεύσουν τους καταναλωτές για την ανάγκη αναφοράς ενός ζητήματος που σχετίζεται με τις ζωοτροφές. Εάν διαβάσετε μια ανάρτηση ή ακούσετε για έναν γείτονα, φίλο ή μέλος της οικογένειας του οποίου το κατοικίδιο είναι άρρωστο, και εικάζεται ότι συνδέεται με ζωοτροφή, ενθαρρύνετέ τους να αναφέρουν την ασθένεια ή το θάνατο στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Προσπαθήστε να εξηγήσετε ότι η αναφορά στις αρχές μιας ύποπτης ασθένειας ή θανάτου για την οποία ευθύνεται η ζωοτροφή των κατοικίδιων τοποθετείται σε επίσημο αρχείο και μπορεί να οδηγήσει στην αφαίρεση ενός επικίνδυνου προϊόντος από τα ράφια των καταστημάτων, προστατεύοντας, με αυτό τον τρόπο, τα υπόλοιπα κατοικίδια από επικίνδυνες ζωοτροφές που κυκλοφορούν αθρόα στην αγορά.

Αναζητήστε καταστήματα πώλησης ζωοτροφών στον επαγγελματικό οδηγό f-all.gr

Αναζητήστε καταστήματα πώλησης ζωοτροφών στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες