Γυναικεία ρούχα Καταστήματα

Vintage Ρούχα

Για αρκετά χρόνια οι λάτρεις του παλιού στη χώρα μας ήταν ελάχιστοι. Το παλιό θεωρούνταν – το λιγότερο – ξεπερασμένο και ντεμοντέ. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται μια στροφή προς το παρελθόν. Αρχίσαμε να εκτιμάμε τα υλικά, τα σχέδια και την αξία κομματιών που ήταν τουλάχιστον δεκαετίας. Σε αυτό προφανώς βοήθησε και η κρίση. Αρχίσαμε λοιπόν να βγάζουμε από τις αποθήκες παλιά έπιπλα και να τα αναπαλαιώνουμε, να αναζητάμε σε μαγαζιά  ή στις ντουλάπες της μαμάς και της γιαγιάς ρούχα προηγούμενων δεκαετιών και να τα προσαρμόζουμε στα μέτρα μας. Σε χώρες όπως  Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική, το vintage αποτελεί μια εξαίσια αφορμή για  διάλογο και για γεφύρωση παρόντος και παρελθόντος.  Για να συνειδητοποιήσουμε σιγά-σιγά κι εδώ πως υπάρχει κοινό που μεγαλώνει και ακολουθεί.


Τα” vintage clothing ” θα μπορούσαν να οριστούν ως ενδύματα που έχουν μια κάποια ηλικία αλλά ιδιαίτερο ύφος που τα κάνει ξεχωριστά. Οτιδήποτε παλιότερο του vintage, από είκοσι χρόνια μάλλον και πίσω,  θεωρείται αντίκα.  Λέγοντας vintage δεν εννοούμε απαραίτητα κάτι μεταχειρισμένο αλλά κάτι μοναδικό που δεν υπάρχει πουθενά αλλού, είναι σπάνιο και σε βοηθάει να ξεχωρίζεις μέσα την ομοιογενοποίημένη σύγχρονη εποχή. Vintage θεωρείται η μόδα του ’20, της belle epoque, αλλά vintage είναι και το oldschool του ’80 και όλου του «παλιού καλού καιρού». Τα ρούχα δε χαρακτηρίζονταν “vintage” μέχρι το έτος 1957, όταν μια διαφήμιση Lord & Taylor χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη για να προωθήσει τα παλτά ρακούν από τη δεκαετία του 1920. Φυσικά στην ετικέτα του vintage σίγουρα εμπλέκεται και μια στρατηγική μάρκετινγκ. Επίσης όσον αφορά συγκεκριμένα στην Ελλάδα πρόκειται για μια τάση τόσο της μόδας όσο και της κρίσης. Χαρακτηριστικό είναι πως γίνονται συχνά vintage bazaars στα οποία μπορείτε να αγοράσετε ρούχα σε πολύ καλή ποιότητα, πληρώνοντάς τα στο 1/10 της τιμής που τα πωλούν στα καταστήματα. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως τα vintage ρούχα είναι μια μόδα που ξεκίνησε από το εξωτερικό και οι Έλληνες όπως είναι γνωστό μιμούμαστε με μανία συνήθειες και τάσεις από τους ξένους. Έτσι λοιπόν τα vintage απέκτησαν γρήγορα μια θέση στην καρδιά μας και στην κουλτούρα μας!

Και ιδού ποιες είναι οι «πηγές» των vintage ρούχων : Μαζεύονται από καταστήματα, σπίτια που έχουν κλείσει, καθαριστήρια στα οποία υπάρχουν ρούχα που δεν πήγαν να πάρουν οι ιδιοκτήτες και μέρη όπου έχουν ξεχαστεί πράγματα.

Να λοιπόν μερικοί λόγοι για να επιλέξετε vintage ρούχα : μπορείτε να βρείτε ρούχα με πολύ ιδιαίτερο στυλ που θα σας βοηθήσουν να κάνετε εντυπωσιακές εμφανίσεις, με υφάσματα υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζουν από μακριά από τα ρούχα μαζοποιημένης παραγωγής, καλοραμμένα, σε χαμηλές τιμές. Με το να αγοράσεις ένα vintage ρούχο δείχνεις έμμεσα και το σεβασμό σου στο περιβάλλον. Επίσης σκεφτείτε πως πριν μερικά χρόνια όποιος αγόραζε μεταχειρισμένα ρούχα, αποκλείεται να το έλεγε στους φίλους του γιατί σήμαινε πως δεν έχει λεφτά να πάρει ρούχα! Μεγάλη ντροπή! Σήμερα όμως τρέχουμε να δείξουμε το μεταχειρισμένο επώνυμο μπουφάν που αγοράσαμε σε σούπερ τιμή!  Το καλό είναι πως οι καταστηματάρχες είναι πλέον πολύ προσεκτικοί με τα κομμάτια που αφήνουν να μπουν στο μαγαζί τους. Οπότε όσοι νομίζατε πως τα vintage μαγαζιά έχουν μόνο φθαρμένα  ή ίσως και βρώμικα ρούχα ειλικρινά κάνετε λάθος! Τα ρούχα είναι σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση.

 

Αναζητήστε καταστήματα γυναικείων ρούχων στην περιοχή σας!



Kατηγορίες