Pet shops Καταστήματα

Τι θα χρειαστώ για ένα νέο γατάκι

Όταν αποφασίσουμε να φιλοξενήσουμε ένα γατάκι στο σπίτι μας πρέπει αρχικά να διαμορφώσουμε το χώρο κατάλληλα ώστε να μην υπάρχουν κίνδυνοι για το νέο μέλος. Πρέπει να φροντίσουμε να απομακρύνουμε εντομοκτόνα, εντομοαπωθητικά και απορρυπαντικά, κλωστές και είδη ραπτικής, πλαστικές σακούλες, φάρμακα, φυτά καθώς τα περισσότερα φυτά μπορεί να είναι τοξικά, απορρίμματα, αντιψυκτικά υγρά αυτοκινήτου, ηλεκτρικά καλώδια, προστατεύουμε  τα μπαλκόνια ώστε να μην μπορεί να πέσει από κάτω.


Παράλληλα πριν υποδεχτούμε το γατάκι μας πρέπει να προμηθευτούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Κλουβί μεταφοράς: Υπάρχουν στο εμπόριο διάφοροι τύποι κλουβιών. Είναι καλύτερο να επιλέγετε κλουβιά από σκληρό υλικό με αποσπώμενη οροφή. Διατίθενται επίσης και τσάντες μεταφοράς. Σίγουρα όμως πρέπει να προμηθευτείτε είτε το ένα είτε το άλλο, ιδανικά και τα δύο τόσο για την απλή μεταφορά της γάτας σας στη βόλτα σας ή στον κτηνίατρο είτε για τα ταξίδια.

Φωλιά-Κρεβάτι: Παρόλο που μπορεί η γάτα σας να είναι ξαπλωμένη στα πιο απίθανα μέρη, σίγουρα έχει ανάγκη ένα κρεβάτι ώστε να μπορεί να κρύβεται, να ηρεμεί και να κοιμάται όταν το επιθυμεί.

Αμμολεκάνη: Aρχικά επιλέξτε μια στο κατάλληλο μέγεθος για τη γάτα σας. Αμμολεκάνη με χαμηλά όρια για ευκολότερη πρόσβαση από μικρό γατάκι.  Τοποθετήστε την σε ήσυχο μέρος. Mεγάλη λεκάνη για μεγάλη γάτα και πολύ μεγάλη λεκάνη για περισσότερες από μια γάτες. Διατίθενται επίσης κλειστές τουαλέτες για γάτες με ανοιγοκλειόμενο πορτάκι  ώστε να μπαινοβγαίνει η γάτα εύκολα. Είναι αρκετά πρακτικές γιατί εκτός των άλλων περιορίζουν τις δυσάρεστες οσμές.

Σκεύη για νερό και φαγητό: Βασικά αξεσουάρ  που θα χρειαστείτε είναι δύο μπολάκια ένα για την τροφή και ένα για το νερό της γάτας σας. Τοποθετήστε τα μακριά από την αμμολεκάνη καθώς οι γάτες δεν αγαπούν να τρώνε δίπλα της. Επίσης ο αριθμός των σκευών πρέπει να είναι αντίστοιχος με το συνολικό αριθμό των γατών που φιλοξενούνται στο σπίτι συν ένα επιπλέον, όπως συμβαίνει και με την αμμολεκάνη. Υπάρχουν επίσης και μπολ μεγάλης διάρκειας με αυτόματη ταΐστρα ή και ποτίστρα αν θέλετε να εξασφαλίσετε τροφή και νερό για τη γάτα σας για πάνω από μια ημέρες.

Τροφή-Νερό: Επιλέγουμε τροφή καλής ποιότητος ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης και τη φυσική κατάσταση της γάτας, έχουμε πάντα άφθονο και καθαρό νερό στη διάθεσή της.

Ονυχοδρόμιο: Το ονυχοδρόμιο είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να έχει διαφορετικό μέγεθος και κατασκευή με βασικό χαρακτηριστικό μια μεγάλη ή μικρή  επιφάνεια καλυμμένη με σχοινί στο οποίο η γάτα μπορεί να παίζει με τα νύχια της ή να τα ακονίζει. Έτσι κρατάει τα νύχια της γάτας σε καλή κατάσταση και αποτρέπετε από το να κάνει αυτή την εξάσκηση στα έπιπλα ή στα υφάσματά σας.

Παιχνίδια: Η γάτα σας έχει ανάγκη από παιχνίδια για να διασκεδάζει και να απασχολείται. Τ α παιχνίδια αυτά μπορείτε  είτε να τα προμηθευτείτε από το εμπόριο είτε να τα φτιάξετε εσείς (δεν πρέπει να έχουν μικρά αποσπώμενα κομμάτια που μπορούν να καταπωθούν ή αιχμηρές γωνίες ή κλωστές που κρέμονται)

Κολάρο με ταυτότητα και microchip: Επιλέγοντας πάντα κολάρα ασφαλείας που ανοίγουν σε περίπτωση που παγιδευτεί η γάτα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την εύρεσή της σε περίπτωση που χαθεί.

Βούρτσες-Χτένες: Για την περιποίηση του τριχώματος είναι αναγκαίες βούρτσες και χτένες.

Τέλος, πρέπει να θυμόμαστε ότι από τη στιγμή που η γάτα μας ζει μέσα στο χώρο του  σπιτιού θα πρέπει να είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και να έχει ερεθίσματα ώστε να περνά η γάτα ευχάριστα το χρόνο της!

 

Αναζητήστε pet shops στην περιοχή σας!Kατηγορίες