Ελαιοχρωματιστές Σπίτι & κήπος

Τι είναι οι ελαιοχρωματισμοί;

Οι ελαιοχρωματισμοί ενός κτιρίου είναι ουσιαστικά τα λεγόμενα βαψίματα που το ακούς στην καθημερινότητα σου. Είναι ουσιαστικά μια σειρά από τεχνικές βαψίματος που δίνουν ιδιαίτερη ποιότητα και καλαισθησία σε ένα κτίριο και σε ένα χώρο. Άλλωστε, οι ελαιοχρωματισμοί δεν είναι απλά μια σειρά απο διεργασίες, αλλά θεωρείται και ένα είδος Τέχνης. Μια Τέχνη που την έχουν δοξάσει σπουδαίοι καλλιτέχνες με τα έργα τους, όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι.


Τι τύπους έχουμε?

Οι τύποι που έχουν οι ελαιοχρωματισμοί είναι αρκετοί και οι κυριότεροι είναι οι εξής:

  1. Πατητή Τσιμεντοκονία: Είναι ο τύπος των ελαιοχρωματισμών που έχει γερή βάση στην παράδοση. Ξεχωρίζει από το μικρό πάχος στρώσης σε συνδυασμό με τη χρήση χρωμάτων και βερνικιών. Είναι εξαιρετική περίπτωση για πολλές χρήσεις.
  2. Neve: Η τεχνοτροπία για τους ελαιοχρωματισμούς Neve προσδίδει ένα χαρακτηριστικό ασημί χρώμα που δίνει μια εξαιρετική αίσθηση στο χώρο.
  3. Spatula Stuhhi: Η βασική τεχνική στους ελαιοχρωματισμούς που έχει σαν βάση τον ασβέστη. Χρησιμοποιούνται στοιχεία που δίνουν εξαιρετική αντοχή στους τοίχους σου.
  4. Sabulator: Είναι μια εξαιρετικής ποιότητας τεχνική ελαιοχρωματισμού και χρησιμοποιούνται αντίστοιχης τάξης χρώματα. Χαρακτηρίζεται από τις λεγόμενες αμμώδεις αντανακλάσεις που φαίνονται στο μάτι.
  5. Shardana: To Shardana είναι μια τεχνική ελαιοχρωματισμού της οποίας το όνομα προέρχεται από το αντίστοιχο χρώμα. Το χρώμα αυτό δίνει την χαρακτηριστική αίσθηση του πολυκαιρισμένου τοίχου.
  6. Swahili: Αποτελεί τεχνοτροπία και είδος ελαιοχρωματισμού η οποία προέρχεται και αυτή από το αντίστοιχο χρώμα που μπορεί να το ξέρεις σαν χαλαζία. Η τεχνοτροπία αυτή δίνει μια μεταλλική λάμψη στο χώρο σου.

Που ενδείκνυται;

Οι ελαιοχρωματισμοί πρέπει να γίνονται ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κυρίως για λόγους υγιεινής. Βέβαια πρέπει να γίνονται και για λόγους αισθητικής, αλλά η φθορά του χρόνου από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες επιβάλλει να γίνονται κυρίως για λόγους υγιεινής. Ο σημαντικότερος λόγος από τους τελευταίους είναι η αποφυγή της δημιουργίας υγρασίας στους τοίχους.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία που έχουν οι ελαιοχρωματισμοί είναι η εξής:

  1. Κάλυμμα των επίπλων για να μην λερώσουν
  2. Στοκάρισμα του Τοίχου, δηλαδή λείανση της επιφάνειας του τοίχου από τρύπες κλπ.
  3. Η διαδικασία του σπατουλαρίσματος, όπου ο τοίχος γίνεται ακόμα πιο λείος.
  4. Τοποθέτηση του ασταριού, το οποίο ενισχύει την μόνωση των τοίχων.
  5. Η διαδικασία του ελαιοχρωματισμού.

 

Website: Loypochrom.gr



Kατηγορίες