Clubs Διασκέδαση

Ταξίδι στα καλύτερα club του κόσμου

Θέλουμε πολλά για να περάσουμε καλά; Όχι! Παρέα, μουσική, χορό και καλή διάθεση! Η εξέλιξη των clubs σήμερα είναι τόσο μεγάλη που πλέον είναι σίγουρο πως θα βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Πέρα από αυτό όμως, υπάρχουν και εκείνα τα clubs στον κόσμο που είναι τόσο ιδιαίτερα, που αν τύχει να ταξιδέψουμε ποτέ στα μέρη τους, αξίζει να ζήσουμε την clubbing εμπειρία που προσφέρουν.


Τα πράγματα στο εξωτερικό όσον αφορά στα clubs είναι πολύ διαφορετικά από την χώρα μας. Λίγα είναι αυτά που διατηρούν τον όρο «πόρτα», δηλαδή τον κανόνα του καλοντυμένου, του face control και της ωραίας παρέας, στην είσοδο του μαγαζιού. Με εξαίρεση κάποιες ειδικές περιπτώσεις διαφόρων events, τις περισσότερες φορές, ο καθένας μπορεί να μπει στα clubs και να είναι ο εαυτός του. Στην Ελλάδα, είμαστε λίγο πίσω σε αυτό το κομμάτι καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που συγκριτικά με τις γυναίκες, ένας άντρας είναι πιο δύσκολο να περάσει από την πόρτα του club. Ας φύγουμε λοιπόν από εδώ και ας ταξιδέψουμε στις χώρες που φιλοξενούν τα clubs του μέλλοντος.

Βερολίνο: Berghain

Το πιο σκοτεινό techno club της Ευρώπης, το οποίο διατηρεί την παράδοση της «πόρτας» αλλά με έναν πιο παράδοξο τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Απλά να είμαστε άνετοι, ξεχωριστοί και το ντύσιμο να θυμίζει έναν βέρο Γερμανό: μαύρα, μονόχρωμα και μουντά ρούχα. Είναι πιο πιθανό να μπει κάποιος που φοράει μόνο εσώρουχα και σακάκι από πάνω, πάρα κάποιος που απλά ακολουθεί τη μαζική βιομηχανία μόδας. Στο club αυτό απαγορεύονται οι φωτογραφίες. Ο κανόνας αυτός είναι τόσο αυστηρός που οι πελάτες αναγκάζονται να τοποθετήσουν στην κάμερα του κινητού τους ειδικά αυτοκόλλητα που ελέγχονται κατά την είσοδο και την έξοδο από το club.

Κάτι άλλο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η ουρά για να μπει κάποιος στο Berghain είναι μεγάλη και πολύωρη, οπότε όποιος δεν μπορεί την αναμονή καλό θα ήταν να πάει από νωρίς.

Όσο για τον χώρο του club, η αρχιτεκτονική του είναι βγαλμένη από τα 80s, με αρκετές industrial λεπτομέρειες, καθώς κάποτε ήταν εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας. Αξιοθαύμαστο είναι το πως έχει καταφέρει να διατηρήσει την ταυτότητα του για περισσότερο από 20 χρόνια. Μπορεί, λοιπόν, να ακούγονται υπερβολικές οι απαιτήσεις του πορτιέρη, όποιος καταφέρει να μπει, όμως, θα βιώσει μια μοναδική εμπειρία!

Σιγκαπούρη: Zouk

Πρόκειται για το μεγαλύτερο club σε ολόκληρη την Ασία, χτισμένο πάνω στο μεγάλο ποτάμι που διασχίζει την Σιγκαπούρη. Αυτό που κάνει την επίσκεψη στο Zouk μία μοναδική εμπειρία, είναι ο χώρος του. Διαθέτει 3 μεγάλους χώρους, στους οποίους η μουσική και η ατμόσφαιρα είναι τόσο διαφορετική στο κάθε δωμάτιο, που είναι σαν να είσαι σε άλλο μαγαζί. Είναι το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο club στον κόσμο, με καινοτόμα συστήματα ήχου και φωτισμού, ξεπερνώντας τα όρια της ηλεκτρονικής μουσικής. Ο χώρος του Zouk μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 3500 κόσμο και ήδη μετράει 31 χρόνια λειτουργίας, παραμένοντας ποιοτικά αναλλοίωτο στο είδος του. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που έχει ψηφιστεί παραπάνω από 4 φορές το νούμερο 1 club παγκοσμίως.

Ίμπιζα: Pacha

Και ποιος από εμάς δε σκέφτεται την Ίμπιζα όταν ακούει τη λέξη clubing; Δεν είναι μύθος ότι πρέπει κανείς να βιώσει την εμπειρία του νησιού αυτού με τη βαριά νυχτερινή βιομηχανία, αν θέλει να θεωρείται σωστός clubber.
Το Pacha Club είναι εδώ για να μας επιβεβαιώσει πως ο,τι ακούγεται για την Ίμπιζα ισχύει! Από το 1973 διασκεδάζει τουρίστες και ντόπιους και αποτελεί το πιο εμβληματικό νυχτερινό κέντρο της Ευρώπης, όπου συνδυάζονται η γοητεία, η μουσική και η παράδοση. Το ηλεκτρικό μείγμα αυθεντικότητας και αυθορμητισμού είναι αδιαμφισβήτητα το μυστικό της επιτυχίας για τα 50 χρόνια λειτουργίας του!

Άμστερνταμ: Air club

Το Air club είναι από τα κορυφαία clubs, με διεθνή εμφάνιση και αίσθηση. Τα μηνύματα που περνάει και η εικόνα που αντιπροσωπεύει είναι η ανεκτικότητα, η ελευθερία και η δημιουργικότητα. Άλλο ένα club για χορό κάτω από τον ρυθμό της ηλεκτρονικής μουσικής, της house, της techno και όχι μόνο, καθώς φιλοξενεί κατά καιρούς πολλούς τραγουδιστές και παγκοσμίως αναγνωρισμένης φήμης Djs. Αν και μετράει μόνο μια δεκαετία στον χώρο των clubs, είναι ήδη κορυφαίο στις κριτικές των επισκεπτών. Οι οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις που διαθέτει, κατατάσσει το Air στα clubs με τα καλύτερα συστήματα ήχου παγκοσμίως. Κάτι που δε συναντάμε συχνά, τουλάχιστον στα νυχτερινά κέντρα της Ελλάδας, είναι ότι οι καπνιστές έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση και μπορούν να επιλέξουν οποιονδήποτε από τους δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο club.

Λονδίνο: Fabric

Θεωρείται από τα πιο ιστορικά clubs του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς επέδειξε μέσα από τον χώρο του πως η club κουλτούρα έχει ακόμη δύναμη στην εποχή μας. Παρόλο που έκλεισε το 2016, μετά από 17 χρόνια λειτουργίας, λόγω της αυστηρότητας των αρχών του Λονδίνου, κατάφερε να επαναλειτουργήσει χάρις στην παγκόσμια dance κοινότητα. Αν έχετε λοιπόν, την ευκαιρία να ταξιδέψετε στο Λονδίνο μην παραλείψετε να χορέψετε στους techno ρυθμούς του Fabric και να νιώσετε την απίστευτη αίσθηση του τρεμάμενου dance floor!

Αναζητήστε τα καλύτερα clubs στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό f-all.gr

Αναζητήστε τα καλύτερα clubs στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες