Σπίτι & κήπος Ταπετσαρίες τοίχων

Ταπετσαρία τοίχου: Ξανά στη μόδα!

Οι ταπετσαρίες τοίχου ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στα αστικά σπίτια πολλές δεκαετίες πριν καθώς χάριζαν κομψότητα και το σπίτι φάνταζε πολυτελές προκαλώντας μεγάλη εντύπωση στους επισκέπτες. Η ταπετσαρία στον τοίχο γενικά έχει την ιδιότητα να μεταμορφώνει το χώρο, ακόμη κι αν επενδύσουμε έναν και μόνο τοίχο, ή ακόμη και μέρος μόνο του τοίχου και χαρίζει υψηλή αισθητική στο χώρο. Παλιότερα, οι ταπετσαρίες ήταν κυρίως χάρτινες. Πλέον υπάρχουν αμέτρητες επιλογές τόσο σε σχέδια όσο και σε υλικά όπως, βινύλιο, υαλοβάμβακας, ύφασμα, βελούδο αλλά και ποιότητες υλικών. Μία καλή ταπετσαρία ενδεχομένως να είναι πιο ακριβή επιλογή  από ένα πλαστικό χρώμα αλλά η διάρκεια αντοχής της είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.


Παρότι λοιπόν μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε τις ταπετσαρίες τοίχου ξεπερασμένες και παλιομοδίτικες καθώς  τις συναντούσαμε κυρίως σε παλιά σπίτια στα οποία δεν είχε γίνει καμία ανακαίνιση. Τα τελευταία χρόνια τις συναντάμε όμως ξανά κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους , καφετέριες και κλαμπ σε μοντέρνα σχέδια που πραγματικά μας εντυπωσιάζουν. Αρχίσαμε λοιπόν να σκεφτόμαστε πως θα μπορούσαμε να αλλάξουμε και τη διακόσμηση στο σπίτι μας επιλέγοντας μια μοντέρνα ταπετσαρία.

Όντως αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε τελείως το χώρο σας ή επιθυμείτε μικροαλλαγές ώστε να ανανεωθείτε και να αλλάξετε τη διάθεσή σας χωρίς να προβείτε σε ριζικές αλλαγές η ταπετσαρία τοίχου αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή που μάλιστα δεν κοστίζει τόσο ακριβά όσο νομίζετε! Η αλλαγή επίπλων, χαλιών, διαρρύθμισης θέλει κόπο και χρήματα, που μάλλον στις μέρες μας δεν περισσεύουν.  Μεταμορφώστε το χώρο σας με μια καλής ποιότητας ταπετσαρία και κερδίστε χρήματα και κόπο! Οι σύγχρονες ταπετσαρίες είναι πολύ ανθεκτικές και προσφέρουν μια λύση που μπορεί να σας καλύψει για χρόνια. Και επιπλέον είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να μπορούν να καθαριστούν πανεύκολα και αποτελεσματικά με ένα απλό σφουγγάρι! Σκεφτείτε ότι αν επιλέξετε το βάψιμο με μπογιά, μπορεί εύκολα να ξεφτίσει αν  χτυπηθεί κατά λάθος. Η τοπική αποκατάσταση  είναι δύσκολη, αφού μπορεί να μη βρείτε καν την ίδια ακριβώς απόχρωση ή ακόμη και να χρειάζεται να στοκάρετε το σημείο για να διορθώσετε τη φθορά, διαδικασίες πολύ ακριβές ή χρονοβόρες από το να τρίψετε απλά το λεκέ σε μια ταπετσαρία. Άρα σε βάθος χρόνου είστε οικονομικά κερδισμένοι!

Επιλέξτε ταπετσαρίες με ζεστά χρώματα για το σαλόνι σας που θα δώσουν άποψη στο χώρο.  Εαν σκέφτεστε να επενδύσετε έναν μόνο από τους τοίχους σας μπορείτε να δώσετε βάθος στο χώρο. Στην κουζίνα και το μπάνιο, επειδή υπάρχουν υδρατμοί και περισσότερη βρωμιά  επιλέξετε μια ταπετσαρία  με μεγάλη αντοχή και με μεγάλα πολύχρωμα σχέδια που να μη επιτρέπουν στους λεκέδες να γίνουν ορατοί αμέσως. Στο παιδικό δωμάτιο η ποικιλία των επιλογών θα σας καταπλήξει! Μπορείτε να επιλέξετε μία ταπετσαρία  – φυσικά πλενόμενη – που να ταιριάζει στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας. Ανανεώστε την κρεβατοκάμαρα και το γραφείο σας προτιμώντας κάτι διακριτικό  με ήρεμους τόνους. Εδώ το υλικό μπορεί να είναι και  λιγότερο ανθεκτικό υλικό.

Συμβουλευτείτε έναν καλό επαγγελματία διακοσμητή για να σας καθοδηγήσει σε σωστές επιλογές και προτιμήστε επώνυμες ταπετσαρίες που να εγγυούνται τα χαρακτηριστικά τους.

 

Αναζητήστε ταπετσαρίες τοίχου στην περιοχή σας!



Kατηγορίες