Auto, Moto, Θάλασσα Συνεργεία αυτοκινήτων

Τακτικό service αυτοκινήτων

Συμβαίνει πολύ συχνά να καθυστερείτε το service του αυτοκινήτου μας όταν διανύετε μια περίοδο με αυξημένες υποχρεώσεις ή δεν είστε καλά οικονομικά. Να ξέρετε όμως πως είναι προς όφελός σας να είστε συνεπής στο σέρβις του αυτοκινήτου σας για να διατηρείτε την απόδοση του στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του κινητήρα. Γενικά προκύπτουν πολλά οφέλη από τη συνέπεια σας στον έλεγχο του αυτοκινήτου σας:


Ενισχύετε η ασφάλειά σας. Η σωστή και έγκυρη συντήρηση του οχήματός σας  καθιστά την οδήγηση ασφαλή. Η τακτική αλλαγή λαδιού είναι ζωτικής σημασίας. Χιλιάδες ατυχήματα αυτοκινήτων συμβαίνουν κάθε χρόνο, όχι λόγω κακής οδήγησης, αλλά λόγω κακής συντήρησης. Φθαρμένα φρένα, ακατάλληλα ή φθαρμένα ελαστικά, φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες ή διαρροές καυσαερίων ή αερίων μπορούν εύκολα να προληφθούν, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικά ατυχήματα. Όταν οι μηχανικοί διενεργούν έλεγχο θα πρέπει να συμπεριλάβουν τον έλεγχο των φρένων, των φίλτρων αέρα, της καμπίνας, της πίεσης του αέρα στα ελαστικά σας. Εάν ανακαλύψουν ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης προσοχής, θα είστε ευτυχείς που πήγατε το όχημά σας για συντήρηση αντί να συνεχίσετε να οδηγείτε ένα δυνητικά επικίνδυνο αυτοκίνητο.

Υψηλότερη αξία μεταπώλησης. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά ανάμεσα σε ένα καλά διατηρημένο αυτοκίνητο και ένα που φαίνεται παραμελημένο. Εάν σχεδιάζετε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας, όντας καλοδιατηρημένο θα έχει υψηλότερη εμπορική αξία. Εάν το συντηρείτε τακτικά όταν έρθει η ώρα να το πουλήσετε ή να το ανταλλάξετε, θα αξίζει περισσότερα χρήματα. Προφανώς, ένα όχημα που έχει λάβει τακτική συντήρηση θα αξίζει περισσότερα από ένα που έχει παραμεληθεί ή κακοποιηθεί. Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό όλες οι εργασίες που διενεργούνται στο όχημά σας να καταγράφονται στο βιβλίο service, όχι μόνο για να γνωρίζετε εσείς οι ίδιοι τι παρεμβάσεις έχουν γίνει αλλά και για να μπορείτε να αποδείξετε μελλοντικά σε κάποιον ενδιαφερόμενο αγοραστή ότι αντιμετωπίζατε το αυτοκίνητό σας με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Μειώνει το λειτουργικό κόστος. Κάθε έμπειρος μηχανικός  μπορεί να εκτιμήσει την αξία της συντήρησης του αυτοκινήτου. Αν τα προβλήματα εντοπιστούν και διορθωθούν εγκαίρως, μπορεί να εξοικονομηθούν  πολλά χρήματα, χρόνος και το σημαντικότερο άγχος.

Λιγότεροι ρύποι. Όταν τα χιλιόμετρα μαζεύονται, το λάδι μαυρίζει και σταδιακά χάνει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του, η κατανάλωση του αυτοκινήτου αυξάνεται, το ίδιο και οι εκπομπές ρύπων.

Σε γενικές γραμμές πάντως μπορούμε να πούμε ότι οι κλασικές εργασίες συντήρησης που γίνονται στο πλαίσιο του σέρβις περιλαμβάνουν: αλλαγή λαδιών, συμπλήρωση του καθαριστικού υγρού, συμπλήρωση των υγρών του ψυγείου, έλεγχο της στάθμης των υγρών των φρένων, αντικατάσταση του φίλτρου αέρα, αλλαγή του φίλτρου λαδιού,  καθαρισμό ή αλλαγή του φίλτρου βενζίνης, αντικατάσταση ή καθαρισμό του φίλτρου της καμπίνας των επιβατών, αλλαγή των μπουζί, έλεγχο των φρένων του οχήματος, έλεγχο του δυναμό, έλεγχο των φώτων και αλλαγή λαμπτήρων όπου χρειάζεται, έλεγχο της κατάστασης των ελαστικών του αυτοκινήτου, έλεγχο της φθοράς των υαλοκαθαριστήρων.

Αν θέλεις να αυξήσεις το προσδόκιμο ζωής του αυτοκινήτου σου, πρέπει να είσαι συνεπής στα service.

 

Αναζητήστε συνεργεία αυτοκινήτων στην περιοχή σας!



Kατηγορίες