Αναισθησιολόγοι Υγεία

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επισκληρίδιου αναισθησίας

Ο τοκετός είναι μία διαδικασία που προκαλεί δέος, μια μεταμορφωτική στιγμή που φέρνει στο προσκήνιο νέα ζωή. Ωστόσο, δεν λείπουν οι προκλήσεις και ο έντονος πόνος. Στην προσπάθεια να ανακουφίσουν την ταλαιπωρία που σχετίζεται με τον τοκετό, οι μέλλουσες μητέρες παρουσιάζονται συχνά με μια σειρά επιλογών, μία από τις οποίες είναι η χορήγηση επισκληριδίων. Το τεράστιο μέγεθος της ανακούφισης που μπορούν να προσφέρουν είναι ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα, επιτρέποντας στις μητέρες να βιώσουν τη χαρά και την ομορφιά του τοκετού χωρίς να κατακλύζονται από βασανιστικό πόνο. Πάμε να δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα της επισκληρίδιου αναισθησίας.


Τι είναι η επισκληρίδιος αναισθησία;

Η επισκληρίδιος αναισθησία είναι μια διαδικασία ανακούφισης από τον πόνο που έχει γίνει μια από τις πιο κοινές επιλογές διαχείρισής του για τον τοκετό. Η επισκληρίδιος διαδικασία περιλαμβάνει ένεση αναισθητικού ή στεροειδούς. Ο αναισθησιολόγος θα εγχύσει το φάρμακο στο χώρο γύρω από τα νωτιαία νεύρα σας-αυτό ονομάζεται επισκληρίδιος χώρος. Η επισκληρίδιος αναισθησία έχει ως στόχο να σας δώσει ανακούφιση από τον πόνο ή πλήρες μούδιασμα σε μια περιοχή του σώματός σας.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας επισκληριδίου αναισθησίας;

Η τοποθέτηση της αναισθησίας δεν είναι επώδυνη, αλλά μπορεί να αισθανθείτε δυσφορία από το μούδιασμα του δέρματός σας πριν εισέλθει ο επισκληρίδιος αποκλεισμός σας. Για να κάνετε την επισκληρίδιο, τοποθετούνται μικροί σωλήνες στο κάτω μέρος της πλάτης σας που επιτρέπουν σε μια αντλία να τοποθετήσει αργά το φάρμακο για τον πόνο στο κάτω μέρος του σώματός σας. Ο αναισθησιολόγος σας μπορεί να δοκιμάσει μια μικρή δόση για να διασφαλίσει ότι η επισκληρίδιος είναι στη σωστή θέση. Συνήθως χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να αισθανθείτε ότι το φάρμακο αρχίζει να δρα, ανάλογα με τον τύπο του αναισθητικού που χρησιμοποιείται. Η λήψη μιας ένεσης επισκληρίδιου αναισθησίας σταματά τα σήματα πόνου από το να ταξιδεύουν από τη σπονδυλική σας στήλη στον εγκέφαλό σας. Η λήψη τοποθετείται στον επισκληρίδιο χώρο σας, ο οποίος είναι γεμάτος με υγρό που περιβάλλει το νωτιαίο μυελό σας. Ο νωτιαίος μυελός σας συνδέει τα νεύρα σε όλο το σώμα σας με τον εγκέφαλό σας. Έτσι, όταν αισθάνεστε πόνο από τον τοκετό, το επισκληρίδιο αναισθητικό εμποδίζει αυτά τα σήματα πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλό σας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας επισκληριδίου αναισθησίας;

Αν και η επισκληρίδιος είναι μια τυπική διαδικασία διαχείρισης του πόνου, θα πρέπει να εξετάσετε ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα

  • Η επισκληρίδιος σας επιτρέπει να είστε ξύπνιοι και σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια του τοκετού. Βοηθούν επίσης στην ανακούφιση του μεγαλύτερου μέρους του πόνου στο κάτω μέρος του σώματός σας χωρίς να επιβραδύνουν πάρα πολύ τον τοκετό σας. Υπάρχει, επίσης, ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στο μωρό από μια επισκληρίδιο.

  • Η επισκληρίδιος είναι ένα σημαντικό όφελος για τις γυναίκες στον τοκετό. Επειδή ο τοκετός είναι επώδυνος και μπορεί να διαρκέσει ώρες, η επισκληρίδιος παρέχει ανακούφιση από τον σωματικό πόνο καθώς και μέρος του ψυχικού στρες και άγχους.

  • Ένα άλλο πλεονέκτημα της επισκληριδίου είναι ότι το κάτω μέρος του σώματός σας είναι μουδιασμένο εάν ο γιατρός σας πρέπει να εκτελέσει επείγουσα καισαρική τομή χωρίς να περιμένει να τεθεί σε ισχύ η φαρμακευτική αγωγή. Μια επείγουσα καισαρική τομή μπορεί να απαιτηθεί εάν το μωρό σας στερείται οξυγόνου.

Μειονεκτήματα

  • Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της επισκληριδίου είναι ο χρόνος και η προσπάθεια που χρειάζεται για να γίνει. Ο αναισθησιολόγος σας δεν μπορεί να εκτελέσει επισκληρίδιο έως ότου ο τράχηλός σας είναι τουλάχιστον τέσσερα εκατοστά διασταλμένος. Αυτή η απαίτηση μπορεί να δυσκολέψει την αναμονή στον πόνο του τοκετού.

  • Ένα άλλο αρνητικό είναι εισαγωγή της βελόνας στη σπονδυλική σας στήλη. Μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν επώδυνο λόγω του μεγέθους της βελόνας.

  • Μία από τις παρενέργειες της επισκληριδίου είναι ότι η γυναίκα δεν μπορεί να περπατήσει. Οι χαμηλές δόσεις μπορούν να επιτρέψουν σε ορισμένες γυναίκες να σταθούν και να περπατήσουν με βοήθεια, αλλά η συνολική δοσολογία μουδιάζει εντελώς κάτω μέρος του σώματός σας.

Πηγή: www.webmd.com

Αναζητήστε αναισθησιολόγο στη περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό f-all.gr

Αναζητήστε αναισθησιολόγο στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες