Εστιατόρια

Τα πιο ασυνήθιστα εστιατόρια στον κόσμο

Αναφέροντας τη φράση «εστιατόρια από όλο τον κόσμο», το μυαλό μας ταξιδεύει σε μαγαζιά με φαγητό που κρύβει τον δικό του πολιτισμό- τη δική του κουλτούρα. Κι όμως! Εννοούμε μία εμπειρία που μόνο στο άκουσμα της λες ότι είναι κάποια καλοστημένη πλάκα. Δεν είναι μόνο η τοποθεσία, η θέα ή τα πιάτα που θα γευτείς, αλλά είναι το βίωμα που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου όσα χρόνια και αν περάσουν. Αν είσαι κι εσύ ένας καλοφαγάς τότε σίγουρα πρέπει να σε ενημερώσουμε για αυτά που συμβαίνουν στα εστιατόρια στις γωνιές του πλανήτη και που δεν είχες ιδέα ότι υπάρχουν.


Ithaa Undersea Restaurant — νησί Rangali, Μαλδίβες

Δεν χρειάζεται να αδιαβροχοποιήσετε το κινητό σας για να τραβήξετε φωτογραφίες μέσα στη θάλασσα σε ένα από τα πιο μοναδικά εστιατόρια στον κόσμο! Βρίσκεται στο Conrad Maldives, το Rangali Island Resort είναι ένα πανέμορφο και οικείο υποβρύχιο εστιατόριο (χωρητικότητας 14 ατόμων) που βρίσκεται πάνω από 16 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το εστιατόριο που άνοιξε το 2005, με ολοκαίνουργιο γυαλί, διαθέτει μενού που αποτελείται από φρέσκα θαλασσινά, μοσχαρίσιο rib eye, μοσχαρίσιο κρέας και άλλα γκουρμέ πιάτα. Τοποθετημένο σε μια διαφανή ακρυλική οροφή, το εστιατόριο προσφέρει στους πελάτες του μια πανοραμική θέα 270 μοιρών των θαλάσσιων πλασμάτων που κολυμπούν στα κρυστάλλινα νερά των Μαλδίβων. Ενώ μια επίστρωση βαφής ψευδαργύρου προστατεύει τη δομή του χάλυβα της Ithaa από τη διάβρωση, το αλμυρό νερό και οι θαλάσσιες αναπτύξεις που προσκολλώνται στο χρώμα θα το διασπάσουν τελικά. Εάν θέλετε να το επισκεφτείτε, βιαστείτε όσο το προλαβαίνετε ακόμη!

«Δείπνο στον ουρανό» – Μόντρεαλ, Καναδάς

Έχετε όρεξη για μεγάλο υψόμετρο; Εμπνευσμένο από το Βέλγιο, η ιδέα αυτού του κινητού εστιατορίου με βάση την καινοτομία περιλαμβάνει έναν γερανό που ανυψώνει τους επισκέπτες, οι οποίοι είναι δεμένοι με ασφάλεια σε «καρέκλες τραπεζαρίας» 160 πόδια ψηλά στον αέρα, μαζί με ένα τραπέζι, το προσωπικό αναμονής και ό,τι χρειάζεται για να απολαύσετε ένα γεύμα που «επιπλέει» στον ουρανό. Το Dinner in the Sky έχει αποκτήσει δημοτικότητα παγκοσμίως και τώρα προσφέρεται για περιορισμένες περιόδους σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Μόντρεαλ. Αυτά τα μοναδικά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό, απίστευτη θέα και μια ιστορία όπως καμία άλλη.

Redwoods Treehouse-Warkworth, Νέα Ζηλανδία

Πιθανόν να νωρίζετε ήδη για τις υπέροχες εκτάσεις κόκκινων δέντρων στα Εθνικά και Κρατικά Πάρκα Redwood στην Καλιφόρνια, αλλά τα δέντρα κοντά στο Warkworth είναι διάσημα για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο. Ονομάζεται Redwoods Treehouse και είναι χτισμένο από το 2008, η δομή σε σχήμα λοβού βρίσκεται πάνω από 32 πόδια πάνω από το έδαφος σε ένα δέντρο Redwood στην πόλη Warkworth, βόρεια του Auckland. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο χώρο μέσω ενός υπερυψωμένου πεζόδρομου στην κορυφή του δέντρου, χτισμένου από κοκκινόξυλο που έχει αλεσθεί στις εγκαταστάσεις. Ο εντυπωσιακός χώρος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ιδιωτικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις, χωρητικότητας 30 ατόμων.

«Σύγχρονη τουαλέτα»—Πόλη της Ταϊπέι, επαρχία Ταϊβάν, Κίνα

Αυτό είναι το μόνο μέρος όπου η εθιμοτυπία στο φαγητό και η εθιμοτυπία στο μπάνιο είναι ένα και το αυτό. Η ιδέα για αυτό το περίεργο εστιατόριο συνελήφθη από έναν από τους ιδιοκτήτες ενώ διάβαζε ενώ καθόταν —πού αλλού;— σε μια τουαλέτα. Αρχικά, πουλούσε παγωτό σοκολάτας μόνο σε δοχεία σε σχήμα τουαλέτας, αλλά μόλις το χιουμοριστικό γύρισμα έγινε μεγάλη επιτυχία, εμφανίστηκε ένα πλήρες εστιατόριο με θέμα το μπάνιο. Σήμερα, η Modern Toilet είναι μια αλυσίδα με τοποθεσίες σε όλη την Ασία και έχει σχέδια για περαιτέρω επέκταση. Εάν η ιδέα σας κεντρίσει την περιέργειά σας, πηγαίνετε σε ένα από αυτά τα μοναδικά εστιατόρια και καθίστε σε μια από τις (μη λειτουργικές) τουαλέτες όπου σερβίρονται τα γεύματα σε σερβίτσιο σε σχήμα λεκάνης τουαλέτας!

De Kas-Άμστερνταμ, Ολλανδία

Όποιος έχει κήπο ξέρει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το να φτιάξετε ένα γεύμα με φρέσκα προϊόντα που έχετε καλλιεργήσει μόνοι σας. Φανταστείτε ένα εστιατόριο όπου οι επιλογές του μενού προετοιμάζονται χρησιμοποιώντας τα πιο φρέσκα υλικά, και με τον όρο πιο φρέσκα, εννοούμε συγκομιδή στο χωράφι την ανατολή του ηλίου την ίδια μέρα που θα δειπνήσετε εκεί. Καλωσορίσατε στο De Kas, ένα παλιό θερμοκήπιο στο Άμστερνταμ που επρόκειτο να κατεδαφιστεί το 2001, αλλά σώθηκε από έναν φιλόδοξο σεφ με αστέρι Michelin, τον Gert Jan Hageman, ο οποίος μετέτρεψε το μοναδικό κτήριο των είκοσι έξι ποδιών σε εστιατόριο και παιδικό σταθμό. Μεσογειακά λαχανικά, βότανα και βρώσιμα λουλούδια καλλιεργούνται και συλλέγονται στο θερμοκήπιο και στον κήπο κοντά στο εστιατόριο, και ο Hageman βρίσκεται στο φυτώριο του De Kas καθημερινά, δουλεύοντας το χώμα, φυτεύοντας, βοτανίζοντας και συγκομίζοντας βότανα και λαχανικά.

The Bubble Room—Captiva Island, Florida

Αυτό το παιχνιδιάρικο εστιατόριο που άνοιξε το 1979, διακοσμημένο με κλασικά παιχνίδια της δεκαετίας του 1930 και του 1940, ξεκίνησε ως ένα μικρό εστιατόριο ενός δωματίου και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα εστιατόριο με πολλά θέματα που καταλαμβάνει και τους τρεις ορόφους του σπιτιού από το οποίο ξεκίνησε. Το προσωπικό είναι γνωστό ως «bubble breakers», που ο καθένας φορά ένα διαφορετικό τρελό καπέλο. Τα κινούμενα τρένα βρίσκονται και στους τρεις ορόφους και φωτογραφίες από σκηνές ταινιών παλιάς εποχής και αστέρια κοσμούν κάθε διαθέσιμο χώρο στον τοίχο. Το «It’s always Christmas at the Bubble Room» είναι ένα θέμα που γίνεται εμφανές από την παρουσία των πολλών χριστουγεννιάτικων λαμπτήρων όλο το χρόνο. Η μουσική από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1940 χρησιμεύει ως soundtrack για το The Bubble Room και τα φωτεινά και χαρούμενα παστέλ χρώματα του χώρου τον καθιστούν μια σχεδόν παραισθησιολογική εμπειρία! Τα αγαπημένα όλων στο τρέχον μενού είναι αυθεντικά προϊόντα που προσφέρονται από τις πρώτες μέρες του εστιατορίου, όπως το τυρί Socra (ένα τυρί που σερβίρεται με φλόγιστρο στο τραπέζι), το Bubble Bread και πολλά από τα κολοσσιαίου μεγέθους επιδόρπια.

Αναζητήστε εστιατόρια στον επαγγελματικό οδηγό f-all.gr

Αναζητήστε εστιατόρια στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες