Ομορφιά & Αθλητισμός Τατουάζ

Τα καλύτερα και τα χειρότερα σημεία για τατουάζ

Σκέφτεσαι καιρό να κάνεις ένα τατουάζ που σε εκφράζει, αλλά έχεις δεύτερες σκέψεις σχετικά με το ποιό σημείο του σώματός σου είναι το καταλληλότερο; Προφανώς και μπορείς να κάνεις τατουάζ σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείς, αλλά καλό θα ήταν να έχεις κατά νου ότι μερικά σημεία στο ανθρώπινο σώμα δε θεωρούνται ως τα πιο ιδανικά από τους tattoo artists για να τα γεμίσεις με μελάνι. Μερικά από αυτά είτε θα “τεντώσουν”, άλλα θα χαλαρώσουν, ενώ υπάρχουν και αυτά που θα ξεθωριάζουν πολύ εύκολα και γρήγορα. Κοινό σημείο όλων αυτών; Μα φυσικά το πού έχουν “χτυπηθεί” και το πόσο πολύ τα έχεις φροντίσει προστατεύοντάς τα από τον ήλιο και ενυδατώνοντάς τα.


Για να διασφαλίσεις ότι ένα τατουάζ θα δείχνει όπως την πρώτη μέρα όσα χρόνια κι αν περάσουν, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να λάβεις υπόψη είναι πόση ακτινοβολία δέχεται το σημείο που θα κάνεις το τατουάζ. Παρόλο που πάντα θα μπορείς να προστατεύεις το τατουάζ σου με αντηλιακό, θα ήταν πιο σοφό να επιλέξεις ένα σημείο στο σώμα σου που το μεγαλύτερο διάστημα θα είναι καλυμμένο με ρούχα, επιλογή που θα διασφαλίσει μια μεγαλύτερη διάρκεια κατά στην οποία το χρώμα θα διατηρηθεί φρέσκο και έντονο -ειδικά αν επιλέξεις κάποιο πέραν του κλασικού μαύρου.

Το μέγεθος και το σχήμα ενός τατουάζ μπορεί επίσης να επηρεάσει το κατά πόσο θα μοιάζει το ίδιο σε δέκα με είκοσι χρόνια, επομένως θα πρέπει να συζητήσεις αυτούς τους παράγοντες με τον tattoo artist σου, προτού ξεκινήσετε. Θα σε βοηθήσει να αναλογιστείς όλα τα θετικά και αρνητικά και να κάνεις τη σωστή επιλογή σχετικά με το καταλληλότερο σημείο πάνω σου. Εδώ θα βρεις έναν mini οδηγό με τα καλύτερα και τα χειρότερα σημεία με βάση τη διάρκεια που θα έχουν στο σώμα σου και σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών.

Τα καλύτερα:

  1. Εσωτερικό χεριών: Αν η καθημερινότητά σου περιλαμβάνει να βρίσκεσαι αρκετά συχνά στον ήλιο, καλύτερα να αποφύγεις την εξωτερική πλευρά των χεριών σου. Αντ’ αυτού να επιλέξεις την εσωτερική, η οποία προστατεύεται περισσότερο. Το εσωτερικό του χεριού σου είναι αρκετά προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία και τις βλαβερές ακτίνες UV. Χωρίς τη συνεχή “επίθεση” των ακτίνων -που διαλύουν το μελάνι και το κάνουν ωχρό- τα τατουάζ σε αυτό το σημείο τείνουν να παραμένουν για περισσότερο διάστημα φρέσκα και “ζωντανά”. Το σημείο ειδικά που βρίσκεται στο πάνω τμήμα των χεριών μας είναι εξίσου εξαιρετική επιλογή, ενώ έχει ακόμα το πρόσθετο πλεονέκτημα της έξτρα προστασίας που προέρχεται από τα μανίκια των κοντομάνικων, γεγονός που θα προστατεύει το τατουάζ σου ακόμα περισσότερο.
  2. Πλάτη: και πάλι, χάρη στο γεγονός της κάλυψης από τα ρούχα, η πλάτη συνήθως είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για το “χτύπημα” τατουάζ. Αυτή η περιοχή, όχι μόνο δε δέχεται μεγάλη ποσότητα ακτινοβολίας σε σύγκριση με άλλα σημεία του σώματος, αλλά είναι γνωστή και για το πόσο καλά διατηρεί το σχήμα και την ποιότητα του σχεδίου, ακόμα και αν τα σημάδια του χρόνου αρχίσουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Σε αντίθεση με την κοιλιακή χώρα, για παράδειγμα, η πλάτη είναι σχετικά σταθερή, ενώ το δέρμα που την καλύπτει δεν υποβάλλεται σε ιδιαίτερες δοκιμασίες.
  3. Αυχένας: Εάν ψάχνεις για ένα πιο ιδιαίτερο σημείο για το τατουάζ σου και ένα μέρος που δεν πρόκειται ποτέ να “χαλάσει”, λάβε υπόψη σου και την περιοχή του αυχένα. Ένα τατουάζ ακριβώς κάτω από την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής θα παραμένει φρέσκο, σχεδόν όπως την πρώτη μέρα, χάρη στην λιγοστή έκθεση στον ήλιο. Κι αυτό ενισχύεται ιδιαιτέρως στα άτομα με μακριά μαλλιά, τα οποία αφήνουν κάτω, γεγονός που θα επιμηκύνει ακόμα περισσότερο τη διάρκεια ζωής του τατουάζ. Ένα σημείο σαν τον αυχένα, όμως, εύκολα μπορεί να ξεχαστεί κατά την τοποθέτηση αντηλιακού. Οπότε αν σκοπεύεις να περάσεις ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σου έξω στον ήλιο, μη ξεχάσεις να καλύψεις το τατουάζ με ένα αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, για να παραμείνει υγιές και προστατευμένο.

Είδαμε εκείνα τα σημεία που ευνοούν την παραμονή του τατουάζ σου στο σώμα σου για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά ποιά είναι εκείνα που θα επισπεύσουν την επόμενη συνάντησή σου με τον tattoo artist σου για μια γρήγορη διόρθωση;

Τα χειρότερα:

  1. Κοιλιακή χώρα: Η περιοχή της κοιλιάς, ειδικά για τις γυναίκες, είναι ένα σημείο του σώματος που δέχεται αρκετές μεταβολές. Είναι ένα σημείο που ενδέχεται να τραβηχτεί λόγω πιθανής εγκυμοσύνης ή και να παρουσιάσει διακυμάνσεις στην ελαστικότητά της λόγω απότομων αυξομειώσεων βάρους. Ακόμα και αν περιποιηθείς με κρέμες το τατουάζ σου, κρατώντας το ενυδατωμένο, η πιθανότητα να καταλήξεις με ένα “τραβηγμένο” ή “σκασμένο” τατουάζ είναι αρκετά πιθανή. Γι’ αυτό, συμβουλέψου τον tattoo artist σου για τη γνώμη του σχετικά.
  2. Πόδια: Μπορεί το να επιλέξεις να “χτυπήσεις” κάποιο τατουάζ στο πόδι να είναι αρκετά δημοφιλές, παρόλα αυτά είναι ένα σημείο που θα σε ταλαιπωρήσει, ειδικά αν επιθυμείς ένα τατουάζ που δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ο λόγος προφανής: τα τατουάζ στον αστράγαλο, στις άκρες της πατούσας, στη φτέρνα και το πάνω μέρος του ποδιού πιθανώς να χρειάζονται περισσότερα “φρεσκαρίσματα”, καθώς είναι πιο εκτεθειμένα στη συνεχή επαφή και τριβή που προκαλείται από τα παπούτσια και τις κάλτσες. Επίσης, είναι ακόμα πιο ευάλωτα στα βακτήρια και στη βρωμιά, λόγω της υγρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών που δημιουργούνται, γεγονός που συμβάλλει στο ξεθώριασμα των τατουάζ.
  3. Δάχτυλα και χέρια: Η ακτινοβολία του βλαβερού για το δέρμα ήλιου και το συχνό πλύσιμο των χεριών, τα αντισηπτικά και η μεγάλη τριβή που δέχονται τα χέρια και ειδικά τα δάκτυλά μας συμβάλλουν στην ευκολότερη εξασθένιση του μελανιού στο δέρμα, σε σύγκριση με άλλα σημεία του σώματός μας. Επομένως, αν σχεδιάζεις να επιλέξεις τα χέρια ως το επόμενο σημείο για ένα τατουάζ τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Το δέρμα στις παλάμες και στα δάκτυλα είναι διαφορετικό απ’ ότι στο υπόλοιπο σώμα, είναι πιο σκληρό και “δέχεται” δύσκολα το μελάνι. Ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ένα ικανοποιητικό διάστημα, προτού το “ξαναχτυπήσεις”, είναι να το προσέξεις ιδιαίτερα τις μέρες εκείνες που θα έρθουν μετά το πρώτο “χτύπημα”, όταν θα συμβαίνει το λεγόμενο healing, η επούλωση δηλαδή. Η λύση είναι συχνή και επαναλαμβανόμενη ενυδάτωση με κρέμα χεριών και αντηλιακό, αν και δυστυχώς ακόμα και αυτές οι προφυλάξεις δεν είναι επαρκείς για να το διατηρήσουν ανέπαφο για πάντα.

Κατάλληλα ή μη κατάλληλα σημεία, το σώμα μας παραμένει πάντα ένας λευκός καμβάς που είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να “κουβαλήσει” για πάντα ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μας. Για την δύσκολη εκείνη στιγμή του “χτυπήματος”, καθώς και για τους καλύτερους ειδικούς που θα λύσουν κάθε σου απορία , εμπιστεύσου την εμπεριστατωμένη λίστα των tattoo artists του f-all.gr!



Kατηγορίες