Διακόσμηση Σπίτι & κήπος

Τα δημοφιλέστερα στυλ διακόσμησης σπιτιού στην Ελλάδα

Χωρίς καμία αμφιβολία, η διακόσμηση του σπιτιού είναι μία πολυδαίδαλη και, ορισμένες φορές, αναλόγως, πάντα, με την έκταση του κάθε σπιτιού, δαπανηρή διαδικασία, που ενδεχομένως να σας κουράσει ή να μην είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε στον κόπο και το χρόνο που η ολοκλήρωσή της απαιτεί, ιδίως αν ο χώρος σας είναι αρκετά μεγάλος ή αποτελείται από έναν ασυνήθιστα εκτενή αριθμό δωματίων. Το να πραγματοποιήσετε την ιδανική επιλογή όσον αφορά σε μία σειρά από έπιπλα που να ταιριάζει στο κάθε δωμάτιο, καθώς και σε μία καλαίσθητη αλληλουχία χρωματικών συνδυασμών που να αναδεικνύει τη διακόσμηση του σπιτιού στο σύνολό της, προϋποθέτει ιδιαίτερη προσοχή, αρκετά μεγάλη έρευνα και, ειδικά στην περίπτωση που δεν είστε διατεθειμένοι να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία διακοσμητή σπιτιών, τότε χρειάζεται όχι μόνο να διαθέτετε ένα καλό γούστο, αλλά και να εντρυφήσετε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την τεράστια γκάμα από είδη διακόσμησης σπιτιού, έτσι ώστε να βρείτε εκείνα που θα απογειώσουν την κομψότητα και τη χρηστικότητα της κατοικίας σας. Ο οδηγός του f-all θα σας μυήσει στα πλέον δημοφιλή είδη διακόσμησης στη χώρα μας, προκειμένου να διαλέξετε εκείνο που αντικατοπτρίζει με καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του προσωπικού σας χώρου, αλλά και να επιλέξετε τα κατάλληλα διακοσμητικά και αξεσουάρ που θα εντυπωσιάσουν κάθε καλεσμένο σας.


Το παραδοσιακό στυλ

Η διακόσμηση σπιτιού σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νεωτεριστική τάση. Αντίθετα, το παραδοσιακό στυλ έγκειται στην άντληση αστείρευτης έμπνευσης από στοιχεία διακόσμησης σπιτιού που γεννήθηκαν ή αναπτύχθηκαν σε περασμένες δεκαετίες. Όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα φημίζεται για τα πολύ παλιά της κτίρια, τα οποία κάνουν το παραδοσιακό στυλ ως το πλέον ασφαλές και σίγουρο στυλ διακόσμησης σπιτιού, που πιθανότατα θα ταιριάξει απόλυτα με το χώρο σας. Το παραδοσιακό στυλ διακόσμησης σπιτιού αποτελεί ένα κράμα ευφάνταστων δημιουργιών που ανάγονται στον προηγούμενο αιώνα, με την έμφαση σε διαχρονικά δομικά υλικά, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξύλο. Η εκτεταμένη χρήση του ξύλου στη διακόσμηση ενός σπιτιού, προσδίδει νότες κομψότητας και ζεστασιάς, κάνοντας το χώρο άνετο και φιλόξενο. Η υιοθέτηση του παραδοσιακού στυλ διακόσμησης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, προϋποθέτει, ωστόσο, κλασικά είδη διακόσμησης, έμφαση στη συμμετρία και όχι πολύ έντονες αποχρώσεις. Ορισμένα αξεσουάρ που θα κάνουν μία παραδοσιακή διακόσμηση να φαίνεται ακόμα πιο πολυτελής, είναι τα πορσελάνινα βάζα και οι κορνίζες σε γήινα χρώματα.

Το μοντέρνο στυλ

Η αλήθεια είναι πως ο όρος “μοντέρνο στυλ διακόσμησης” είναι ιδιαίτερα ευρύς και όχι τόσο συγκεκριμένος, κάτι το οποίο δίνει σε εκείνον που θα το επιλέξει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του και να αξιοποιήσει τις ιδιαιτερότητες του χώρου του στο έπακρο. Το μοντέρνο στυλ προσδίδει στη διακόσμηση ενός σπιτιού μία αύρα απλότητας και απόλυτης λειτουργικότητας σε όλη του την έκταση, συμπεριλαμβανομένων και των επίπλων. Θεωρείται ιδιαίτερα πολυτελές, ενώ προτιμάται από άτομα που τολμούν να ενσωματώσουν μία ποικιλία από ασυνήθιστα ή extravagant στοιχεία στη διακόσμηση του σπιτιού τους. Τυπικά, το μοντέρνο στυλ διακόσμησης συντίθεται από την απλή χρήση της χρωματικής παλέτας, καθώς και από μία γκάμα υλικών όπως το μέταλλο, το γυαλί και το ατσάλι. Στο μοντέρνο στυλ, είναι απαραίτητο η διακόσμηση του χώρου να είναι ευκρινής και σχετικά αυστηρή.

Το σύγχρονο στυλ

Αν και συχνά τείνει να συγχέεται με το μοντέρνο στυλ, στην πραγματικότητα τα δύο στυλ διακόσμησης σπιτιού είναι αρκετά διαφορετικά. Το σύγχρονο στυλ διακόσμησης το 2022, εξάλλου, κατά πάσα πιθανότητα δε θα θεωρείται πια σύγχρονο το 2023. Δίνεται, επομένως, ιδιαίτερη έμφαση στις τάσεις διακόσμησης του σήμερα, που πολύ πιθανό να θεωρηθούν παρωχημένες με το πέρασμα του χρόνου. Για το λόγο αυτό, το σύγχρονο στυλ ανέκαθεν ήταν και θα συνεχίσει να είναι το πλέον ρευστό στυλ διακόσμησης ενός σπιτιού, ενώ απαιτεί αφοσίωση και συνεχή εναρμόνιση του χώρου με τη μόδα στη διακόσμηση σπιτιού. Το σήμα κατατεθέν της είναι η ασυμμετρία και η αοριστία των γεωμετρικών σχημάτων, όσον αφορά στα έπιπλα και τα διάφορα αξεσουάρ που ενσωματώνονται στη διακόσμηση του σπιτιού.

Το μίνιμαλ στυλ

Το μίνιμαλ στυλ διακόσμησης βασίζεται στη λογική ότι μόνο τα απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ ενός σπιτιού, είναι σε θέση να ικανοποιήσουν κάθε προσδοκία που αφορά στη λειτουργικότητα, φέρνοντας, παράλληλα, εις πέρας το κομμάτι της αισθητικής του χώρου. Το μίνιμαλ στυλ, λοιπόν, δίνει έμφαση στην αφαιρετικότητα στη διακόσμηση κάθε χώρου, ενώ αποτελείται από ουδέτερα χρώματα όπως είναι το άσπρο και το μαύρο και βασικά δομικά υλικά όπως το γυαλί, το ξύλο και το μέταλλο. Ο μινιμαλισμός, φυσικά, μπορεί να αναμειχθεί και με είδη διακόσμησης όπως το μοντέρνο και το σύγχρονο, χρειάζεται, ως τόσο, τη συμβολή ενός έμπειρου και αξιόπιστου διακοσμητή σπιτιού, έτσι ώστε η περιορισμένη χρήση επίπλων και αξεσουάρ, εν τέλει, να αποδώσει καλύτερα στο χώρο σας, απογειώνοντας, έτσι, την καθαρότητα και τη χρηστικότητά του.

Το βιομηχανικό στυλ

Το όνομα του βιομηχανικού στυλ μαρτυρά τα πάντα για καθετί που χρησιμοποιείται στη διακόσμησή του, που αναδεικνύει την άγρια και ακατέργαστη ομορφιά των ημιτελών στοιχείων. Παίρνοντας εμφανή έμπνευση από αστικά και εργοστασιακά στοιχεία, το βιομηχανικό στυλ είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη μοναδικότητα κάθε φαινομενικά αδιάφορου ή ακόμα και άσχημου, κατά πολλούς, κομματιού του χώρου σας. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία του; Μα, φυσικά, κάθε πράγμα που θα μπορούσε κάλλιστα να βρεθεί σε ένα τυπικό εργοστάσιο ή παλιό αστικό κέντρο: μέταλλο και ατσάλι, παλιό ακατέργαστο ξύλο, ψηλά ταβάνια με εκτεθειμένους σωλήνες και σιδερένια αξεσουάρ. Το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης εστιάζει σε γήινα, ουδέτερα και μεταλλικά χρώματα, ενώ έγκειται στην απόλυτη λειτουργικότητα του χώρου.

Το νησιώτικο στυλ

Αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάποιος που ακούει τον όρο “νησιώτικο στυλ διακόσμησης” και δε σκέφτεται κατευθείαν το συνδυασμό του μπλε με το άσπρο. Όπως πιθανότατα μαντέψατε, λοιπόν, το νησιώτικο στυλ διακόσμησης εστιάζει σε θερμές νότες του λευκού και ζωηρές αποχρώσεις του μπλε, ταιριάζοντάς τα απόλυτα και κάνοντας, με αυτό τον τρόπο, τη διακόσμηση ενός νησιωτικού σπιτιού να ξεχωρίσει. Μη σας ξεγελάει, όμως, το όνομά του. Αν και όλοι φανταζόμαστε ένα σπίτι με απέραντη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, στην πραγματικότητα, το νησιωτικό στυλ διακόσμησης δε γνωρίζει σύνορα! Μπορεί, επομένως, να εφαρμοστεί σε κάθε είδους παραθαλάσσιο σπίτι, καθώς η θέα στη θάλασσα είναι που αναδεικνύει τη μοναδική του αίσθηση. Φυσικά, ενδείκνυται η χρήση απαλών χρωματικών συνδυασμών και η ανάμειξή τους με έμπνευση από στοιχεία της φύσης. Το ξύλο, επομένως, έχει την τιμητική του σε μία τέτοιου είδους διακόσμηση.

 

Αναζητήστε διακοσμητή στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό επιχειρήσεων f-all.gr

Αναζητήστε διακοσμητή στη Λάρισα σας στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης.



Kατηγορίες