Σπίτι & κήπος Ψυκτικοί

Οφέλη από την τακτική συντήρηση του κλιματιστικού σας

Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε συνήθως την άνοιξη για να θυμηθούμε ότι χρειάζεται να κάνουμε συντήρηση στα κλιματιστικά μας. Ο καθαρισμός του κλιματιστικού σε αυτήν την περίοδο δεν θα το κάνει μόνο να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, αλλά θα το κάνει και πιο ανθεκτικό στο χρόνο. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που κερδίζετε αν διατηρείται το κλιματιστικού σας σε καλή κατάσταση:


Αυξάνεται η διάρκεια ζωής του: Η εργασία στο κλιματιστικό σας περιοδικά συμβάλλει στην αύξηση της διάρκειας ζωής του. Μια μονάδα air condition που τυπικά θα πρέπει να αντικατασταθεί σε 10 χρόνια μπορεί να λειτουργήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εάν είναι σωστά συντηρημένη. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων για εσάς και λιγότερο άγχος.

Γίνεται πιο αποδοτικό: Είναι φυσιολογικό για μια μονάδα AC να μειώσει την αποδοτικότητά της μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Η αναποτελεσματικότητα μπορεί να προκύψει από τη σκόνη και τη βρωμιά από τον αέρα που συλλέγει. Αυτό απαιτεί τακτικό καθαρισμό του φίλτρου αέρα της συσκευής. Το φίλτρο κάποιες φορές θα πρέπει να αντικαταθίσταται.

Δημιουργεί πολύ καλή αίσθηση στην ατμόσφαιρα: Η ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο που ζεσταίνεται με air condition δωμάτιο είναι  πολύ καλύτερη, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός. Εκτός από την παροχή της άνεσης που σας εξασφαλίζει, έχετε το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι εμποδίζει τη σκόνη και τη βρωμιά να εισέλθουν στο δωμάτιό σας.  Σωματίδια που εισέρχονται από την εξωτερική ατμόσφαιρα στο χώρο σας ευθύνονται για την χαμηλή ποιότητα του εσωτερικού αέρα, την αιτία των πονοκεφάλων και της αίσθησης κουρασμένων ματιών στο σπίτι, όπως αποκάλυψε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA). Επιπλέον, είναι σημαντικό να συντηρείτε το κλιματιστικό σας τώρα ώστε να προλάβετε τυχόν εκδήλωση βλαβών κατα τους καλοκαιρινούς μήνες που σας είναι πραγματικά απαραίτητο.

Μείωση των φόρου υπερκατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος: Η συντήρηση του κλιματιστικού σας έχει επίσης το πλεονέκτημα της ελαχιστοποίησης του ενεργειακού κόστους, καθώς βελτιώνεται η απόδοσή του. Ένα ελαττωματικό κλιματιστικό απαιτεί περισσότερη ενέργεια για να παράγει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα φίλτρο με βρωμιά, για παράδειγμα, θα εμποδίσει τη διέλευση του καθαρού αέρα στο δωμάτιο και θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο για να αλλάξει τη θερμοκρασία του. Η συντήρηση του κλιματιστικού σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αναποτελεσματικότητάς του.

Αποχαιρετώντας το χειμώνα, είναι σημαντικό να κάνετε κατάλληλες προετοιμασίες για τις θερμότερες εποχές. Τα οφέλη από τη συντήρηση του κλιματιστικού σας θα πρέπει να σας ενθαρρύνουν: την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του βελτιώνεται, η διάρκεια ζωής αυξάνεται, οι μηνιαίες σας χρεώσεις μειώνονται και μπορείτε να διεκδικήσετε τα οφέλη που προσφέρει ο κατασκευαστής.

Αναζητήστε ψυκτικούς στην περιοχή σας!



Kατηγορίες