Κάβα (Κρασί - Ποτό) Καταστήματα

Ροζέ κρασιά και τα πιάτα τα οποία απογειώνουν

Τα ροζέ κρασιά έχουν την τιμητική τους σε πολλά τραπέζια είτε σε σπίτι, είτε σε εστιατόριο. Ολοένα και περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει τις αδιαμφισβήτητες τεχνολογικές ιδιότητες των ροζέ κρασιών και τα προτιμάει μαζί με το φαγητό του.


Τα ροζέ κρασιά έχουν σαν χαρακτηριστικό το ότι συνδυάζουν τον τρόπο αλκοολικής ζύμωσης της ερυθρής οινοποίησης με τη θερμοκρασία ζύμωσης της λευκής οινοποίησης. Με αυτό τον τρόπο τα ροζέ κρασιά αποκτούν τα υπέροχα αρώματα και γεύσεις που χαρακτηρίζουν τόσο την λευκή όσο και την ερυθρή οινοποίηση.

Παρακάτω θα δούμε τα πιάτα που μπορεί να απογειώσουν την γευστική σου εμπειρία με κάποιο από τα δημοφιλή ροζέ κρασιά που μπορείς να παραγγείλεις σε ένα εστιατόριο η να αγοράσεις για το σπίτι σου.

Ιδανικά πιάτα για Ελαφριά Ξηρά Ροζέ Κρασιά

Με κάποιο από τα ελαφριά ξηρά ροζέ κρασιά που θα βρεις πολύ εύκολα, είναι ιδανικό να συνδυάσεις πιάτα όπως μακαρόνια, ρύζι και σαλάτες. Αν το ρύζι το μαγειρέψεις μαζί με θαλασσινά θα έχεις κάνει τον τέλειο συνδυασμό.

Μετρίως Ξηρά Ροζέ Κρασιά και επιδόρπια

Τα μετρίως ξηρά ροζέ κρασιά είναι ιδανικά να τα απολαμβάνεις μαζί με το επιδόρπιο σου ή να τα σερβίρεις στους καλεσμένους σου μαζί με κάποιο γλυκό, όπως ένα σουφλέ σοκολάτας.

Ιδανικά πιάτα για Ξηρά Ροζέ Κρασιά

Μια πολύ γνωστή και ασφαλής επιλογή θα είναι πάντα ένα Chateau Favori Provence. Τα ξηρά αυτά ροζέ κρασιά τα συνδέεις άψογα με σαλάτες και πιάτα με πρασινάδα!

Ιδανικά πιάτα για Φρουτώδη Ροζέ Κρασιά

Μπορείς να τα συνδυάσεις με ποικιλία κρεατικών και θαλασσινών όπως αρνί, πάπια, αστακό, σολομό και τόνο. Ιδανικός συνδυασμός επίσης γίνεται με τυριά όπως το Camembert και το Brie.

Ιδανικά πιάτα για Αφρώδη Ροζέ Κρασιά

Τα αφρώδη ροζέ χωρίζονται ανάλογα με την ξηρότητα και τη γλυκύτητα τους. Ιδανικά φαγητά για να συνδυάσεις κάποιο από τα ξηρά αφρώδη ροζέ είναι τα αλμυρά εδέσματα που έχεις ετοιμάσει για ένα πάρτι. Αντίθετα, τα πιο γλυκά αφρώδη ροζέ κρασιά πάνε περισσότερο με κέικ και τάρτες φρούτων.

Μέσα στα αφρώδη ροζέ κρασιά ανήκουν και οι ροζέ σαμπάνιες. Μπορείς να τις συνδυάσεις με εκλεπτυσμένα φαγητά, όπως αστακός, αρνί, φασιανός και πέρδικα.

Αν προβληματίζεσαι στην επιλογή, στην canava.gr έχουμε μια ποικίλη κάβα από κορυφαίες επιλογές με τις οποίες δύσκολα θα τα θαλασσώσεις στην στην επιλογή για τα κατάλληλα ροζέ κρασιά.



Kατηγορίες