Πλαστικοί Χειρούργοι Υγεία

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι αναμφισβήτητα η πιο απαιτητική από όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις του προσώπου. Απαιτεί μια προσεκτική εκτίμηση της παραμόρφωσης προεγχειρητικά, μια σαφή κατανόηση των διαθέσιμων τεχνικών για τη διόρθωση, ενός προτεινόμενου σχεδίου δράσης και ακολουθίας και μιας σχολαστικής, χωρίς συμβιβασμούς εκτέλεσης της χειρουργικής τεχνικής. Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πιο σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική. Η μύτη, με τα τρισδιάστατα ανατομικά χαρακτηριστικά της και τη σύνθετη λειτουργία έχει συναισθηματικές, αναπνευστικές, βιο-συμπεριφορικές και ανοσολογικές επιδράσεις.


Η ρινοπλαστική όπως και κάθε χειρουργική επέμβαση έχει πιθανότητες να εμφανίσει επιπλοκές. Η γνώση των σχετικών επιπλοκών και των επακόλουθων επιδράσεων είναι απαραίτητη τόσο για τη διαφώτιση του ασθενούς, έτσι ώστε να μπορεί να προβεί σε συνειδητή απόφαση όσο και για τη μελέτη – πρόβλεψη ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα επικείμενης επιπλοκής και να υπάρχει τρόπος να  αντιμετωπιστεί μία επιπλοκή όταν αυτή προκύψει. Η ανίχνευση των ενδεχόμενων επιπλοκών μπορεί να βοηθήσει τους χειρουργούς σε επιλογή χειρουργικής τεχνικής  και σε κατευθυντήριες οδηγίες προς τους ασθενείς σχετικά με τα όρια των διαδικασιών.

Η δευτερογενής ρινοπλαστική συμβαίνει για δύο κύριους λόγους: δυσαρέσκεια από το αναμενόμενο αποτέλεσμα ή λανθασμένη τεχνική ή αξιολόγηση της ρινικής ανατομίας. Σε σύγκριση με την πρωτογενή ρινοπλαστική, η χειρουργική αναθεώρηση είναι ακόμη πιο δύσκολη επειδή ο κύριος στόχος της είναι να τροποποιήσει τα λειτουργικά ελαττώματα μετά από καταγγελίες ότι μια προηγούμενη διαδικασία δεν ήταν επιτυχής σύμφωνα με τις προσδοκίες του ασθενούς.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 17 εκατομμύρια καλλυντικές χειρουργικές επεμβάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2016. Χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά υποβάλλονται κάθε χρόνο σε ρινοπλαστική για αισθητικά και λειτουργικά θέματα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποφασίσει κάποιος να κάνει  ρινοπλαστική. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες επεμβάσεις γίνονται  για τη βελτίωση της εμφάνισης, αλλάζοντας το σχήμα ή το μέγεθος της μύτης ή εξαφανίζοντας ένα πρόβλημα που προκλήθηκε από ανωμαλία ή τραυματισμό. Επιπλέον τέτοιου είδους επεμβάσεις γίνονται για να επιτευχθεί βελτίωση της αναπνοής σε άτομα με μακροχρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Διόρθωση της σπασμένης μύτης – είτε από την πτώση είτε από ατύχημα είτε από αθλητική δραστηριότητα. Η ρινική παραμόρφωση που μπορεί να  προκύψει μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση και τη λειτουργία, καθώς και να προκαλέσει πόνο. Τα προβλήματα με αίσθηση συμφόρησης, δυσκολία στην αναπνοή και σοβαροί πονοκέφαλοι μπορούν να ανακουφιστούν μέσω της χειρουργικής επέμβασης στη μύτη. Μπορεί να επιτευχθεί διόρθωση σε επιπλοκές προηγούμενης ρινοπλαστικής – ορισμένες φορές τα χειρουργικά αποτελέσματα δεν είναι αυτά που ελπίζαμε και είναι απαραίτητη μια δεύτερη διαδικασία. Διόρθωση των γενετικών ανωμαλιών. Αποκατατάσταση της συμμετρίας του προσώπου.  Μπορεί να διορθωθεί μια μεγάλη ποικιλία προβλημάτων όπως μια γαμψή μύτη. Το ροχαλητό που συχνά αντιμετωπίζεται ως αστείο, αλλά είναι στην πραγματικότητα είναι αρκετά σοβαρό καθώς συμβάλλει στην κακή ποιότητα του ύπνου καθώς και σε προβλήματα σχέσεων. Φυσικά η αισθητική βελτίωση της μύτης προσδίδει νεότερη και ελκυστικότερη εμφάνιση.

 

Αναζητήστε πλαστικούς χειρουργούς στην περιοχή σας!



Kατηγορίες