Σπίτι & κήπος Υδρορροές

Προστατευτικά υδρορροών

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι η λειτουργία των υδρορροών σας θα είναι απρόσκοπτη. Γι’ αυτό  προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος βουλώματος του σωλήνα από φερτές ύλες, κρίνεται αναγκαίο να τοποθετείται και ειδικό τεμάχιο προστασίας (σχάρα) που θα «φιλτράρει» τα μεγάλου μεγέθους αντικείμενα που θα μπορούσαν να πέσουν στο σωλήνα και να τον βουλώσουν. Ο κίνδυνος ασφαλώς αυξάνεται όταν βρίσκονται κοντά  σε δέντρα, τα φύλλα των οποίων μπορούν να προκαλέσουν στόμωμα των υδρορροών. Γενικά στις γωνιακές υδρορροές, λόγω των υποπιέσεων που προκαλούνται από τον άνεμο όπως περνά πάνω από τα στηθαία, συσσωρεύονται πιο εύκολα φερτές ύλες – σκουπίδια. Η ιδανική θέση μιας υδρορροής βρίσκεται τουλάχιστον ένα μέτρο μέσα από το στηθαίο.


Βέβαια το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι η οροφή του σπιτιού του και ειδικά οι υδρορροές τους. Παρόλα αυτά οι υδρορροές είναι μια από τις πιο σημαντικές συνιστώσες στο εξωτερικό ενός σπιτιού καθώς φιλτράρουν το νερό από την οροφή και το απομακρύνουν από τα θεμέλια . Το νερό είναι εξαιρετικά βλαβερό για το σπίτι. Παρόλο οι υδρορροές και τα πέλματα είναι συνδεδεμένα στην κορυφή ενός σπιτιού, είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντικά στο κατώτατο σημείο, διότι αν στα θεμέλια υπάρχει υγρασία, προκύπτουν ιδανικές συνθήκες  για τη δημιουργία μούχλας.

Οι υδρορροές θα πρέπει πάντα να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού πρέπει να ελέγχουν τις υδρορροές τους συχνά να μην είναι φραγμένες ώστε να μπορούν  να λειτουργούν σωστά. Η λύση για την απομάκρυνση των απορριμμάτων από την υδρορροή είναι τα προστατευτικά πτερύγια υδρορροών.  Η χρήση των προστατευτικών υδρορροής μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά τις βρωμιές από το να εισέλθουν στις υδρορροές σας. Είναι βασικό η στέγη του σπιτιού να παραμείνει προστατευμένη.

Τα προστατευτικά πτερύγια υδρορροών μπορούν να επωφελήσουν με τους ακόλουθους τρόπους στους ιδιοκτήτες σπιτιού : εξοικονόμηση σε χρόνο και χρήμα, λιγότερη συντήρηση, σταματά το σχηματισμό σκουριάς, αποτρέπει από το να βουλώσουν οι υδρορροές,  σταματά την ανάπτυξη μούχλας. Η εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος είναι κάτι που όλοι οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να εξασφαλίσουν. Η τοποθέτηση ενός προστατευτικού καλύμματος μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο, ενέργεια και χρήματα. Ο καθαρισμός των υδρορροών συνήθως ανατίθεται από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών σε επαγγελματίες . Με την εγκατάσταση των προστατευτικών δεν υπάρχει ανάγκη να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να καθαρίσετε τις υδρορροές. Ο κανονικός καθαρισμός των υδρορροών, για προληπτική συντήρηση, πρέπει να γίνεται πλέον μία φορά το χρόνο. Μια υδρορροή που αφήνεται εκτεθειμένη χωρίς προστατευτικά κινδυνεύει να βουλώσει από τη συσσώρευση σκουπιδιών . Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τις υγρές εποχές. Επιπλέον οι υδρορροές θα αρχίσουν να σκουριάζουν μετά από μια περίοδο. Η σκουριά μειώνει τη μακροζωία των υδρορροών. Με τα προστατευτικά αποτρέπεται μια ενδεχόμενη υπερχείλιση αποχέτευσης που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ένα σπίτι. Επιπλέον η  απομάκρυνση των σκουπιδιών και του νερού στον υπόνομο, εμποδίζει την αναπαραγωγή των εντόμων, όπως τα κουνούπια, οι κατσαρίδες και οι αράχνες. Έτσι εξοικονομούνται χρήματα  καθώς αποφεύγονται τα έξοδα από συχνές απεντομώσεις.


Τα προστατευτικά των υδρορροών μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμα και  σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πυρκαγιές. Καθώς τα πτερύγια εμποδίζουν τη συσσώρευση σκουπιδιών, σε περίπτωση πυρκαγιάς παρεμποδίζεται η εξάπλωσή της.

Τέλος, είναι σημαντική η επιλογή του σωστού τύπου υδρορροής ανάλογα με τις ανάγκες σας και τα χαρακτηριστικά του σπιτιού : από αλουμίνιο, από χαλκό και από πλαστικό.

 

Αναζητήστε επαγγλεματίες για τις υδρορροές σας στην περιοχή σας!



Kατηγορίες