Διασκέδαση Παιδικά πάρτυ

Παιδικό πάρτυ στο σπίτι

Υπάρχουν πολύ εντυπωσιακές ιδέες για παιδικά πάρτυ! Αναζητήστε ιδέες και επιλέξτε αυτές που ταιριάζουν στο χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας, στην προσωπικότητα του παιδιού και στην τσέπη σας! Το πάρτυ στο σπίτι απαιτεί σίγουρα περισσότερο τρέξιμο απ΄ ότι το πάρτυ σε παιδότοπο. Πρέπει να φροντίσετε για τις προσκλήσεις, το χώρο, για τη διακόσμηση, για την απασχόληση των παιδιών, για το φαγητό, αλλά και για τους γονείς. Αν θέλετε μπορείτε να έχετε θέμα στο πάρτυ και να επιλέξετε τη διακόσμηση με βάση αυτό. Πεταλούδες, ήρωες, πειρατές, καρδούλες, αστεράκια ή ό,τιδήποτε θα άρεσε στον μικρό σας ή τη μικρή σας!


Προσκλήσεις: Υπάρχουν έτοιμες στην αγορά σε βιβλιοπωλεία και σε καταστήματα παιχνιδιών ή ειδών πάρτυ. Μπορείτε όμως να τις ετοιμάσετε μαζί με το ζουζούνι σας αν ξέρει να γράφει! Αν δεν ξέρει αλλά το ενθουσιάζει η ιδέα, μπορεί να αναλάβει τη ζωγραφική!

Ο χώρος: Εαν σας το επιτρέπει ο καιρός μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις βεράντες σας ή τον κήπο ή την πυλωτή, εφόσον υπάρχουν. Εαν γίνει μόνο στο εσωτερικό του σπιτιού, θα χρειαστεί να διαμορφώσετε το χώρο κατάλληλα. Για παράδειγμα, σε ένα μικρό σαλόνι, καλό είναι να κολλήστε  την τραπεζαρία στον τοίχο ώστε να υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρος για τα παιδιά και να αποφευχθούν τα χτυπήματα! Διακοσμήστε έτσι την τραπεζαρία σας ώστε να αποτελεί ένα καλοστημένο μπουφέ. Φροντίστε τα εύθραυστα ή ακριβά διακοσμητικά να είναι τοποθετημένα σε ασφαλή σημεία, ή απλά εξαφανίστε τα για εκείνη την ημέρα, ώστε να περιορίσετε τα απρόοπτα..Σκεφθείτε επίσης ότι και στο παιδικό δωμάτιο πρέπει να κάνετε ανάλογες κινήσεις. Κρύψτε τα αγαπημένα του παιχνίδια ειδικά αν αυτά είναι συναρμολογούμενα, αν συμφωνεί κι ο μικρός μας φίλος συζητώντας μαζί του γιατί γίνεται αυτό.

Διακόσμηση: Τα παιδιά αγαπούν τα χρώματα. Δώστε χρώμα στο χώρο! Χρωματιστά μπαλόνια, γιρλάντες, κορδέλες, τραπεζομάντηλα, καπελάκια, χαρτοπετσέτες, πινιάτες, περιτυλίγματα για τα δωράκια κ.ά. Τα παιδιά χαίρονται και καμαρώνουν όταν δουν μια ιδιαίτερη διακόσμηση στο σπίτι ειδικά για το πάρτυ τους! Βάλτε τα να σας βοηθήσουν στη διακόσμηση, θα το απολαύσετε και οι δυο! Μπορείτε να του προτείνετε να φτιάξετε μόνοι σας σημαιάκια ή γιρλάντες! 

Το πάρτυ, ειδικά το πάρτυ στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωριστούν τα παιδάκια καλύτερα αλλά και για να γνωρίσουν τα παιχνίδια σας! Οπότε αρχικά σίγουρα τα παιδάκια θα θέλουν να παίξουν πολύ και να ευχαριστηθούν!  Μπορείτε όταν δείτε ότι αρχίζει η ένταση και ο εκνευρισμός να οργανώστε εσείς το παιχνίδι τους! Προτείνετε τους να παίξουν μουσικές καρέκλες ή ενθουσιάστε τα με μια πινιάτα! Μια άλλη λύση είναι να απασχοληθούν τα παιδιά ψυχαγωγικά, δημιουργικά και εκπαιδευτικά για λίγη ώρα από έναν επαγγελματία όπως κλόουν, έναν μάγο ή με face painting.

Μενού: Αν αναζητήσετε στο internet μενού για παιδικά πάρτυ, θα εντυπωσιαστείτε! Είναι διαθέσιμες τέλειες συνταγές για pop cakes, cup cakes, αλμυρές δημιουργίες που απεικονίζουν ζωάκια κι ένα σωρό άλλα. Και ειλικρινά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε να τα ετοιμάσετε μόνες σας! Αρκεί να ξεκινήσετε εγκαίρως! Ακόμα και τούρτα με ζαχαρόπαστα μπορείτε να φτιάξετε! Αν πάλι δεν προλαβαίνετε ή όλα αυτά σας είναι πολύ ξένα, μπορείτε να παραγγείλετε.

Φροντίστε τέλος να υπάρχει χώρος για τους γονείς, αρκετό φαγητό ώστε να φτάνει για όλους, καφέδες, αναψυκτικά, ποτά κτλ.

Προαιρετικά μπορείτε να έχετε δωράκια για τους φίλους σας! Και δεν είναι ανάγκη να είμαι ακριβά. Φούσκες, γομίτσες με σχέδια, αυτοκόλλητα! Το παν είναι να μπορέστε να απολαύσετε και εσείς οι γονείς και τα παιδιά τόσο τις προετοιμασίες όσο και το πάρτυ!

 

Αναζητήστε κλόουν, ταχυδακτυλουργούς και ανιματέρ στην περιοχή σας!



Kατηγορίες