Διασκέδαση Παιδότοποι

Παιδικό πάρτυ σε παιδότοπο

Φτάνουν τα γενέθλια ή η γιορτή του παιδιού σας και θέλετε να οργανώσετε το πάρτυ; Τέλεια! Σίγουρα το παιδάκι σας ανυπομονεί, έχει αμέτρητες ιδέες και προσδοκίες και θέλει να τους καλέσει όλους! Ποιος είναι όμως ο κατάλληλος χώρος για το πάρτυ σας; Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν παιδότοπους για τα παιδικά πάρτυ. Σίγουρα θα έχετε επισκεφθεί έναν ως καλεσμένοι, οπότε έχετε ήδη μια εικόνα.  Και η αλήθεια είναι πως αυτά τα πάρτυ μένουν αξέχαστα στους μικρούς!


Υπάρχουν πλέον αρκετοί παιδότοποι σε κάθε περιοχή, μπορεί να υπάρχει ακόμη και στη γειτονιά σας. Μην πάτε τυχαία όμως σε κάποιον απλά και μόνο επειδή είναι κοντά σας και “βολεύει”. Τα πρώτα που πρέπει να ελέγξετε είναι η καθαριότητα και η ασφάλεια. Στη συνέχεια έχετε πολλά να παρατηρήσετε. Υπάρχουν παιδότοποι που μοιάζουν με κλουβιά, σχεδιασμένοι με επίκεντρο το γονιό και όχι το παιδί. Έχουν φροντίσει ώστε να αποφορτιστούν οι γονείς επειδή απλά δε θα χρειάζεται να έχουν το νου τους στα παιδιά. Κάποιοι όμως από τους γονείς έχουν την αίσθηση ότι αφήνουν τα παιδιά τους σε μια αρένα…Ένα επιπλέον θέμα είναι το φαγητό. Συχνά περιορίζεται σε τοστ, πατατάκια και στην καλύτερη των περιπτώσεων πίτσα, η οποία όμως συνήθως δε φτάνει για τους μεγάλους..Επιλέξτε ανοιχτό ή κλειστό παιδότοπο με βάση την εποχή. Φροντίστε ο χώρος να είναι κατάλληλος για την ηλικία του παιδιού και αν το μικρούλι μας είναι πολύ μικρούλι καλό είναι ο χώρος να του είναι οικείος ώστε να νιώθει άνετα.

Για να είμαστε όμως ειλικρινείς δεν είναι πάντα έτσι…Υπάρχουν και εξαιρετικά προσεγμένοι παιδότοποι. Παιδότοποι που εκτός από φουσκωτά παιχνίδια έχουν και άλλα πρωτότυπα παιχνίδια, με βιωματικά παιχνίδια, με αθλητικές δραστηριότητες, πεντακάθαροι και με παιδαγωγούς. Μάλιστα κάποιοι διαθέτουν animateur που φροντίζουν όχι μόνο για την ψυχαγωγία των παιδιών αλλά τα απασχολούν και με εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στους περισσότερους παιδότοπους υπάρχει δυνατότητα για μπαλονοκατασκευές και face painting, που ξετρελαίνουν τους μικρούς μας φίλους! Άρα, λοιπόν προτιμήστε έναν παιδότοπο, καλά οργανωμένο, καθαρό με πρωτότυπες δραστηριότητες και καλό φαγητό.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι κάνοντας το πάρτυ σε παιδότοπο έχετε πολύ λιγότερα να διευθετήσετε εσείς οι ίδιοι. ΌΕΡσοι έχουν κι άλλο ή κι άλλα παιδάκια ή ένα μωρό, καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ βοηθητικό. Τουλάχιστον δεν έχετε να ασχοληθείτε με την καθαριότητα και τη  διακόσμηση. Επιλέγετε τούρτα, αναμνηστικά δωράκια, κανονίζετε το μενού, τις προσκλήσεις και έτοιμοι! Αν έχετε όμως περισσότερο διαθέσιμο χρόνο και σας αρέσουν αυτές οι διαδικασίες μπορείτε να επισκεφθείτε καταστήματα με είδη πάρτυ, να πάρετε ιδέες για να συμμετέχετε κι εσείς στη διακόσμηση. Μπορείτε να κάνετε θεματικό πάρτυ και να επιλέξετε ένα θέμα με βάση το οποίο θα καθορίσετε όλες τις λεπτομέρειες π.χ. προσκλήσεις, πιατάκια, ποτηράκια, καπελάκια, πινιάτες κ.ά. 

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε κάτι στους γονείς: όπου κι αν γίνεται το πάρτυ είτε σε σπίτι είτε σε παιδότοπο και είτε καλεσμένοι είτε διοργανώνετε εσείς το πάρτυ, μην αμελήσετε να θυμίσετε στους μικρούς μας φίλους μερικούς κανόνες! Πολλές φορές οι μεγάλοι θεωρούμε αυτονόητα κάποια πράγματα, οι μικροί όμως ούτε καν τα γνωρίζουν, ή… χρειάζονται μια μικρή υπενθύμιση για φρεσκάρισμα!

 

Αναζητήστε παιδότοπους στην περιοχή σας!



Kατηγορίες