Καταστήματα Παιδικά έπιπλα

Παιδικό δωμάτιο με άποψη!

Το παιδικό δωμάτιο είναι εκείνο στο οποίο τα ζουζούνια περνούν την περισσότερη ώρα και αποτελεί για τους μικρούς μας φίλους το καταφύγιό τους! Στο δωμάτιό τους κοιμούνται, παίζουν, διαβάζουν, κάνουν όνειρα, περισυλλογίζονται… Και για τους μεγάλους όμως αποτελεί το πιο ζεστό δωμάτιο του σπιτιού. Η διακόσμηση και η οργάνωση του απαιτεί σίγουρα μεγάλη φαντασία και πολλά φωτεινά χρώματα! Το σημαντικότερο όμως είναι να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του παιδιού.


Όταν σκεπτόμαστε το ιδανικό παιδικό δωμάτιο μας έρχεται κατευθείαν το μυαλό ένα  ευάερο, φωτεινό δωμάτιο με παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες.

Χρώματα. Μην φοβηθείτε να παίξετε με τα χρώματα όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο για το μικρό σας. Αρκεί να δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Υποστηρίζεται πως η χρωματική ισορροπία στο δωμάτιο βοηθά τα παιδιά να είναι συνεργάσιμα και να μην έχουν εκνευρισμό. Χρώματα της φύσης όπως το πράσινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε είναι ιδανικά για ένα παιδικό δωμάτιο. Προκαλούν ζεστασιά και ηρεμία αρκεί να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο και όχι όλα μαζί. Αποφύγετε το σκούρο μπλε γιατί προκαλεί έντονα συναισθήματα, καθώς και το  κόκκινο γιατί φέρνει ένταση. Το ροζ πάλι ενώ φαντάζει  στους μεγάλους μια καλή επιλογή  τα παιδιά το βαριούνται σύντομα. Εάν θέλετε να  χρησιμοποιήσετε το λευκό συνδυάστε το οπωσδήποτε με άλλα χρώματα.

Ταπετσαρίες. Υπάρχουν ταπετσαρίες εξαιρετικής ποιότητας για το παιδικό δωμάτιο. Επιλέξτε μια που να πλένετε. Αποτελεί μια εύκολη και οικονομική λύση που θα σας διευκολύνει και στο καθάρισμα και θα δώσει στυλ στο παιδικό δωμάτιο.

Επίπλωση. Πριν επιλέξετε τα έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο μην ξεχνάτε ότι πρέπει να αφήσετε αρκετό χώρο ελεύθερο για παιχνίδι. Τα παιδιά ξετρελένονται με τα κρεβάτια που έχουν σχήματα όπως σχήμα αυτοκινήτου! Είναι πραγματικά εντυπωσιακά αλλά σίγουρα μεγαλώνοντας το παιδί θα θεωρεί το κρεβάτι του μπεμπεκίστικο… Μια άλλη επιλογή είναι το ψηλό κρεβάτι με σκάλα για να μπορεί να σκαρφαλώνει, με ελεύθερο χώρο από κάτω για να μπορεί να παίζει άνετα μόνο του. Επίσης μεγαλώνοντας ο χώρος κάτω από το κρεβάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός τοποθετώντας κάτω από το κρεβάτι μια συρταριέρα. Τρίτη επιλογή : ένα πιο κλασσικό μονό κρεβάτι από καλό ξύλο με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί και ως εφηβικό. Σε αυτή την περίπτωση δώστε του παιχνιδιάρικες αποχρώσεις επιλέγοντας σεντόνια, πάπλωμα ή κουβέρτα με παιδικά σχέδια. Τα παιδιά αγαπούν να έχουν κομοδίνο. Πάρτε του σίγουρα ένα, θα κρύβει εκεί τα «προσωπικά του αντικείμενα». Επίσης θα μπορείτε να ακουμπήσετε το νερό του ώστε να μη σηκώνεστε το βράδυ όταν διψάει κι ένα πορτατιφ που σίγουρα χρειάζεται για να μένει αναμμένο τις νύχτες αν φοβάται το σκοτάδι. Γραφείο. Είναι καλό να υπάρχει στο δωμάτιο γραφείο από τη μικρή ακόμη ηλικία, μόνο και μόνο για να συνηθίζει ότι εκεί καθόμαστε για γράψουμε γραμματάκια και να ζωγραφίσουμε. Η ντουλάπα εντοιχισμένη ή μη είναι καλό να έχει αρκετά χωρίσματα ώστε να εξοικονομείτε χώρο.

Κουρτίνες. Επιλέξτε βαμβακερές κουρτίνες με παιχνιδιάρικα μοτίβα. Προσοχή οι κουρτίνες πρέπει να συνδυάζονται ή να κάνουν μια όμορφη αντίθεση με το χρώμα του τοίχου, το χρώμα των επίπλων ή την ταπετσαρία. Για παράδειγμα αν έχουμε επιλέξει μια εμπριμέ ταπετσαρία, προτιμήστε μονόχρωμη κουρτίνα που θα έχει ιδιαίτερη ύφανση ή τρόπο ραφής.

Έξυπνες λύσεις. Αν δεν έχετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους στο παιδικό δωμάτιο αναζητήστε κομψά κουτιά που θα βοηθήσουν το μικρό σας να έχει οργανωμένο και τακτοποιημένο το χώρο του. Διακοσμήστε με χειροποίητες κατασκευές! Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες που μπορείτε μάλιστα να τις υλοποιήσετε μαζί με το παιδί σας! Θα το διασκεδάσετε πολύ και θα νιώθετε περήφανοι για τα δημιουργήματά σας. Αν θέλετε να μην κολλάει τις ζωγραφιές του στα έπιπλα, μπορείτε να φτιάξετε από χαρτόνι ένα stand για να το χρησιμοποιεί σαν πίνακα ζωγραφικής. Τέλος, ανανεώστε το χώρο με Washi Tape, αυτοκόλλητη διακοσμητική ταινία που κολλάει και ξεκολλάει εύκολα χωρίς να χαλάει την επιφάνεια των επίπλων ή του τοίχου. Διακοσμήστε με αυτήν τα τετράδιά του, αφήστε το να κάνει μόνο του σχέδια στον τοίχο χωρίς να σκέφτετε ότι μπορεί να κάνει ζημιά ή φτιάξτε στο πάτωμα μια μεγάλη επιφάνεια για παιχνίδι.

 

Αναζητήστε καταστήματα με παιδικά έπιπλα στην περιοχή σας!



Kατηγορίες