Σπίτι & κήπος Υδραυλικοί

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις Υδραυλικές Εργασίες

Το υδραυλικό σύστημα είναι ένα βασικό στοιχείο του σπιτιού σας και είναι πολύ σημαντικό για εσάς να βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί κατάλληλα και συντηρείται σωστά. Για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν, είναι σημαντικό οι εργασίες αυτές να εκπονούνται από ειδικούς πάνω στον κλάδο των υδραυλικών συστημάτων.


Για την ασφάλεια όλων των ενοίκων του σπιτιού, απαιτείται ένας εξουσιοδοτημένος εργολάβος, οποίος θα εκτελεί όλες τις υδραυλικές εργασίες. Η υδραυλική εργασία που γίνεται από άτομα που δεν έχουν λάβει άδεια θεωρείται παράνομη. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο τόσο τη δική σας ασφάλεια όσο και της οικογένειάς σας.

Ακολουθούν ορισμένες γενικές πληροφορίες σχετικά με τους υδραυλικούς και τις υδραυλικές υπηρεσίες που μπορούν να εκτελεστούν στο σπίτι σας:

Τι κάνουν οι υδραυλικοί;

Οι υδραυλικοί μπορούν να αναλάβουν οποιαδήποτε από τις ακόλουθες εργασίες στο σπίτι σας

• Εύρεση και επιδιόρθωση διαρροών σε συστήματα αερίου και συστήματα νερού

• Αφαίρεση και αντικατάσταση υδραυλικών σωληνώσεων που είναι παλιές και φθαρμένες

• Εγκατάσταση και επισκευή ειδών βρύσης

• Στερέωση σωλήνων νερού

• Εγκατάσταση φίλτρων νερού και συσκευών για την αποφυγή εγκαυμάτων

Οι υδραυλικοί είναι απαραίτητοι για οποιαδήποτε ανακαίνιση ή εγκατάσταση, είτε οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται στο μπάνιο, στο πλυντήριο, στην κουζίνα είτε σε άλλους χώρους όπου το νερό και η υγρασία παίζουν ρόλο ή ενδέχεται να κάνουν την εμφάνιση τους. Οι υδραυλικοί μπορούν επίσης να χειριστούν την εγκατάσταση συστήματος αερίου, είτε για μαγείρεμα είτε για θέρμανση με ζεστό νερό.

Τύποι υδραυλικών εργασιών

Θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τους τύπους υδραυλικών εργασιών που μπορεί να χρειαστούν στο σπίτι σας:

Νέες αποχετεύσεις

Αντικατάσταση παλαιών αποχετεύσεων που έχουν πλημμυρίσει ή καταστραφεί. Ένας υδραυλικός μπορεί να κάνει τις επισκευές και να συντηρήσει τους σωλήνες και τα εξαρτήματα που σχετίζονται με την αφαίρεση απορριμμάτων ή το νερό της βροχής. Συνιστώνται επίσης νέες αποχετεύσεις κατά την εγκατάσταση κήπου, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση νερού και η καταστροφή των φυτών, λουλουδιών κλπ.

Εργασίες έκτακτης ανάγκης

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε μια πιθανή υπερχείλιση της τουαλέτας, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως έναν αξιόπιστο υδραυλικό. Ο υδραυλικός έκτακτης ανάγκης, όπως μπορεί να χαρακτηριστεί, είναι εκείνος που μπορεί να βοηθήσει ανεξαρτήτως ώρας και ημέρας, ενώ θα αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το υδραυλικό σας πρόβλημα.

Εγκατάσταση φυσικού αερίου

Εάν χρησιμοποιείτε αέριο για το μαγείρεμα ή τη θέρμανση νερού στο σπίτι σας και προκύψει κάποια ανάγκη, θα χρειαστείτε τη βοήθεια εξειδικευμένου τεχνικού αερίου. Ο εν λόγω ειδικός θα διασφαλίσει ότι είναι ασφαλές για εσάς να χρησιμοποιείτε το αέριο στο σπίτι σας. Μέσα στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση μετρητών αερίου, ρυθμιστών, καυστήρων και βαλβίδων. Αρκετά σύνηθες είναι ακόμα να ασχολούνται με την εγκατάσταση συσκευών και φωτιστικών.

Επισκευή τουαλέτας

Αυτή η υπηρεσία περιλαμβάνει την εγκατάσταση, την επισκευή και τη συντήρηση της τουαλέτας στο σπίτι σας, ενώ σημαντική σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρείται από τους ειδικούς η αφαίρεση των συσσωρευμένων λυμάτων από την αποχέτευση. Ένας υδραυλικός μπορεί να επισκευάσει τους σωλήνες και τα εξαρτήματα, καθώς και την τουαλέτα, έτσι ώστε να πάψει να σας απασχολεί αυτό το ζήτημα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Υδρορροές

Η απόκτηση των σωστών υδραυλικών και υδρορροών μπορεί να εγγυηθεί ότι η βροχή θα αφαιρεθεί σωστά από την οροφή σας ακόμη και κατά τη διάρκεια περίοδων με έντονες βροχοπτώσεις. Η υδρορροή μπορεί να σχεδιαστεί από διαφορετικά υλικά όπως ο χαλκός, τα κράματα αλουμινίου ψευδαργύρου, το PVC, ο χάλυβας Colorbond και ο ψευδάργυρος. Οι διάφοροι τύποι υδρορροών περιλαμβάνουν ημικυκλικές υδρορροές, τετράγωνες, μπροστινές τετράγωνες και ομαλές.

“Πράσινα” υδραυλικά

Εάν θέλετε υδραυλικά που θα εξοικονομήσουν νερό στο σπίτι σας και θα μειώσουν την ποσότητα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, αυτό που χρειάζεστε είναι τα “πράσινα” υδραυλικά. Οι υπηρεσίες των εν λόγω υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορούν να περιλαμβάνουν την εγκατάσταση και συντήρηση των υδραυλικών του ηλιακού θερμοσίφωνα, του αποχετευτικού συστήματος και την εγκατάσταση δεξαμενής αποθήκευσης νερού βροχής. Κοιτάζοντας την τρέχουσα εγκατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων και καθορίζοντας πού υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να προστατεύσετε το περιβάλλον.

Υδραυλικά για ανακαινίσεις σπιτιού

Εάν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας ή να κατασκευάσετε καινούριο, θα πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει ένα σωστά τοποθετημένο και εγκατεστημένο υδραυλικό σύστημα. Ένας υδραυλικός θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει με την επιλογή του καλύτερου υδραυλικού συστήματος για το έργο σας. Σε νέες κατασκευές, ειδικά στις πολυκατοικίες, συνήθως παρέχεται ένα έτοιμο σχέδιο με το πλάνο των υδραυλικών εγκαταστάσεων από τον μηχανικό και σε συνεργασία με τον υδραυλικό διεκπεραιώνουν μαζί την εργασία. Αν δεν υπάρξει η συμμετοχή του μηχανικού, τότε ο υδραυλικός μόνο αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την εργασία αυτή. Αυτός με τη σειρά του, καθορίζει πού πρέπει να τοποθετηθούν οι σωλήνες και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσει τα συστήματα σωληνώσεων.

Εάν σκοπεύετε να χτίσετε το νέο σας σπίτι, είναι σημαντικό να υπάρξει μια κοινή συνεργασία μεταξύ εργολάβου και υδραυλικού προτού ξεκινήσουν οι εργασίες, για να υπάρξει ένα σαφές πλάνο σχετικά με την εγκατάσταση των σωληνώσεων. Μόλις η σύνδεση των σωληνώσεων ολοκληρωθεί, επόμενο στάδιο είναι να τοποθετηθούν οι νεροχύτες,τα ντουζ και τα πλυντήρια.

Εκτός από τις παραπάνω εργασίες, ένα υδραυλικός είναι συχνό να ασχοληθεί με το χειρισμό των γραμμών αερίου για θέρμανση και μαγείρεμα -αν και αυτές οι εργασίες πραγματοποιούνται κυρίως από εξουσιοδοτημένους ειδικούς αερίου ή ειδικούς HVAC, ενώ υπάρχει περίπτωση να αναλάβουν και τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο υδραυλικός σας θα συνεργαστεί με έναν ηλεκτρολόγο για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτών των εργασιών.

Συντήρηση υδραυλικών συστημάτων

Με τακτική συντήρηση υδραυλικών, μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα τα μικρά προβλήματα να μετατραπούν γρήγορα σε μεγαλύτερα. Αυτό αφορά το πρώιμο στάδιο της εγκατάστασης, καθώς την επισκευή και τη συντήρηση των σωλήνων και εξαρτημάτων που λειτουργούν για την παροχή ζεστού και κρύου νερού σε όλο το σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσλάβει έναν εξουσιοδοτημένο και ειδικευμένο υδραυλικό για την εκτέλεση αυτών των υπηρεσιών στο σπίτι σας.

Μηχανικές υδραυλικές υπηρεσίες

Τέλος, εάν έχετε στο σπίτι σας ένα σύστημα θέρμανσης ή ψύξης (όπως ένα σύστημα κλιματισμού, καλοριφέρ), μπορεί να χρειαστείτε κάποιον να εγκαταστήσει, να συντηρήσει ή να επισκευάσει τους σωλήνες και τα εξαρτήματα που χρειάζονται για τη σωστή λειτουργία τους.

 

Αναζητήστε υδραυλικούς στον ηλεκτρονικό μας κατάλογο f-all.gr



Kατηγορίες