Καταστήματα Παγωτά

Οι πιο περίεργες γεύσεις παγωτού στον κόσμο

Το παγωτό είναι από καιρό μια αγαπημένη λιχουδιά που απολαμβάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο. Η απαλή, κρεμώδης υφή και οι απολαυστικές γεύσεις του έχουν αιχμαλωτίσει τους γευστικούς μας κάλυκες για γενιές. Τι θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος γεύσεων παγωτού εκεί έξω που ξεπερνά κατά πολύ την παραδοσιακή βανίλια, σοκολάτα και φράουλα; Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι του παράξενου, του αντισυμβατικού, καθώς βυθιζόμαστε στη σφαίρα των πιο παράξενων γεύσεων παγωτού που δημιουργήθηκαν ποτέ! Από αλμυρές εκπλήξεις μέχρι απροσδόκητους συνδυασμούς, αυτό το άρθρο θα σας οδηγήσει σε μια «παγωμένη» περιπέτεια, παρουσιάζοντας την τολμηρή δημιουργικότητα και τον πειραματισμό των τεχνιτών παγωτού παγκοσμίως!


Παγωτό με γεύση σάρκα αλόγου

Υπάρχουν δύο δωδεκάδες αξιοθέατα στο εσωτερικό πάρκο ψυχαγωγίας του Τόκιο, Namja Town, αλλά θα ήταν εύκολο να περάσετε όλο το χρόνο σας εκεί αναλογιζόμενοι τις πολλές γεύσεις εκεί έξω στο Ice Cream City, όπου η ακατέργαστη σάρκα αλόγου, η γλώσσα αγελάδας, το αλάτι, το χταπόδι και το καλαμάρι είναι μεταξύ των γεύσεων που έχουν γαργαλήσει (ή στραγγαλίσει) τους γευστικούς κάλυκες των επισκεπτών!

Μάνγκο τουρσί

Ως μία από τις πιο διάσημες πωλήτρια παγωτού της χώρας, η Jeni Britton Bauer – ιδιοκτήτρια του Jeni’s Splendid Ice Creams με έδρα το Οχάιο – ωθεί συνεχώς τα όρια των μοναδικών απολαύσεων, όπως αποδεικνύεται από τη σειρά γεύσεων περιορισμένης έκδοσης, συμπεριλαμβανομένου του Μάνγκο τουρσί (Pickled Mango) του περασμένου καλοκαιριού (ένα παγωτό με βάση το τυρί κρέμα με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα μάνγκο από λευκό βαλσάμικο ξύδι, λευκό πιπέρι, μπαχάρι και γαρύφαλλο).

Καλαμπόκι

Από τότε που άνοιξαν το Max & Mina’s στο Queens της Νέας Υόρκης το 1998, τα αδέρφια / ιδιοκτήτες Bruce και Mark Becker έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 5000 μοναδικές γεύσεις παγωτού, πολλές από τις οποίες προσαρμόστηκαν από τις αρχικές συνταγές του παππού τους. Τα καθημερινά πειράματα γεύσης σημαίνουν ότι το μενού αλλάζει συνεχώς, αλλά το καλαμπόκι, το σκόρδο, η πίτσα και οι πιπεριές Jalapeños έχουν όλα κάνει τη σύνθεση.

Φουά Γκρα

Το OddFellows της Νέας Υόρκης παίρνει στα σοβαρά το «περίεργο» στο όνομά του και έχει γίνει συνώνυμο με πειραματικές γεύσεις. Από τότε που άνοιξαν τις πόρτες τους το 2013, έχουν παρασκευάσει περισσότερα από 300 διαφορετικά είδη παγωτού- συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας φουά γκρα.

Αχλάδι και μπλε τυρί

Το «Salty-sweet» είναι η προτιμώμενη παλέτα στο Salt & Straw με έδρα το Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου η ζάχαρη και το μπαχαρικό συνδυάζονται όμορφα με γεύσεις όπως το Strawberry Honey Balsamic Strawberry With Cracked Pepper και το αχλάδι με μπλε τυρί, ένα καλά ισορροπημένο μείγμα γλυκών αχλαδιών, Oregon Trail Bartlett, αναμεμειγμένα με θρυμματισμένα κομμάτια του βραβευμένου τυριού Crater Lake Blue Cheese της Rogue Creamery.

Σύκο και φρέσκια καφέ γαλοπούλα

Οι γλυκύτατοι επιστήμονες στο Il Laboratorio del Gelato της Νέας Υόρκης δεν έχουν συναντήσει ποτέ μια γεύση που δεν τους άρεσε – ή δεν θέλουν να μετατραπούν σε παγωτό. Πώς αλλιώς θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει τη δημοτικότητα του παγωτού Fig & Fresh Brown Turkey, μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των εκατοντάδων γεύσεων που έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής.

Αστακός

Το Ben & Bill’s Chocolate Emporium στο Bar Harbor, Maine αξιοποιεί στο έπακρο την πιο διάσημη λιχουδιά του The Pine Tree State με το χαρακτηριστικό παγωτό αστακό, μια λιχουδιά με βάση το παγωτό βουτύρου με φρέσκο (και πάλι βουτυρωμένο) αστακό διπλωμένο σε κάθε μπουκιά!

Πηγή: https://www.mentalfloss.com/article/51703/12-strange-real-ice-cream-flavors

Αναζητήστε καταστήματα πώλησης παγωτών στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό f-all.gr

Αναζητήστε καταστήματα πώλησης παγωτών στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες