Ζαχαροπλαστεία Καταστήματα

Οι ευεργετικές επιδράσεις της ζάχαρης

Σήμερα ένας μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 24 κιλά ζάχαρης κάθε χρόνο (9 κιλά περισσότερο στις βιομηχανοποιημένες χώρες) και γι ‘αυτό πολλές επιστημονικές μελέτες προσπάθησαν να εξετάσουν τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα αυτής της λαϊκής τροφικής ουσίας.  Ορισμένα αποτελέσματα θα μπορούσαν να δοκιμαστούν και να αποδειχθούν αληθή, αλλά πολλά απομένουν ασαφή και ημιτελή. Τα οφέλη της ζάχαρης είναι πολύ πιο εύκολο να αποδειχθούν από τα επιβλαβή αποτελέσματα.


Η ζάχαρη μπορεί να έχει πολλά θετικά αποτελέσματα στη ζωή και το μεταβολισμό σας. Περιεκτικότητα σε θερμίδες. Η ζάχαρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες που θα δίνει  ενέργεια στον οργανισμό  σας που σας λείπει. Εντούτοις, όλη αυτή η ενέργεια είναι βραχύβια και μπορεί μόνο να σας δώσει παροδικά μόνο αυξημένη παραγωγικότητα κι αυτό γιατί  η ζάχαρη περιέχει τέσσερις θερμίδες ανά γραμμάριο, αλλά δεν έχει θρεπτική αξία (δεν περιέχει διαιτητικές ίνες) και επειδή η ζάχαρη είναι μόνο ένα συστατικό σε πολλά γεύματα.

Διαβήτης – Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ο διαβήτης είναι μια γενετική πάθηση που δημιουργείται από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Η κατανάλωση κακής τροφής και πολλά γλυκά και λίπη μπορεί να μειώσει μόνο την αποτελεσματικότητα του παγκρέατος, αλλά σε μέτρια χρήση δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία.

Υγεία του δέρματος – Το γλυκολικό οξύ της ζάχαρης μπορεί να σας βοηθήσει πολύ στη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματός σας. Η χρήση του μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κηλίδων και στην αποκατάσταση της ισορροπίας στα έλαια του δέρματος.

Λιγότερο επεξεργασμένο – Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης ως μέσο γλύκανσης του φαγητού τους, αλλά το προϊόν αυτό είναι εξαιρετικά επεξεργασμένο και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πέψη. Τα σάκχαρα αποτελούνται μόνο από φυσικά συστατικά που μπορούν εύκολα να μεταποιηθούν από το μεταβολισμό μας.

Οφέλη από το αίμα και την ινσουλίνη – Πολλά τρόφιμα που περιέχουν γλυκόζη είναι γλυκά, αλλά το σώμα μας (και ιδιαίτερα το συκώτι) έχει μεγαλύτερο πρόβλημα να αποσυνθέσει τη γλυκόζη από τη φρουκτόζη που υπάρχει στη ζάχαρη. Εξαιτίας αυτού, τα επίπεδα ινσουλίνης θα αυξηθούν σημαντικά κατά τη διάρκεια των σύντομων χρονικών περιόδων, δίνοντάς  σας αίσθηση ενέργειας και δύναμης. Λόγω της επίδρασης της γλυκόζης της ζάχαρης στην ορμόνη λεπτίνη, θα νιώσετε πιο γεμάτος από ό, τι μετά την κατανάλωση τροφών με φρουκτόζη.

Θρεπτικά συστατικά – Τα σάκχαρα στη δομή τους έχουν συστατικά που μεταφέρονται σε αυτά από τις φυσικές τους πηγές, τις σακχάρες ή τα τεύτλα. Στοιχεία όπως ο φώσφορος, το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το κάλιο δεν θα υπάρχουν πολύ στη βιομηχανική ραφιναρισμένη ζάχαρη.

Οφέλη για το περιβάλλον – Η ζάχαρη δημιουργείται από φυσικούς πόρους χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και άλλων βλαβερών προϊόντων, κατά κάποιον τρόπο που το ρυπαίνει το περιβάλλον. Αυτό δεν συμβαίνει με την παραγωγή των βιομηχανικών τεχνητών γλυκαντικών.

 

Αναζητήστε ζαχαροπλαστεία στην περιοχή σας!



Kατηγορίες