Καταστήματα Παιδικά παπούτσια

Ο απόλυτος οδηγός αγοράς για τα παιδικά παπούτσια

Η επιλογή των κατάλληλων παιδικών παπουτσιών ίσως να μην είναι ένα έργο τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Αμέτρητες μάρκες, άπειρα διαφορετικά σχέδια και μία αρκετά εκτενής ποικιλία από χρωματικούς συνδυασμούς, κάνουν τη διαδικασία αγοράς παιδικών παπουτσιών ιδιαίτερα δυσχερή. Συν τοις άλλοις, η ύπαρξη πολλών διαφορετικών τύπων παιδικών παπουτσιών, αναμφίβολα θα κάνει την επιλογή σας ακόμα πιο περίπλοκη. Casual, αθλητικά, επίσημα, πέδιλα, μπαλαρίνες, γαλότσες, αλλά και μία πληθώρα από ειδικές κατηγορίες παιδικών παπουτσιών που προσφέρονται για τη χρήση σε συγκεκριμένες κάθε φορά -αθλητικές και μη- δραστηριότητες, όπως είναι, παραδείγματος χάρη, το μπαλέτο ή το ποδόσφαιρο, δεσπόζουν στην αγορά των παιδικών παπουτσιών και, όπως είναι κατανοητό, συγχύζουν τους γονείς που καλούνται να ψωνίσουν για λογαριασμό των μικρών μας φίλων. Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας, που θα σας διευκολύνει την επιλογή και θα κάνει την αγορά παιδικών παπουτσιών παιχνιδάκι!


Ανατομία του ποδιού και παιδικά παπούτσια

Αποτελούμενα από 35 αρθρώσεις και 26 κόκαλα, τα πόδια των μικρών παιδιών διαφέρουν από εκείνα των ενηλίκων ως προς την ανατομία τους. Για το λόγο αυτό, οι γονείς οφείλουν, κατά την αγορά παιδικών παπουτσιών, να δίνουν ιδιαίτερη μνεία στη σωστή και άνετη εφαρμογή των υποδημάτων στα πόδια, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η περαιτέρω ανάπτυξή τους. Πρέπει, επομένως, τα παιδικά παπούτσια να μην είναι πολύ στενά και, επομένως, να μη δυσχεραίνουν την κίνηση των ποδιών, εμποδίζοντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, τη δημιουργία τραυματισμών στα πόδια. Συνιστάται, μάλιστα να μετρήσετε το μήκος τόσο των ποδιών, όσο και των παιδικών παπουτσιών, διασφαλίζοντας πως το μεγάλο δάχτυλο έχει μία απόσταση περίπου δύο εκατοστών από την άκρη των παιδικών παπουτσιών και διευκολύνοντας, έτσι, την καλύτερη δυνατή κίνηση των ποδιών.

Η ποιότητα στα παιδικά παπούτσια

Πόσο σημαντική, λοιπόν, είναι η ποιότητα των παιδικών παπουτσιών; Ιδίως στην περίπτωση που το παιδί σας ήδη πηγαίνει σχολείο, κάτι τέτοιο συνεπάγεται πως ξοδεύει δεκάδες ώρες επί εβδομαδιαίας βάσης, φορώντας τα παιδικά παπούτσια του. Συμπεριλαμβανομένων και των υπολοίπων ωρών κατά τις οποίες το παιδί εξακολουθεί να φοράει παπούτσια, αυτό σημαίνει πως πρέπει να αναλογιστείτε τον αντίκτυπο που η εκτεταμένη χρήση των παιδικών παπουτσιών φέρνει στην υγεία των ποδιών. Για το λόγο αυτό, θα σας προτείναμε να εξοπλιστείτε με παιδικά παπούτσια υψηλής ποιότητας, τα οποία έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα την υγεία των ποδιών. Πέραν, λοιπόν, της σωστής εφαρμογής τους στα πόδια, πρέπει να δώσετε έμφαση και στα υλικά από τα οποία τα παιδικά παπούτσια είναι κατασκευασμένα. Αν και το να αγοράσετε παιδικά παπούτσια σε ασυνήθιστα χαμηλή τιμή δε συνεπάγεται απαραίτητα πως είναι κακής ποιότητας, είναι δεδομένο πως, στα πιο ακριβά παιδικά παπούτσια, συνήθως υπάρχει αντίκρυσμα στην ποιότητά της κατασκευής τους. Ενδείκνυται, λοιπόν, να πραγματοποιήσετε μία έρευνα σχετικά με τους κατασκευαστές παιδικών παπουτσιών που αποδεδειγμένα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία των ποδιών των παιδιών σας, παρά στο σχεδιασμό και στην στις τελευταίες τάσεις της αγοράς. Από πλευράς μας, προτείνουμε να προτιμήσετε παιδικά παπούτσια φτιαγμένα από υλικά πρώτης ποιότητας που επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει, όπως είναι το δέρμα, που, μεταξύ άλλων, παίρνει εύκολα το σχήμα του ποδιού.

Δοκιμάζοντας τα παιδικά παπούτσια στο κατάστημα

Αν ένας υπάλληλος στο κατάστημα λιανικής πώλησης παιδικών παπουτσιών που θα επισκεφθείτε είναι διαθέσιμος να σας εξυπηρετήσει, τότε η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να τον συμβουλευτείτε. Η αυθεντία της συγκεκριμένης κατηγορίας υπαλλήλων θα σας φανεί χρήσιμη, έτσι ώστε να βρείτε τα κατάλληλα παιδικά παπούτσια για το παιδί σας. Αν, πάλι, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει, μία επιπλέον συμβουλή που θα κάνει τη διαδικασία διαλογής παιδικών παπουτσιών πιο εύκολη, είναι να γνωρίζετε ποιο είναι το πιο μακρύ δάχτυλο στο πόδι του παιδιού σας και να διασφαλίσετε πως αυτό απέχει τουλάχιστον δύο εκατοστά από το μπροστινό μέρος του παιδικού παπουτσιού. Αν το μεγαλύτερο δάχτυλο του ποδιού αγγίζει το μπροστινό μέρος του παιδικού παπουτσιού, τότε, προφανώς, πρέπει να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο μέγεθος. Είναι σημαντικό, ακόμη, να επιβεβαιώσετε πως οι φτέρνες είναι καλυμμένες από την πίσω πλευρά του παιδικού παπουτσιού.

Tips για την αγορά παιδικών παπουτσιών

Η επιλογή των κατάλληλων παιδικών παπουτσιών δε σταματά στις παραπάνω πληροφορίες που αναφέραμε σχετικά με το μέγεθος των παπουτσιών. Αντίθετα, η εφαρμογή των παπουτσιών στο πόδι είναι ακόμα πιο περίπλοκη, ιδίως εφόσον πρόκειται για το πόδι ενός παιδιού. Μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένες επιπλέον πληροφορίες που ενδεχομένως να σας φανούν χρήσιμες κατά τη διαδικασία της αγοράς παιδικών παπουτσιών, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε μία φιλική προς την υγεία του ποδιού επιλογή:

  • Κατ’ αρχάς, το πιο φαρδύ μέρος του ποδιού πρέπει να αντιστοιχεί στο πιο φαρδύ μέρος του παιδικού παπουτσιού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εφαρμογή.
  • Έπειτα, η σόλα του παιδικού παπουτσιού πρέπει να μην είναι καθόλου εύκαμπτη, έτσι ώστε να αποφύγετε τους τραυματισμούς στο πόδι του παιδιού σας.
  • Εν συνεχεία, η ανατομία του παιδικού παπουτσιού πρέπει να είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε η φτέρνα να παραμένει σταθερή στο πίσω μέρος του παπουτσιού.
  • Ύστερα, το μέρος του παιδικού παπουτσιού που βρίσκεται κάτω από τη φτέρνα πρέπει να είναι σκληρό, προκειμένου να κρατά το πίσω μέρος του ποδιού σταθερό.
  • Τέλος, αποφύγετε τα διάφορα είδη παπουτσιών παπουτσιών χωρίς κορδόνια, όπως είναι τα υποδήματα με σκρατς, αλλά και οι εσπαντρίγιες.

Η διαδικασία της επιλογής του πρώτου παιδικού παπουτσιού

Αν επιθυμείτε να αγοράσετε τα πρώτα παιδικά παπούτσια του παιδιού σας, πιθανότατα πολλές από τις παραπάνω πληροφορίες να μη σας φανούν χρήσιμες. Θα σας προτείναμε, ωστόσο, να αποφύγετε την αγορά παιδικών παπουτσιών για βρέφη ή πολύ μικρά παιδιά που είναι στη διαδικασία που μαθαίνουν, σιγά σιγά, να περπατούν, ή, έστω, να προσέξετε έτσι ώστε ο χρόνος κατά τον οποίο φορούν τα παιδικά παπούτσια τους να είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Τα πολύ μικρά παιδιά, εξάλλου, δε χρειάζονται παπούτσια, παρά μόνο για να προστατευθούν από τη βρώμα και τα χτυπήματα. Σε περίπτωση, επομένως, που δεν περπατούν ακόμα, τότε δεν έχουν πραγματικά ανάγκη για παιδικά παπούτσια. Αν, πάλι, είστε σίγουροι πως η κατάλληλη ώρα για τα πρώτα σας παιδικά παπούτσια έχει, πλέον, καταφθάσει, θα σας προτείναμε την επιλογή ενός σχετικά απαλού παιδικού παπουτσιού για αρχή, το οποίο αδιαμφισβήτητα δε θα προκαλέσει ζημιά στο πόδι του παιδιού σας και θα ταιριάξει απόλυτα στο πόδι του. Φυσικά, ένας καταρτισμένος υπάλληλος στο κοντινό σας κατάστημα λιανικής πώλησης παιδικών παπουτσιών, είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας κατευθύνει σχετικά με το ιδανικό μέγεθος παιδικού παπουτσιού για το παιδί σας.

 

Αναζητήστε καταστήματα με παιδικά παπούτσια στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό f-all.gr

Αναζητήστε καταστήματα με παιδικά παπούτσια στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης.



Kατηγορίες