Κομμωτήρια Ομορφιά & Αθλητισμός

Νυφικό χτένισμα

Ένα ωραίο χτένισμα μας κάνει πάντα να λάμπουμε και να εκπέμπουμε αυτοπεποίθηση ! Πόσο μάλλον ένα ωραίο νυφικό χτένισμα! Μόλις επιλέξετε το νυφικό σας, είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς θα κάνετε τα μαλλιά σας. Η καλύτερη συμβουλή για την επιλογή του χτενίσματος είναι να ταιριάζει στην προσωπικότητά σας. Αναζητήστε ένα χτένισμα που θα κολακεύει και θα ολοκληρώνει το bridal look σας και φυσικά να σας επιτρέπει να είστε ο εαυτός σας.


Όλες οι νύφες περνούν ώρες ολόκληρες στο internet χαζεύοντας νυφικά χτενίσματα. Και πράγματι, υπάρχουν άπειρες ιδέες και ολοένα ξεπροβάλλουν και καινούριες! Οπότε μια τέτοια έρευνα θα διευρύνει το φάσμα των επιλογών σας. Μην πάρετε όμως μια απόφαση με μοναδικό κριτήριο το τι φαίνεται ωραίο ή τι ταιριάζει σε μια άλλη νύφη ή σε ένα μοντέλο…

Γενικά για επιλέξετε, καλό είναι να λάβετε υπόψη σας εξής παραμέτρους: Το πιο σημαντικό είναι το χτένισμα να δένει αρμονικά με το ύφος του νυφικού. Ένα ρομαντικό νυφικό, θέλει ένα ανάλογο χτένισμα. Βέβαια, όπως το νυφικό πρέπει να αναδεικνύει το σωματότυπό και την προσωπικότητά σας, έτσι και το χτένισμα πρέπει να αναδεικνύει το πρόσωπό σας. Βρείτε το σχήμα του προσώπου σας και αναζητήστε χτενίσματα που να ταιριάζουν σε αυτόν. Αυτό που θα επιλέξετε πρέπει να τονίζει τα ωραία χαρακτηριστικά σας και να αποκρύπτει τυχόν ατέλειες. Για να υπάρχει σύμπνοια σε όλα τα επιμέρους στοιχεία του γάμου σας, εξετάστε λίγο και το που θα γίνει ο γάμος. Σίγουρα διαφορετικό στυλ στο χτένισμα αρμόζει αν παντρευτείτε στη Μητρόπολη και διαφορετικό αν κάνετε το γάμο σας σε ένα ξωκλήσι ή σε ένα νησί. Κατευθυντήριος παράγοντας είναι και το είδος  της τρίχας σας! Αν έχετε κανονική τρίχα είστε τυχερή καθώς μπορείτε να υποστηρίξετε όποιο χτένισμα θέλετε. Όσες έχετε λεπτή τρίχα και λίγα μαλλιά προτιμήστε χτενίσματα που θα χαρίζουν όγκο. Αντίθετα, αν έχετε χοντρή τρίχα και πυκνά μαλλιά φροντίστε ώστε η επιλογή σας να μην προσθέτει όγκο. Θα χρειαστεί να προσθέσετε μήκος ή πυκνότητα στα μαλλιά σας στην περίπτωση που ο τύπος της τρίχας σας, το μήκος και η πυκνότητά τους δεν μπορούν να υποστηρίξουν το χτένισμα που έχετε επιλέξει. Μην ανησυχείτε καθόλου: υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά  από τρέσες μαλλιών εως έτοιμες προς τοποθέτηση αλογοουρές ακόμα και φράντζες! Τέλος, τα μαλλιά σας την ημέρα του γάμου σας θα πρέπει να σας βολεύουν, να σας ταιριάζουν, αλλά και να σου αρέσουν!  Μην ξεχνάτε ότι έχετε τη δυνατότητα να κάνετε πρόβα στο χτένισμα. Το δοκιμαστικό είναι ιδιαίτερα βοηθητικό. Θα σας κάνει να νιώθετε ασφαλής με τη επιλογή σας και να μην αγχωθείτε καθόλου με τα μαλλιά σας την ημέρα του γάμου σας. Εξάλλου μια εκτενής συζήτηση με τον κομμωτή σας που ξέρει τα μαλλιά σας, το στυλ σας αλλά και τι κρατάει στα μαλλιά σας, είναι θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη!

Μπορείτε να κάνετε το χτένισμα ξεχωριστό προσθέτοντας άνθη,  στεφανάκι με λουλούδια, πέρλες, φιόγκους ή ακόμα και βέλη για ένα πιο vintage αποτέλεσμα. Ειδικά αν έχεις κοντά μαλλιά, μην ξεχνάς τις  δυνατότητες hair accessories. Διάλεξε κάτι που ταιριάζει στο στυλ σου, στο ύφος του γάμου και του νυφικού σου και, φυσικά, στον τύπο των μαλλιών σου.

 

Αναζητήστε κομμωτήρια στην περιοχή σας!



Kατηγορίες