Μανικιούρ – Πεντικιούρ Ομορφιά & Αθλητισμός

Νέα τάση στο μανικιούρ : Περιποιημένα, υγιή, άβαφα νύχια!

Όλες νιώθουμε πως τα όμορφα νύχια αναδεικνύουν την θηλυκή μας πλευρά. Αυτή η πεποίθηση αποδεικνύεται έμπρακτα εκτός των άλλων από την ύπαρξη άπειρων εταιριών με μανό επαγγελματικών  και μη, που κυκλοφορούν σε αμέτρητες αποχρώσεις οι οποίες μάλιστα ανανεώνονται κάθε σεζόν. Φέτος αν θέλετε να είστε στη μόδα αφήστε τα νύχια σας άβαφα! Και παρότι σε κάποια περιοδικά μόδας και στις πασαρέλες κυκλοφόρησαν εκκεντρικά χρώματα στα νύχια , η νέα τάση στο μανικιούρ επιτάσσει άβαφα αλλά περιποιημένα νύχια.  Και πράγματι τα  φροντισμένα καθαρά νύχια, ωραία λιμαρισμένα, με περιποιημένες παρανυχίδες σε συνδυασμό με ενυδατωμένα χέρια φαίνονται πολύ κομψά και δύσκολα θα προκαλούσαν αρνητικά σχόλια ή βλέμματα.


Δυστυχώς όμως δεν έχουμε όλες την αυτοπεποίθηση να αφήσουμε τα νύχια μας άβαφα! Πολλές φορές ακόμη κι αν έχουμε φροντίσει τα νύχια μας έχουν κάποιες ατέλειες ή κάποια αντιαισθητικά σημάδια που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Ξέρετε όμως πως τα σημάδια αυτά αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της υγεία μας;

Πώς να έχουμε υγιή νύχια. Τα νύχια μας για να παραμείνουν υγιή ή για να γίνουν υγιή χρειάζονται τακτική φροντίδα και υπομονή. Περιποιηθείτε τα πετσάκια και τις παρανυχίδες. Με αυτό τον τρόπο δυναμώνετε τα νύχια σας και τα κάνετε να δείχνουν περιποιημένα και μεγάλα. Αν δεν είστε σίγουρη ότι μπορείτε να τα καταφέρετε μόνη σας απευθυνθείτε σε έναν αισθητικό ώστε να αποφύγετε μικροτραυματισμούς. Απλώστε αμυγδαλέλαιο ή κάποιο άλλο λάδι για ενυδάτωση κάνοντας μασάζ και γύρω από τα νύχια ώστε να πετύχετε την αιμάτωση της περιοχής. Φροντίστε τη διατροφή σας, τρώτε σωστά και υγιεινά, επιλέγοντας τροφές με βιταμίνες Α,Β, C και K.

Τι δηλώνουν τα σημάδια στα νύχια. Είναι ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας. Τα νύχια αποτελούνται από στρώματα κερατίνης, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται  στο δέρμα και στα μαλλιά. Καθώς νέα κύτταρα αναπτύσσονται, τα παλαιότερα κύτταρα γίνονται σκληρά και συμπαγή και τελικά βγαίνουν έξω από τα δάχτυλά  με τη μορφή των νυχιών. Εαν τα νύχια σας έχουν κυανό χρώμα υποδεικνύεται έλλειψη οξυγόνου στο αίμα. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο στους ιστούς του σώματος και συνήθως έχουν ένα ροζ χρώμα. Όταν το αίμα χάνει οξυγόνο, σκουραίνει και παίρνει μπλε-κόκκινο χρώμα. Η κυάνωση συχνά σχετίζεται με προβλήματα στους πνεύμονες. Εσοχές ή καμπύλες προς τα μέσα στα νύχια αφορούν την ποσότητα σιδήρου στον οργανισμό. Σημαίνει πως ο οργανισμός έχει πάρα πολύ σίδηρο ή πολύ μικρή ποσότητα σιδήρου. Το ωχρό, υπόλευκο χρώμα στα νύχια είναι επίσης ένα κοινό σύμπτωμα της αναιμίας. Σκασίματα στα νύχια εμφανίζουν τα άτομα με δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση ή αλωπεκία. Άτομα με υπερθυρεοειδισμό ή υποθυρεοειδισμό  συχνά έχουν εύθραυστα νύχια. Κάτι τέτοιο παρατηρείται επειδή η ασθένεια επηρεάζει το μεταβολισμό και μπορεί να τα κάνει να ιδρώνουν λιγότερο. Αυτή η μείωση στον ιδρώτα κάνει τα νύχια και το δέρμα να γίνουν ξηρά και να ξεφλουδίζουν. Τέλος αν τα νύχια σας είναι πολύ άσπρα ίσως υποδεικνύεται πρόβλημα στο συκώτι όπως είναι η ηπατίτιδα. Άσπρες κηλίδες μπορεί να σημαίνει ότι λείπει ψευδάργυρος από τον οργανισμό που μαζί με τον σίδηρο σχηματίζει την αιμοσφαιρίνη και χαρίζει στα νύχια ένα υγιές ροζ χρώμα.

Αν λοιπόν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω σημάδια στα νύχια σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

 

Αναζητήστε επαγγελματίες για μανικιούρ – πεντικιούρ στην περιοχή σας!



Kατηγορίες