Δερματολόγοι Υγεία

Μεσοθεραπεία

Η αισθητική δερματολογία είναι ένας κλάδος της δερματολογίας που παρέχει διαρκώς νέες μεθόδους και νέους τρόπους ώστε να απολαμβάνουμε ένα υγιές δέρμα, ένα καλαίσθητο πρόσωπο και η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή. Μία τεχνική που τελευταία βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές προσφέροντας άμεσα θετικά αποτελέσματα είναι η μεσοθεραπεία. Η μεσοθεραπεία είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες θεραπείες ενυδάτωσης με πολλαπλά οφέλη σε σώμα και πρόσωπο.


Η μεσοθεραπεία δεν συνιστά συγκεκριμένο τύπος θεραπείας, αλλά τεχνική, που μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά είδη προβλημάτων. Πρόκειται για έγχυση με ενέσιμο τρόπο διαφόρων ουσιών μέσα ή κάτω από το δέρμα. Οι εγχύσεις αυτές είναι πολλαπλές και μπορεί να αφορούν μικρές ή μεγαλύτερες περιοχές. Ο όρος μεσοθεραπεία προέρχεται από τη λέξη μεσόδερμα, περιοχή του δέρματος όπου παλαιότερα γίνονταν οι περισσότερες εκχύσεις. Πλέον βέβαια, οι εγχύσεις αυτές γίνονται σε διάφορα επίπεδα του δέρματος.

Η θεραπεία αυτή βοηθά στην επανάκτηση της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας. Μέσω λοιπόν του μικροσκοπικού τραυματισμού ενεργοποιούμε τον οργανισμό ώστε να παράγει κολλαγόνο και ινώδη ιστό, στοιχεία δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος. Επίσης, με την πιο τακτική εφαρμογή στις περιοχές με λεπτές γραμμές και ρυτίδες καταφέρνουμε σταδιακά με τις επαναλήψεις να βελτιώσουμε την όψη τους και να πάρουμε συνολικά ένα πολύ πιο φρέσκο πρόσωπο.

Η μεσοθεραπεία ανήκει στις θεραπείες μέσω της οποίων ξεκινά κανείς την επαφή του με την αισθητική δερματολογία. Επιλύει προβλήματα στην επιδερμίδα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη φθορά που προκύπτει από την ηλικία και έτσι η εφαρμογή γίνεται ακόμα και σε νεαρά άτομα. Για παράδειγμα ένας κύκλος μεσοθεραπείας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ενυδατώνει το δέρμα και το βοηθά να ξεπεράσει τη φθορά από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου καθώς δεν υπάρχει αντένδειξη για κάποια εποχή του χρόνου και μπορεί να γίνει ακόμα και το καλοκαίρι. Είναι μια επαναλαμβανόμενη θεραπεία η οποία βοηθά να αντιμετωπίσουμε μικρές ατέλειες του σώματός μας ειδικότερα στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Γενικά κάποιος που ενδιαφέρεται για μεσοθεραπεία θα πρέπει να είναι σε καλή ψυχική και σωματική υγεία, να μην έχει ακμή, να μην έχει υποστεί κάποιο έγκαυμα κατά τη διάρκεια παρόμοιας θεραπείας, να έχει σφιχτό και ελαστικό δέρμα, να είναι ενημερωμένος για τη διαφορετικότητα των αποτελεσμάτων ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το μέγεθος της θεραπείας που επιθυμεί, να επιθυμεί να βελτιώσει την εμφάνιση του προσώπου ή του σώματός του, να μην είναι αλλεργικός σε κανένα από τα συστατικά  που χρησιμοποιούνται  και φυσικά να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες από τη θεραπεία. Οπότε είναι σημαντικό ο ενδιαφερόμενος να έχει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για όχι μόνο για τα οφέλη και τη διαδικασία της μεσοθεραπείας αλλά και για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει με βάση τα χαρακτηριστικά της επιδερμίδας του. Μια εκτενής συζήτηση με το γιατρό του θα τον βοηθήσει να κατανοήσει κατά πόσο η θεραπεία του ταιριάζει.

Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες που συνδέονται με τη μεσοθεραπεία είναι ελάχιστες και εμφανίζονται συνήθως στην περιοχή γύρω από τις εγχύσεις. Το δέρμα μπορεί να αλλάξει χρώμα και να δημιουργηθούν μελανιές. Άλλα συμπτώματα όπως το ελαφρύ πρήξιμο, ο πόνος και οι κοκκινίλες είναι φυσιολογικά και θα υποχωρήσουν άμεσα στις επόμενες 2-3 ημέρες. Γι΄ αυτό και ο γιατρός σας θα εξετάσει την πιθανότητα αλλεργίας σε κάποιο από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία. Τέλος πρέπει να δίνεται προσοχή στην υγιεινή της περιοχής μετά τη συνεδρία ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Αν τυχόν προκύψει μόλυνση θα χρειαστεί θεραπεία με αντιβίωση.

 

Αναζητήστε δερματολόγους στην περιοχή σας!



Kατηγορίες