Auto, Moto, Θάλασσα Οδική βοήθεια

Μείνετε ασφαλείς: όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την οδική βοήθεια!

Κανείς δεν θέλει να μείνει αποκλεισμένος στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου! Δυστυχώς, αυτό είναι ένα πολύ γνωστό φαινόμενο για τους οδηγούς αυτοκινήτων και μηχανών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το όχημά τους. Και η κατάσταση αυτή ενδεχομένως να γίνει ακόμη χειρότερη, όταν συμβαίνει σε μια απομακρυσμένη περιοχή και δεν υπάρχει τριγύρω κανένας πρόθυμος οδηγός, ο οποίος θα σταματήσει και θα σας δώσει μία χείρα βοηθείας. Ποιες είναι, λοιπόν, οι επιλογές σας για να επιστρέψετε το όχημά σας στο δρόμο με σιγουριά και ασφάλεια; Μπορείτε να καλέσετε την οδική βοήθεια, έτσι ώστε αυτή να σας βοηθήσει ή να σας μεταφέρει πίσω στο σπίτι σας; Μάθετε όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζετε για την οδική βοήθεια στην παρακάτω ανάρτηση του blog μας!


Τι είναι η οδική βοήθεια;

Η οδική βοήθεια είναι ένα πρόγραμμα εξυπηρέτησης που παρέχεται από εταιρείες ρυμούλκησης οχημάτων μεγάλου όγκου και βάρους, το οποίο εστιάζει στο να βοηθηθούν οι εκάστοτε οδηγοί που αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα με τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ενώ τα είδη των υπηρεσιών της οδικής βοήθειας ποικίλλουν ποικίλλουν, η συντριπτική πλειονότητα των προγραμμάτων οδικής βοήθειας εστιάζει ως επί το πλείστον στην αντικατάσταση των ελαττωματικών ή σκασμένων ελαστικών, αλλά και στην επαναφόρτιση ή αντικατάσταση των άδειων μπαταριών. Ο κύριος στόχος της οδικής βοήθειας είναι να επαναφέρουν τους αποκλεισμένους οδηγούς στο δρόμο το συντομότερο δυνατό, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Για το λόγο αυτό, οι οδηγοί αυτοκινήτων και μηχανών καλούνται να ασφαλίσουν το όχημά τους απέναντι στο ενδεχόμενο όπου η οδική βοήθεια θα καταστεί απολύτως αναγκαία για τον οδηγό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της οδικής βοήθειας;

Η οδική βοήθεια είναι μια χρήσιμη και ευεργετική υπηρεσία για όποιον οδηγεί. Είτε είστε στο δρόμο για δουλειά, είτε για αναψυχή, υπάρχει πάντα κάτι που μπορεί να πάει στραβά με το όχημά σας ανά πάσα στιγμή. Με την οδική βοήθεια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεμείνετε κάπου χωρίς βοήθεια! Μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε στην άμεση βοήθεια για την επισκευή του οχήματός σας, όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Εκτός από την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου και χρημάτων, η οδική βοήθεια είναι ένας φανταστικός τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς στο δρόμο ανά πάσα στιγμή.

Ποιες βλάβες καλύπτει η οδική βοήθεια;

Η οδική βοήθεια καλύπτει διάφορες μικρές επισκευές, όχι όμως όλων των ειδών τις βλάβες. Είναι, επομένως, ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσετε τους τύπους των υπηρεσιών που είστε σε θέση να λάβετε, όταν συμπεριλάβετε την οδική βοήθεια στο συμβόλαιο της ασφάλισης του αυτοκινήτου σας. Οι περισσότερες εταιρείες οδικής βοήθειας θα σας παράσχουν κάλυψη για δευτερεύοντα ζητήματα που αφορούν σε ένα όχημα, όπως είναι τα παρακάτω:

  • Όταν το λάστιχο σκάει ενώ βρίσκεσαι σε ταξίδι και δεν μπορείς να βρεις μηχανικό κοντά σου για να το αντικαταστήσει με το εφεδρικό ελαστικό, μπορείς να καλέσεις τον πάροχο υπηρεσιών οδικής βοήθειας. Θα στείλουν ένα φορτηγό ρυμούλκησης για να αλλάξει το σκασμένο λάστιχο και να σας επαναφέρει στον δρόμο.
  • Εάν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας πέσει, είναι σημαντικό να την αντικαταστήσετε όσο το δυνατόν συντομότερα, επειδή μια άδεια μπαταρία αυτοκινήτου συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κίνησης. Με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας, μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπαταρία ή να την εκκινήσετε εκ νέου, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ώστε το αυτοκίνητό σας να μπορέσει να βγει και πάλι στο δρόμο.
  • Εάν εμπλακείτε σε ατύχημα ή το όχημά σας υποστεί εκτεταμένη μηχανική βλάβη που θα το καταστήσει αδύνατο να πάρει μπρος, μπορείτε να καλέσετε την οδική βοήθεια για να σας καθοδηγήσει. Η οδική βοήθεια πιθανότατα θα στείλει ένα ρυμουλκό, για να μεταφέρει το όχημά σας στο συνεργείο για τις απαραίτητες επισκευές.
  • Όταν ξεμείνετε από βενζίνη, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, μπορείτε να καλέσετε την οδική βοήθεια και θα στείλουν κάποιον να σας το παραδώσει. Ένας τεχνικός της οδικής βοήθειας θα έρθει στην τοποθεσία σας για να ανεφοδιάσει το αυτοκίνητό σας.
  • Οι καταστάσεις όπου το αυτοκίνητο κλειδώνει και δεν μπορεί να ανοίξει είναι συχνές για τους οδηγούς και μπορούν να φανούν ιδιαίτερα αγχωτικές. Ευτυχώς, μπορείτε να ζητήσετε από την οδική βοήθειά σας να στείλει έναν κλειδαρά, ο οποίος μπορεί να ξεκλειδώσει τις πόρτες σας και να σας επιτρέψει να οδηγήσετε το αυτοκίνητο εκ νέου.

Τι δεν καλύπτει η οδική βοήθεια;

Ενώ τα προγράμματα οδικής βοήθειας παρέχουν κάλυψη για μία ευρεία γκάμα βλαβών, ζημιών και άλλων προβλημάτων, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που δεν καλύπτονται καθόλου! Εάν χρειάζεστε βοήθεια για οποιαδήποτε επισκευή που απαιτεί αποσυναρμολόγηση ή αποσυναρμολόγηση του οχήματός σας, αυτό θα σας αναγκάσει να βρείτε ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Ευτυχώς, ο πάροχος οδικής βοήθειας που θα επιλέξετε μπορεί να ρυμουλκήσει το όχημά σας στο συνεργείο με ασφάλεια. Όσον αφορά στην ασφαλή μεταφορά σας στο σπίτι, δυστυχώς, τα περισσότερα προγράμματα οδικής βοήθειας δεν το καλύπτουν. Η θετική πλευρά, πάντως, είναι πως ορισμένες εταιρείες θα μπορέσουν να σας μεταφέρουν στο σπίτι, εάν το όχημά σας δεν μπορεί να επισκευαστεί επί τόπου ή να ρυμουλκηθεί στο πλησιέστερο συνεργείο, ώστε να επισκευαστεί άμεσα. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει γενικά μόνο σε περιπτώσεις όπου το όχημα χαλάει σε κοντινή απόσταση από το σπίτι σου.

Πόση ώρα κάνει η οδική βοήθεια για να φτάσει;

Οι υπηρεσίες οδικής βοήθειας για κάθε είδους έκτακτη ανάγκη, παρέχουν τη δυνατότητα διάσωσης και επισκευής σε όσους οδηγούς το χρειάζονται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να περιμένετε από τους παρόχους υπηρεσιών οδικής βοήθειας να φτάσουν στον τόπο του συμβάντος εντός τριάντα λεπτών από την πραγματοποίηση της κλήσης σας, ή και ακόμα λιγότερο. Ωστόσο, ο χρόνος της άφιξης πάντοτε θα εξαρτάται και από την τοποθεσία σας. Εάν βρίσκεστε σε ένα μεγάλο κέντρο της πόλης, η υπηρεσία θα φτάσει συνήθως πιο γρήγορα από ό,τι αν έχετε αποκλειστεί σε κάποιο αγροτικό μέρος με μειωμένη πρόσβαση.

Πώς να επιλέξετε μια εταιρεία οδικής βοήθειας;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρείτε την καλύτερη εταιρεία οδικής βοήθειας που να ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη σας. Μπορείτε να βρείτε εταιρείες που προσφέρουν οδική βοήθεια στο διαδίκτυο, να ρωτήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας ή την ασφαλιστική σας εταιρεία. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με μια τοπική αντιπροσωπεία, πριν αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο. Πολλές αντιπροσωπείες προσφέρουν δωρεάν οδική βοήθεια με τα οχήματά τους για ορισμένο χρονικό διάστημα, επομένως αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να εγγραφείτε χωρίς να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα.

 

Αναζητήστε οδική βοήθεια στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό επιχειρήσεων f-all.gr

Αναζητήστε οδική βοήθεια στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες