Auto, Moto, Θάλασσα Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Κριτήρια για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Φυσικά για να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα πρέπει να κάνεις μια πολύ καλή έρευνα στην αγορά. Πρωτίστως όμως θα πρέπει να έχετε διερευνήσεις τις δικές σας ανάγκες.


Ποιες ανάγκες μετακίνησης θέλεις να καλύψεις με αυτή την αγορά; Πόσα μέλη έχει η οικογένειά σου, κάνεις συχνά ταξίδια και αν ναι με πόσα άτομα συνήθως, έχεις πολλές αποσκευές, παίρνεις μαζί σου εξαρτήσεις για σπορ, κυκλοφορείς συχνά στο κέντρο οπότε σε ενδιαφέρει το όχημά σου να παρκάρεται εύκολα; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα σε κατευθύνουν στον τύπο του οχήματος που θα καλύπτει τις ανάγκες σας.

Αρχίζει λοιπόν η αναζήτηση σχετικών επιλογών. Και επειδή φυσικά οι επιλογές θα είναι αμέτρητες, καθόρισε το Budget  ώστε να περιοριστείς σε αυτές που είναι και εφικτό να προβείς τελικά στην αγορά τους. Σε περίπτωση που αποφασίσεις να αγοράσεις με δόσεις καλό είναι να έχεις σκεφτεί πόσους μήνες θα διαρκέσουν οι δόσεις, το κόστος των καυσίμων, το κόστος της συντήρησης, της ασφάλειας και τα τέλη κυκλοφορίας.

Πριν επιλέξεις ένα συγκεκριμένο μοντέλο ζητησε συμβουλές από τους ειδικούς, διαβάσε τη γνώμη κατόχων του ίδιου μοντέλου ή δημοσιογράφων του κλάδου. Μπορείς επίσης να δεις δεις video reviews για το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει.

Δες τη  μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου ιδίως αν αλλάζεις συχνά αυτοκίνητα. Πρέπει να ξέρεις αν θα μπορέσεις να το πουλήσεις γρήγορα, σε καλή τιμή. Οπότε πρέπει να γνωρίζεις  πόσο εμπορικό είναι το συγκεκριμένο μοντέλο, τι χιλιόμετρα έχει, τι καύσιμο χρησιμοποιεί κτλ.

Ας περάσουμε στον έλεγχο. Παρατήρησε αν το χρώμα του αυτοκινήτου είναι ίδιο σε όλο το όχημα. Δες  τους αρμούς του αυτοκινήτου, τσέκαρε το κενό που υπάρχει ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαμαρίνας. Είναι ίδιο και στις δύο πλευρές; Αν όχι τότε το αυτοκίνητο είναι τρακαρισμένο και χρειάζεται να ρωτήσεις σχετικά. Έλεγξε την κατάσταση των ελαστικών. Μπες μέσα στο αυτοκίνητο, βάλ’ το μπροστά και άρχισε να πατάς όλους τους διακόπτες που ενεργοποιούν τις ηλεκτρονικές λειτουργίες για να επιβεβαιώσεις ότι όλα είναι οκ. Αν οι ταπετσαρίες είναι βρόμικες με έναν βιολογικό καθαρισμό θα απομακρύνεις τα μικρόβια και τη δυσοσμία που προκαλούν.

Αν κοιτάξεις κάτω από το αυτοκίνητο και εντοπίσεις σκουριασμένα μέρη, τότε καλύτερα να βρεις κάποιο άλλο. Η σκουριά καταστρέφει τις λαμαρίνες, τα μηχανικά μέρη, τα παρελκόμενα των αναρτήσεων κ.ά. Πρέπει να ξέρεις ότι πολλά αυτοκίνητα εισαγωγής από χώρες όπως η Γερμανία, έχουν ήδη διαβρωθεί από την έκθεση στο αλάτι.

Βιβλίο service. Αρχικά βεβαιώσου ότι είναι το εργοστασιακό. Συνήθως στην πρώτη σελίδα αναγράφονται τα στοιχεία του εμπόρου και επικυρώνονται με την ανάλογη σφραγίδα. Αναζήτησέ το και ενημερώσου για τη σωστή και τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου. Κάθε πόσα χιλιόμετρα γινόταν αλλαγή λαδιών. Έχει αλλάξει δίσκο – πλατό και αν ναι πότε; Μην αγοράσεις ένα αυτοκίνητο αν δεν έχει βιβλίο service ή αν οι απαντήσεις σε αυτό  δεν είναι ξεκάθαρες.  Έλεγξε το δελτίο ΚΤΕΟ.  Εαν μιλάμε για αυτοκίνητο εισαγωγής τα χιλιόμετρα που έχει ένα αυτοκίνητο όταν εισάγεται στη χώρα μας αναγράφονται στα έγγραφα εισαγωγής και κυρίως στο τιμολόγιο αγοράς οπότε μπορείς να το ζητήσεις.

Ζήτα διαγνωστικό έλεγχο εγκεφάλου διότι μπορείς να αντλήσεις πολλές πληροφορίες. Ψάξε σε sites τον αριθμού πλαισίου για να μάθεις πληροφορίες όπως το ιστορικό του, τα χιλιόμετρα ή κάποιες καταγεγραμμένες ζημιές.

Οδήγησε το αυτοκίνητο σε πραγματικές συνθήκες για να τσεκάρεις αν σου αρέσει η οδηγική του συμπεριφορά

Και φυσικά το σημαντικότερο: τεχνικός έλεγχος από ειδικό. Δεν φτάνει ένας κλασικός έλεγχος με διαγνωστικό μηχάνημα. Χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος των μηχανικών μερών αλλά και test drive από κάποιον επαγγελματία ώστε να αξιολογήσει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

 

Αναζητήστε σημεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή σας!



Kατηγορίες