Σπίτι & κήπος Υδραυλικοί

Κάθε πότε χρειάζεται άλλαγμα η Βαλβίδα Νιπτήρα μου;

Ποτέ χρειάζεται άλλαγμα η βαλβίδα νιπτήρα μου?

Οι βαλβίδες νιπτήρα είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορείς να έχεις για το νιπτήρα σου. Σε βοηθάει σημαντικά στο να κάνεις εξοικονόμηση του νερού που καταναλώνεις και να δεις στο τέλος του μήνα σημαντικά μειωμένο το λογαριασμό σου.


Η βαλβίδα νιπτήρα βρίσκεται στην οπή αποστράγγισης του νεροχύτη και
η λειτουργία της είναι να συγκρατεί το πλεονάζον νερό. Λειτουργεί σαν ένας “κόφτης” νερού ουσιαστικά και σε βοηθάει να εξοικονομείς αρκετές ποσότητες νερού το χρόνο.

Τι τύπους βαλβίδας νιπτήρα έχουμε?

  • Βαλβίδα νιπτήρας με μίξερ. Στη βαλβίδα νιπτήρα αυτή περιλαμβάνεται και ένας μικρός μοχλός ο οποίος σε βοηθάει να ρυθμίζεις κατάλληλα τη ροή του νερού και να εξοικονομείς έξυπνα αρκετές ποσότητες νερού.
  • Η απλή βαλβίδα νιπτήρα. Η συγκεκριμένη δεν έχει τόση απήχηση όσο έχει η βαλβίδα νιπτήρα με μίξερ, αλλά χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει σε παλιά μοντέλα.

Ένα βασικό πλεονέκτημα που έχει η βαλβίδα νιπτήρα είναι ότι σε περίπτωση που υπάρξει υπερχείλιση το πλεονάζον υγρό απλά θα καταλήξει στην αποχεύτεση. Γενικότερα τα πλεονεκτήματα μιας βαλβίδας νιπτήρας είναι τα εξής:

  1. Έχεις υψηλό οικονομικό όφελος λόγω του γεγονότος ότι σε βοηθάει να εξοικονομήσεις αρκετές μεγάλες ποσότητες νερού
  2. Έχει αρκετά εύκολη λειτουργία η οποία επιτυγχάνεται με τη χρήση των δακτύλων σου και την αυξομείωση της παροχής του νερού.
  3. Τις περισσότερες φορές η βαλβίδα νιπτήρα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις δυσοσμίες που παράγονται από τα επικαθήμενα νερά. Με την απομάκρυνση των νερών που πραγματοποιεί δεν κάθονται νερά στη βάση του νιπτήρα και δεν δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές.
  4. Η βαλβίδα νιπτήρα βρίσκεται στο εμπόριο σε ωραία σχέδια και σε σχήματα που είναι εξαιρετικά λειτουργικά.

Βέβαια, η βαλβίδα νιπτήρα χρειάζεται αλλαγή ανά περίπου 2 χρόνια γιατί η εκτεταμένη χρήση προκαλεί αρκετές δυσλειτουργίες, κυρίως λόγω της αυξημένης πίεσης νερού που δέχεται με τα χρόνια.

Που μπορώ να βρω ανταλλακτικά?

Ανταλλακτικά για βαλβίδα νιπτήρα μπορείς να βρεις άμεσα εδώ. Παρακάτω παρουσιάζονται ενδεικτικά κάποια χαρακτηριστικά προϊόντα βαλβίδας νιπτήρα.

 

Βαλβίδα 11/4″ για Νιπτήρα ή Μπιντέ, με υπερχείλιση και αυτόματο κλείσιμο, τύπου click-clack

valvida_11_4_gia_niptira

Δες την εδώ

Η συγκεκριμένη βαλβίδα νιπτήρα ενδείκνειται για τις περιπτώσεις όπου η κατανάλωση νερού είναι πολύ μεγάλη, καθώς λειτουργεί με αυτόματο κλείσιμο σε περίπτωση υπερχειλίσης.

 

Κοινή Βαλβίδα Τύπου Click Clack. Τάπα Υαλώδους Πορσελάνης Ø 65

valvida_tipou_click_clack

Δες την εδώ

Η συγκεκριμένη βαλβίδα νιπτήρα έχει αντίστοιχες λειτουργίες με την παραπάνω και έχει και ιδιαίτερη εμφάνιση λόγω της υαλώδους πορσελάνης.

 

Κοινή Βαλβίδα Τύπου Click Clack Χρωμέ Τάπα Ø 65

valvida_tipou_xrome

Δες την εδώ

Αντίστοιχης λειτουργίας με την παραπάνω και αποτελεί μια ακόμα βαλβίδα νιπτήρα που είναι ποιοτική επιλογή για το μπάνιο σου.

Website : Antallaktikos.gr

 

Αναζητήστε υδραυλικό στη περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό επιχειρήσεων f-all.gr

Αναζητήστε υδραυλικό στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες