Αισθητικοί Ομορφιά & Αθλητισμός

Καθαρισμός προσώπου

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας σε καθημερινή βάση αλλά και να κάνετε τακτικά βαθύ καθαρισμό προσώπου είτε μόνες σας είτε σε επαγγελματία αισθητικό. Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου κάνει την επιδερμίδα σας όμορφη, λαμπερή, υγιή και νεανική. Ενδείκνυται δυο με τρεις φορές το χρόνο.


Ωστόσο, αν ο καθαρισμός προσώπου δεν γίνει σωστά μπορεί να προκληθούν δερματικά προβλήματα. Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε το τύπο του δέρματος μας. Κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες κι αυτό αφορά τόσο τον τρόπο καθαρισμού όσο και τα προϊόντα που θα επιλέξουμε. Ακόμη κι αν μας προτείνουν κάποιο προϊόν δεν πρέπει να τρέξουμε να το αγοράσουμε αν δεν ελέγξουμε την καταλληλότητά του για το δέρμα μας. Πρώτος βασικός κανόνας είναι το πλύσιμο των χεριών ώστε να μην μεταφέρουμε μικρόβια από τα χέρια μας στο πρόσωπό μας. Το μη πλύσιμο των χεριών αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό του προσώπου. Δεύτερος βασικός κανόνας είναι να πλένουμε όλα τα σημεία του προσώπου μας. Συχνά πλένουμε μηχανικά το πρόσωπο και ξεχνάμε κάποια σημεία όπως αυτά που βρίσκονται κοντά στη γραμμή των μαλλιών. Το μακιγιάζ, η σκόνη και οι ρύποι της ατμόσφαιρας βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια και πρέπει να απομακρυνθούν. Επίσης να θυμάστε πως δεν καθαρίζουμε το πρόσωπο μόνο όταν θέλουμε να αφαιρέσουμε το μακιγιαζ. Απαιτείται καθαρισμός κάθε πρωί και βράδυ. Το πρωί το πλύσιμο του προσώπου μας βοηθά να ξυπνήσουμε και αλλά παράλληλα αποβάλλει από την επιδερμίδα μας κατά την διάρκεια της αναζωογόνησης της που γίνεται τη νύχτα. Το βραδινό πλύσιμο, αφαιρεί πέρα από το μακιγιάζ, όλους τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί κατά την διάρκεια της ημέρας, επιτρέπονται στην επιδερμίδα να  αναζωογονηθεί. Αρκετές πλένουν το πρόσωπο τους αλλά ξεχνούν να βάλλουν ενυδατική κρέμα. Η κρέμα όμως είναι αναγκαία καθώς εκτός από ενυδάτωση προσφέρει σφριγηλότατα και λάμψη. Ένα επίσης μυστικό του καθαρισμού είναι η σωστή απολέπιση. Η απολέπιση είναι πολύ χρήσιμη γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και κάνει  το πρόσωπο πιο λείο, λαμπερό και επιτρέπει το σωστό άπλωμα του μακιγιαζ. Θα πρέπει να γίνεται με μέτρο 1-2 φορές την εβδομάδα το πολύ γιατί η πιο συχνή απολέπιση υπάρχει κίνδυνος να βλάψει την επιδερμίδα.

Εαν δεν έχετε τη δυνατότητα να ξοδέψετε χρήματα για καθαρισμό προσώπου σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς μπορείτε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι. Χρειάζεστε ένα μπολ με βραστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας για το κανονικό δέρμα, χαμομήλι για το ξηρό δέρμα ή χυμό λεμονιού για το λιπαρό δέρμα. Κρατήστε το πρόσωπό σας για πέντε λεπτά πάνω από το μπολ και καλύψτε το κεφάλι σας με μία πετσέτα, ώστε να εγκλωβίσετε τον ατμό. Με τη διαδικασία αυτή θα ανοίξουν οι πόροι σας. Συνεχίστε με απολέπιση και στη συνέχεια με μάσκα. Θα χρειαστείτε δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, μια κουταλιά της σούπας βρώμη και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπολ και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη μάσκα για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Η βρώμη θα απομακρύνει τους ρύπους και το γιαούρτι και το μέλι θα προσφέρουν ενυδάτωση στο δέρμα σας. Τέλος ενυδατώστε το πρόσωπό σας με ένα προϊόν της αρεσκείας σας το οποίο φυσικά θα είναι κατάλληλο για τον δικό σας τύπο δέρματος.

 

Αναζητήστε κέντρα αισθητικής στην περιοχή σας!



Kατηγορίες