Μετακόμιση Σπίτι & κήπος

Κάντε τη μετακόμισή σας εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη

Είτε είστε ιδιώτης ή ιδιοκτήτης επιχείρησης και σχεδιάζετε τη μετακόμιση της κατοικίας ή της εμπορικής σας έδρας για πρώτη φορά, τότε υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Η μετακόμιση, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, αποτελεί διαδικασία χρονοβόρα, πολύπλοκη και δαπανηρή και, επομένως, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί με τρόπο οργανωμένο και δομημένο, ο οποίος θα σας διασφαλίσει τα αποθέματα ενέργειάς σας και θα ελαχιστοποιήσει το κόστος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό. Ακολουθώντας μια λίστα ελέγχου για τη μετακόμισή σας, μπορείτε να χωρίσετε την όλη διαδικασία σε επιμέρους διαχειρίσιμα βήματα, καθώς και να διασφαλίσετε ότι η καθεμία από τις εργασίες αυτές ολοκληρώνεται αποτελεσματικά. Ο απόλυτος οδηγός μας θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το άγχος της μετακόμισης, κάνοντας κάθε διαδικασία να φαίνεται παιχνιδάκι!


Αποσυμφορήστε το χώρο σας

Είναι αυτονόητο πως η αρχή της μετακόμισης δεν μπορεί να ξεκινήσει από έναν ανοργάνωτο και ακατάστατο χώρο, ο οποίος είναι γεμάτος από πράγματα, τα περισσότερα από τα οποία δε χρειάζεστε καν ή δε χρησιμοποιείτε σε τόσο μεγάλο βαθμό. Είναι σημαντικό να μην κάνετε απλώς τα δωμάτια του χώρου σας να φαίνονται όμορφα, πετώντας τα πάντα στο πλησιέστερο ντουλάπι, αλλά να ξεφορτωθείτε όσα πράγματα πραγματικά δε σας είναι χρήσιμα την προκειμένη χρονική στιγμή. Στη μετακόμισή σας, εξάλλου, δε θα θέλετε να πάρετε μαζί τα πράγματα τα οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ποτέ. Σταματήστε, επομένως, να το αναβάλετε άλλο, και αδειάστε όλα τα ντουλάπια που είναι γεμάτα άχρηστα πράγματα. Θα είναι, σίγουρα, σε κάποιο βαθμό, εξαντλητικό, βαρετό, ενδεχομένως και χρονοβόρο. Σκεφτείτε,όμως, τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας αυτής: αρχικά, η διαδικασία της μετακόμισης στο νέο σας χώρο θα γίνει ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη, διότι δε θα χρειαστεί να τακτοποιήσετε τα πράγματα τα οποία έχετε πετάξει ή χαρίσει, ενώ ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι θα εξοικονομήσετε χρήματα τόσο από τις επιπλέον συσκευασίες κιβωτίων και υλικών, όσο και από το επιπλέον φορτίο που θα κουβαλήσουν οι εργαζόμενοι της μεταφορικής εταιρείας που ενδεχομένως να επιλέξετε.

Δώστε προσοχή στα τιμαλφή σας

Μην πάρετε κανένα ρίσκο με τα κοσμήματα, τις ακριβές ηλεκτρικές συσκευές, τα γκάτζετς, τα αξεσουάρ και τα αγαπημένα σας αναμνηστικά. Προτού ξεκινήσετε τις διαδικασίες της μετακόμισης, φροντίστε να τα έχετε ήδη βγάλει από το σπίτι κατά προτεραιότητα. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε όλα μαζί σε μία κούτα που δε θα μεταφερθεί κατά τη μετακόμιση, αλλά θα βρίσκεται από νωρίς στην προσωρινή φροντίδα κάποιου ατόμου που εμπιστεύεστε. Εν ανάγκη, μπορείτε να τοποθετήσετε τα τιμαλφή και τα προϊόντα που έχουν προσωπική αξία για εσάς, ακόμα και σε ένα χρηματοκιβώτιο. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγετε από το ενδεχόμενο να χαθεί κάποιο από τα προσωπικά σας αντικείμενα μέσα στο χάος της μετακόμισης, ενώ, ομολογουμένως, θα γλιτώσετε πάρα πολύ χρόνο από το ψάξιμο ανάμεσα στις κούτες.

Κάντε την αποσυναρμολόγηση όσο πιο νωρίς γίνεται

Χρειάζεται περισσότερος χρόνος από όσο θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε για να αποσυναρμολογήσετε ένα κρεβάτι, μία συρταριέρα ή ένα έπιπλο τηλεόρασης. Και, δυστυχώς, η διαδικασία της αποσυναρμολόγησης είναι απαραίτητη πριν από μία μετακόμιση, ιδίως στην περίπτωση που η μόνη λύση για τη μεταφορά ενός επίπλου είναι να κατέβει από τις σκάλες στους ώμους των μεταφορέων. Θα σας συμβουλεύαμε ανεπιφύλακτα να ξεκινήσετε τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης επίπλων όσο το δυνατόν νωρίτερα πριν τη μετακόμισή σας. Μια καλή συμβουλή είναι να μεταφέρετε σταδιακά τα μέλη της οικογένειάς σας σε ένα μόλις δωμάτιο του σπιτιού, έχοντας αποσυναρμολογήσει τα κρεβάτια τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από τη μετακόμιση.

Βρείτε την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία

Το να πραγματοποιήσετε μία μετακόμιση χωρίς τη βοήθεια μεταφορέων, αλλά με τη βοήθεια της οικογένειας ή των φίλων σας δεν είναι τρέλα, χρειάζεται όμως πολύ θάρρος, εκτενή οργάνωση και τεράστια αποθέματα ενέργειας. Αν θέλετε η μετακόμισή σας να είναι όσο λιγότερο δαπανηρή γίνεται ή, ακόμα καλύτερα, αν ο προηγούμενος χώρος σας διαθέτει πάρα πολύ λίγα πράγματα, τότε το να κάνετε τη μετακόμιση χωρίς να προσλάβετε μία μεταφορική εταιρεία ίσως και να μην είναι η χειρότερη λύση. Όμως, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η αποφυγή της μεταφοράς εξαιρετικά βαρέων φορτίων, οι επαγγελματικές συσκευασίες που θα προστατέψουν κάθε εύθραυστο προϊόν και η αντικατάσταση των πολλών δρομολογίων με αυτοκίνητα, από το ένα και μοναδικό δρομολόγιο του φορτηγού της μεταφορικής εταιρείας, αποτελούν ισχυρά κίνητρα για να μην κάνετε τη μετακόμιση μόνοι σας. Συν τοις άλλοις, μια μεταφορική εταιρεία διαθέτει και το κατάλληλο ανυψωτικό μηχάνημα που θα σας σώσει από πάρα πολύ κόπο και κουβάλημα. Δε θα σας κατηγορούσα για την εξερεύνηση φθηνότερων ή πλήρως ανέξοδων επιλογών, αλλά όχι σε βάρος της πεσμένης μέσης και του εξαρθρωμένου ώμου σας.

Απομονώστε τα αντικείμενα πρώτης ανάγκης

Μετά τη μετακόμιση και μέχρι να καταφέρετε να αποσυμφορήσετε το νέο σας χώρο από τις αμέτρητες κούτες και τα ακόμα περισσότερα αντικείμενα που αυτές περιέχουν, πολύ πιθανό να περάσουν αρκετές ημέρες και, επομένως, να χρειαστείτε διάφορα προϊόντα, φαγητά, αντικείμενα σχετικά με την εργασία σας και προσωπικά σας πράγματα. Πάρτε ένα πλαστικό κουτί και, μέχρι να έρθει η μέρα της μετακόμισης, διαλέξτε και συσκευάστε τα πράγματα που πιθανότατα θα χρειαστείτε αμέσως μετά την πραγματοποίηση της μετακόμισης και, γενικώς, τα πράγματα τα οποία δεν παύετε να χρησιμοποιείτε καθημερινώς και αδιαλήπτως.

Ένα μπρίκι, φακελάκια τσαγιού, ένα κουτί καφέ, λίγη ζάχαρη, ένα ρολό τουαλέτας, ένα μπουκάλι από το αγαπημένο σας ποτό, καθώς και οι κούπες σας, είναι μόνο ορισμένα από αυτά. Στην κατηγορία των ειδών πρώτης ανάγκης δε θα διστάζαμε να προσθέσουμε και ορισμένα είδη υγιεινής και καθαριστικά, όπως είναι οι σακούλες για τους κάδους απορριμάτων, τα πανιά καθαρισμού, ένα καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων, τα χαρτομάντιλα, αλλά και ένα μπουκάλι χλωρίνη. Είναι σημαντικό να διαθέτετε όλα τα παραπάνω είδη υγιεινής αμέσως μετά τη μετακόμιση, έτσι ώστε να καταφέρετε να φέρετε το νέο χώρο σε μία αξιοπρεπή κατάσταση, όσο πιο σύντομα γίνεται. Τέλος, θα σας προτείναμε να κρατήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε μία τσάντα ώμου ή πλάτης. Είναι αδύνατο να μη χρειαστείτε άμεσα το κινητό σας τηλέφωνο, το φορτιστή του, τα γυαλιά μυωπίας ή ηλίου σας, τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας, αλλά και οποιαδήποτε χάπια από κάποια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε, τόσο άμεσα ώστε να τα τοποθετήσετε σε κούτες. Πριν τη μετακόμιση, φροντίστε να γνωρίζετε που βρίσκεται το οτιδήποτε.

Αναζητήστε μεταφορική εταιρεία στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό επιχειρήσεων f-all.gr

Αναζητήστε μεταφορική εταιρεία στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες