Καταστήματα Ξυλεία

Ιδέες για διακόσμηση με ξύλο

Αν υφίσταται ένα υλικό το οποίο δεν πρέπει να απουσιάζει από τη διακόσμηση κανενός σπιτιού, τότε σίγουρα αυτό είναι το ξύλο. Η ξυλεία δε συνιστά απλώς ένα δομικό υλικό, αλλά, αντίθετα, συνιστά μία υπέροχη, αδιαμφισβήτητα elegant λύση που θα προσδώσει στο περιβάλλον του σπιτιού σας κομψότητα, ζεστασιά και θαλπωρή. Αν και η εκτεταμένη χρήση της ξυλείας έχει πολλάκις “κατηγορηθεί” ως επιλογή η οποία είναι σχετικά παρωχημένη και θυμίζει παλαιότερες εποχές, δεν είναι λίγοι οι υπέρμαχοι του ξύλου, που θεωρούν πως η ξυλεία αποτελεί μία διαχρονική και καλαίσθητη λύση διακόσμησης – και εμείς, φυσικά, συμφωνούμε μαζί τους.


Δεν είναι τυχαίο πως ορισμένα στυλ διακόσμησης, όπως το rustic, που συναντάμε πολύ συχνά σε μία πληθώρα πολυτελών καταλυμάτων της ελληνικής επαρχίας, χρησιμοποιεί την ξυλεία ως αναπόσπαστο κομμάτι της, απογειώνοντας την κομψότητα που αυτή χαρίζει στη διακόσμηση κάθε εσωτερικού χώρου. Για τους λόγους αυτούς, το ξύλο στη διακόσμηση δε βγήκε ποτέ από τη μόδα και η εισαγωγή ξυλείας, ιδίως στη χώρα μας, παραμένει διαχρονικά σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Είτε μιλάμε για πραγματικό, είτε για βιομηχανικό ξύλο, ένα σωρό έπιπλα και είδη διακόσμησης θα ταιριάξουν απόλυτα με κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, προσδίδοντας μία φανταστική αισθητική σε κάθε γωνιά του προσωπικού σας χώρου.

Αντλώντας αστείρευτη έμπνευση από τη μαγεία της παραδοσιακής διακόσμησης της ελληνικής υπαίθρου, ας ρίξουμε μία σύντομη ματιά στην πληθώρα από τρόπους με τους οποίους το ξύλο θα αναδείξει με μοναδικό τρόπο την κατοικία σας κάθε εποχή του χρόνου, δίνοντάς σας ιδέες για ανανέωση της διακόσμησής σας.

Η κομψότητα του ξύλινου δαπέδου

Η χρήση της ξυλείας στην επένδυση του δαπέδου χαρίζει ζεστασιά και κομψότητα σε κάθε σπίτι, αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος για τον οποίο τα ξύλινα πατώματα είναι τόσο δημοφιλή τόσο στα αμέτρητα χωριά και δεκάδες μεγάλα νησιά της χώρας μας, αλλά και σε περιοχές όπως η Σκανδιναβία και η ύπαιθρος κυρίως του Νότου, διαφόρων κρατών της Μεσογείου, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Το ξύλινο δάπεδο δίνει μία υπέροχη αίσθηση στο σπίτι και δένει εξαιρετικά με παλ αποχρώσεις του λευκού και του μπεζ, αλλά και χρώματα όπως το καφέ και ακόμα και το μαύρο, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επίπλωση του σπιτιού σας.

Όπως σε κάθε χρήση της ξυλείας, έτσι και το δάπεδο χρειάζεται να αλειφθεί με βερνίκι, προκειμένου όχι μόνο αυτό να γίνει ανθεκτικό στα υγρά και τους λεκέδες, αλλά και να του δώσετε μία αισθητά πιο λαμπερή και πολυτελή όψη. Η ξυλεία στο πάτωμα είναι μία πολύ καλή επιλογή τόσο για σαλόνια και υπνοδωμάτια, όσο και για κουζίνες, ενώ συστήνεται για όσους αντιπαθούν το δάπεδο από πλακάκια.

Τα μοναδικά τραπέζια από ξύλο

Είτε μιλάμε για την κουζίνα και για το σαλόνι, είτε για μπαλκόνι και το καθιστικό, τα τραπέζια από ξύλο αποτελούν μονόδρομο, αποκτώντας μία θέση τόσο περίοπτη στο κέντρο κάθε χώρου και συσπειρώνοντας τα υπόλοιπα μέρη της διακόσμησης γύρω τους. Η επιλογή του τραπεζιού ποικίλλει, ανάλογα με την έκταση και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου, το προσωπικό γούστο εκείνου που φροντίζει για τη διακόσμηση του χώρου και το είδος της ξυλείας που χρησιμοποιείται κάθε φορά.

Από χειροποίητα τραπέζια κατασκευασμένα από μοναδικά είδη ξυλείας και μοναδικής κομψότητας μοναστηριακά τραπέζια αυστηρού στυλ που μας μεταφέρουν σε άλλη εποχή, μέχρι μίνιμαλ ξύλινα τραπέζια σαλονιού και κουζίνας, οι επιλογές είναι αμέτρητες και θα σας εντυπωσιάσουν.

Έμπνευση από την ξυλεία για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας

Οι ιδέες που μπορείτε να πάρετε για μία ιδιαίτερη και πολυτελή διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας με βάση την ξυλεία, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε έναν πακτωλό χρημάτων, είναι, πραγματικά, αστείρευτες. Πέραν του ξύλινου δαπέδου που αναφέραμε προηγουμένως και, φυσικά, του ξύλινου κρεβατιού, ιδίως σε σκούρες αποχρώσεις που θα εντείνουν τις νότες πολυτέλειας στο υπνοδωμάτιό σας. Έπιπλα και αξεσουάρ με βάσει την ξυλεία, όπως το κεφαλάρι του κρεβατιού, το κομοδίνο, οι ντουλάπες και, ενδεχομένως, ορισμένα ράφια, αν και εφόσον το επιτρέπει ο χώρος, θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο τη μοναδικότητα του δωματίου σας, κάνοντάς το φιλόξενο και ζεστό.

Ρετρό γραφείο με βάση το ξύλο

Αν σε ένα δωμάτιο πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιηθεί ως βάση το ξύλο, τότε σίγουρα αυτό είναι το γραφείο. Με σαφή ρετρό έμπνευση, η μετουσίωση της ξυλείας σε έπιπλα όπως το γραφείο, η καρέκλα, τα ράφια και τα ντουλάπια ενός χώρου όπου περνάτε αμέτρητες ώρες σε ημερήσια βάση θα εντείνει σε μεγάλο βαθμό την κομψότητα του χώρου και θα κάνει κάθε λεπτό που περνάτε στο γραφείο σας, σκέτη απόλαυση, μεταφέροντάς σας σε μιαν άλλη εποχή. Προτιμήστε να προμηθευτείτε προϊόντα ξυλείας σε σκούρες αποχρώσεις αν πρόκειται για γραφείο επαγγελματικών δραστηριοτήτων και σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις, αν αυτό που αναζητάτε είναι μία πιο νεανική αίσθηση.

Κλασική ξύλινη κουζίνα

Όταν μιλάμε για επίπλωση κουζίνας, η ενσωμάτωση προϊόντων ξυλείας αποτελεί σταυροδρόμι ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο, με μόνο σίγουρο ότι θα εξασφαλίσετε μία πολυτελή και ζεστή αίσθηση. Οι αποχρώσεις του ξύλου που μπορείτε να διαλέξετε είναι αμέτρητες, όπως και οι χρωματική τόνοι. Χάρη στην ποικιλομορφία της χρωματικής παλέτας, η επίπλωση της κουζίνας σας με τα πιο υπέροχα ξύλινα στοιχεία μπορεί να κυμανθεί από ελαφρούς τόνους όπως το άσπρο και το μπεζ, σε σκούρες επιλογές όπως το καφέ και το μαύρο. Προτείνουμε να πραγματοποιήσετε την επιλογή σας ανάλογα με τις δυνατότητες του χώρου σας και τη δική σας προτίμηση.

Ενσωματώστε το ξύλο στο μπαλκόνι σας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε δίνουν μεγάλη σημασία στην επίπλωση του μπαλκονιού τους. Αν, ωστόσο. Η μόνιμη κατοικία ή το εξοχικό σας διαθέτει έστω ένα μεγάλο μπαλκόνι, θα ήταν κρίμα να μην το εκμεταλλευτείτε, εξοπλίζοντάς το με τις πιο ευφάνταστες ξύλινες δημιουργίες που θα σας βοηθήσουν να το απολαμβάνετε στο έπακρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ένα μικρό ή μεγάλο ξύλινο τραπεζάκι, κάποιες άνετες σεζ-λονγκ από ξύλο και πολλά ακόμα αξεσουάρ, θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα του μπαλκονιού σας.

Το ξύλο στη διακόσμηση του μπάνιου

Ποιος είπε ότι τα ξύλινα αξεσουάρ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα μπάνια; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ραφιέρες, ντουλάπια, πατάκια και πολλές ακόμα δημιουργίες με βάση την ξυλεία, που θα δώσουν κομψότητα στο μπάνιο σας. Όσον αφορά στο ξύλινο δάπεδο μπάνιου που συναντάμε κυρίως σε σκανδιναβικά σπίτια, φυσικά μπορείτε να το επιλέξετε, πρέπει, όμως, να γνωρίζετε ότι είναι ευαίσθητο στην υγρασία και απαιτεί έντονη προσοχή και συνεχή συντήρηση.

 

Αναζητήστε καταστήματα πώλησης ξυλείας στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό επιχειρήσεων f-all.gr

Αναζητήστε καταστήματα πώλησης ξυλείας στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες