Καλλυντικά Καταστήματα

Η κορεάτικη κουλτούρα καλλυντικών

Ξεκινώντας με μερικές απλές συμβουλές, ελάχιστα brands παγκοσμίου βεληνεκούς και έναν αρκετά περιορισμένο προϊόντων καλλυντικών, σε σχέση με αντίστοιχα brands του δυτικού κόσμου, καταλήγοντας, ωστόσο, στην παγκόσμια αναγνώριση και την ολοένα και μεγαλύτερη αύξησης της απήχησης, μέσω ενός τεράστιου δικτύου διαφήμισης, marketing και influencing, τα κορεάτικα καλλυντικά (ή, διαφορετικά, τα προϊόντα κορεάτικης ομορφιάς – K-Beauty) φαίνεται πως έχουν εδραιώσει για τα καλά την παρουσία τους στο παγκόσμιο λεξικό των προϊόντων καλλωπισμού.


Η K-Beauty έγινε mainstream εξάπτοντας με καταπληκτικό τρόπο το ενδιαφέρον του κοινού που ασχολείται με την ομορφιά, προωθώντας, στην ουσία, το πορσελάνινο δέρμα των κατοίκων της Κορέας. Πρόκειται για έναν πανέξυπνο τρόπο, με των οποίο τα κορεάτικα brands εισήλθαν δυναμικά στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των καλλυντικών, θέτοντας, μάλιστα, νέα standards, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες κάθε καταναλωτή, είτε γυναίκας είτε άντρα, που ασχολείται με την ομορφιά και αγοράζει καλλυντικά.

Αν και πρόκειται για ένα σχετικά νέο concept για πολλά ευρωπαϊκά κράτη, η ιδέα των καλλυντικών της K-Beauty έχει ξεφύγει από τα σύνορα της Νότιας Κορέας, για να βρει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Αμέτρητα καταστήματα λιανικής πώλησης, ακόμα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα και ακόμα περισσότεροι influencers σε διάφορα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης δεν παύουν να δοξάζουν τα καλλυντικά με την -κάποιες φορές εμφανώς κιτς, και άλλες φορές αδιανόητα κομψή- πάντα ιδιαίτερη αισθητική, συνηγορώντας υπέρ της ποιότητάς τους.

Πώς ξεκίνησε το trend της K-Beauty που κυριάρχησε σε κάθε συζήτηση περί καλλυντικών τα τελευταία έτη; Μα, φυσικά, από τα πάμπολλα blogs που απευθύνονται σε γυναίκες και άντρες, οι οποίοι αναζητούν απεγνωσμένα τα μυστικά μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, η Δύση ακόμα μαθαίνει τα μυστικά των κορεάτικων καλλυντικών, ακολουθώντας πιστά κάθε συμβουλή που δίνουν οι ειδήμονες της K-Beauty.

Τα κορεάτικα καλλυντικά δεν είναι απλώς προϊόντα. Αντίθετα, η όλη νοοτροπία γύρω από τα καλλυντικά που παράγονται και συσκευάζονται στην Κορέα, μπορεί να συνοψιστεί σε ένα τελετουργικό, μία ρουτίνα ομορφιάς που περιλαμβάνει δέκα απλά -αλλά ευλαβικά- βήματα, τα οποία οι θαυμαστές της K-Beauty ακολουθούν τυφλά εδώ και χρόνια, έχοντας, συνάμα, βοηθήσει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων να μυηθεί στον κόσμο της ομορφιάς. Τα δέκα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε σύμφωνα με τις αρχές των κορεάτικων καλλυντικών είναι τα εξής:

Βήμα 1: Καθαρισμός με βάση τα έλαια

Όσον αφορά στην περιποίηση του δέρματος, τα κορεάτικα καλλυντικά προτείνουν μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τα κοινά καλλυντικά της αγοράς, προσέγγιση στην οποία ο καθαρισμός έχει την τιμητική του. Η χρήση των καθαριστικών με βάση τα έλαια έχει την τιμητική του, καθώς αυτά θεωρείται πως καθαρίζουν το δέρμα αποτελεσματικότερα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο καλλυντικό, απομακρύνοντας το make up, το αντηλιακό, τη λιπαρότητα του δέρματος και οποιοδήποτε άλλο καλλυντικό έχει χρησιμοποιηθεί. Απλά καθαρίστε το δέρμα με ελαφρές κυκλικές κινήσεις, και ξεπλύνετε το καθαριστικό με άφθονο νερό.

Βήμα 2: Καθαρισμός με αφρό

Όπως είπαμε, ο καθαρισμός του δέρματος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των κορεάτικων καλλυντικών, γι’ αυτό και προτείνεται η χρήση αφρού που θα απομακρύνει τους ρύπους, τη βρώμα και τον ιδρώτα από το δέρμα. Ο συνδυασμός των δύο καλλυντικών θα καθαρίσει αποτελεσματικά κάθε είδους δέρματος. Ο αφρός με χαμηλό pH και με βάση το νερό ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος, ιδίως για τα ευαίσθητα δέρματα.

Βήμα 3: Απολέπιση

Η απολέπιση του δέρματος με κορέατικα καλλυντικά προσφέρει μία ευχάρηστη απαλότητα στο δέρμα. Προτείνεται η χρήση φυσικών συστατικών που, σε αντίθεση με τα χημικά καλλυντικά, δρα ευεργετικά μόνο για την επιφάνεια του δέρματός σας, και όχι για τα κατώτερα στρώματα. Τα απολεπιστικά καλλυντικά χαρίζουν αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, καθώς και έναν βαθύ καθαρισμό.

Βήμα 4: Τόνωση

Τα κορεάτικα toners είναι διαφορετικά σε σχέση με εκείνα των brands καλλυντικών της Δύσης. Είναι πιο απαλά για το δέρμα, ώστε να χαρίσουν την πρώτη στρώση ενυδάτωσης μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση. Τα κορεάτικα brands καλλυντικών έχουν φροντίσει ώστε τα toners τους να εξισορροπούν το pH του δέρματος, προετοιμάζοντάς το για τα επόμενα στάδια. Η χρήση τους ενδείκνυται να πραγματοποιείται με βαμβάκι.

Βήμα 5: Έλαια

Τα έλαια είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία καλλυντικών, καθώς συναντώνται μόνο στην K-Beauty και χρησιμοποιούνται ώστε να δώσουν απλόχερη ενυδάτωση στο δέρμα. Αν συγκρίναμε το δέρμα με ένα σφουγγάρι, το έλαιο είναι το καλλυντικό που δρα σαν το νερό, χαρίζοντας, έτσι, μία τεράστια δόση ενυδάτωσης. Μερικές σταγόνες αρκούν για να ενυδατώσουν όλο το πρόσωπο.

Βήμα 6: Ορός ή αμπούλα

Ο ορός είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο καλλυντικό, το οποίο συγκεντρώνει μία ποικιλία από ενεργά συστατικά και, ανάλογα με την σύσταση που επιλέγει το κάθε brand καλλυντικών, δρα με γνώμονα την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων όπως τα μαύρα στίγματα, οι κηλίδες και οι ρυτίδες. Η αμπούλα, από την άλλη, αποτελεί μία ακόμα πιο συμπυκνωμένη έκδοση του ορού. Τα δύο καλλυντικά έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα στο δέρμα.

Βήμα 7: Μάσκα ενυδάτωσης

Η μάσκα ενυδάτωσης των κορεάτικων καλλυντικών έχει δύο σκοπούς: πρώτον, να χαρίσει στο δέρμα άπλετη ενυδάτωση και, δεύτερον, να δημιουργήσει ένα στρώμα προστασίας, αφήνοντας τα υπόλοιπα καλλυντικά να το αναζωογονήσουν. Ιδίως στον κόσμο της K-Beauty, μία μάσκα ενυδάτωσης περιέχει αμέτρητα ωφέλιμα για την υγεία του δέρματος έλαια, τα οποία γεμίζουν το δέρμα με μία όψη λάμψης και ανανέωσης. Η μάσκα ενυδάτωσης, σύμφωνα με τη ρουτίνα των κορεάτικων καλλυντικών, χρησιμοποιείται από πέντε μέρες ανά εβδομάδα έως καθημερινά.

Βήμα 8: Κρέμα ματιών

Η κρέμα ματιών περικλείει μεγάλη ποσότητα ενεργών συστατικών, που στοχεύουν στην καταπολέμηση των προβλημάτων του δέρματος γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, δίνοντας ακόμα περισσότερη προστασία και ενυδάτωση. Η ιδιαιτερότητα της K-Beauty είναι πως εφαρμόζει την κρέμα ματιών πριν από την ενυδατική κρέμα.

Βήμα 9: Ενυδάτωση

Τα καλλυντικά ενυδάτωσης ενδεχομένως να αποτελούν το πιο σπουδαίο βήμα της K-Beauty, καθώς περικλείουν τη σημασία του να αποφεύγεται η ξήρανση του δέρματος. Οι ενυδατικές κρέμες εφαρμόζονται πάντα προς το τέλος της κορεάτικης ρουτίνας καλλυντικών, καθώς περιέχουν συστατικά που σχηματίζουν μία λεπτή στρώση στην επιφάνεια του δέρματος, η οποία κρατά το δέρμα ενυδατωμένο. Η ενυδατική κρέμα εφαρμόζεται επίσης με κυκλικές κινήσεις, για 10 έως 15 λεπτά.

Βήμα 10: Αντηλιακή προστασία

Κάτι που ίσως δε γνωρίζατε, είναι πως η αντηλιακή προστασία πρέπει να εφαρμόζεται είτε βγείτε από το σπίτι, είτε όχι. Τα μεταλλικά αντηλιακά χρησιμοποιούν διοξείδιο του τιτανίου και διοξείδιο του ψευδάργυρου, ενώ τα χημικά αντηλιακά χρησιμοποιούν ακόμα περισσότερα μεταλλικά συστατικά, τα οποία προστατεύουν απόλυτα το δέρμα από τις ακτίνες του ήλιου. Τα καλλυντικά με προστασία SPF, είτε πρόκειται για ενυδατική κρέμα ημέρας, είτε για make up με αντηλιακή προστασία, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κορεάτικης κουλτούρας καλλυντικών.

 

Αναζητήστε καταστήματα με καλλυντικά στην περιοχή σας στο f-all.gr

Αναζητήστε καταστήματα με καλλυντικά στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες