Γύψινες Διακοσμήσεις Σπίτι & κήπος

Γύψινες διακοσμήσεις

Οι γύψινες διακοσμήσεις εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στις μέρες μας τόσο σε σπίτια όσο και σε επαγγελματικούς χώρους ως μια πολύ μοντέρνα επιλογή. Ξεκινούν από την οροφή και φθάνουν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού θελήσετε. Διατίθενται σε αμέτρητες επιλογές σχεδίων και χρωμάτων και μπορούν να συμπληρώσουν ή να αλλάξουν ριζικά το στυλ του χώρου σας. Επιπλέον, είναι ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του Baroque στυλ που ακόμα και σε μικρές πινελιές του μέσα στο χώρο, προσφέρει αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας.


Η  γύψινη διακόσμηση προσφέρει πολλά οφέλη. Το σημαντικότερο είναι ότι επιτρέπει να αλλάξει η διαρρύθμιση του χώρου. Δίνει τη δυνατότητα να χωρίσετε τα δωμάτια. Αν για παράδειγμα η κουζίνα και το σαλόνι βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο και θέλετε να τα διαχωρίσετε με κάποιο τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά επίπεδα, βάζοντας ψευδοροφή στην κουζίνα ώστε να την οριοθετήσετε και να γίνει πιο φωτεινή. Το σαλόνι σας με αυτόν τον τρόπο θα δείχνει πιο ευρύχωρο. Η γύψινη οροφή επιτρέπει να δημιουργήσουμε εσοχές, προεξοχές και διάφορες καμπύλες για να αλλάξετε τη διακόσμηση του χώρου σας. Εκτός από τα διαφορετικά επίπεδα που μπορείς να δημιουργήσεις, μία εξίσου καλή ιδέα είναι οι γύψινοι θόλοι και οι κορνίζες. Με αυτό το τρόπο μπορείς να κρύψεις ατέλειες του τοίχου.  Ανάλογα με το σχήμα, το πλάτος και το βάθος τους, δημιούργησε διάφορα σχέδια για να τονιστεί περισσότερο το ταβάνι.

Γενικά η ψευδοροφή δίνει περισσότερο φώς στο χώρο και επιπλέον αποτελεί μια έξυπνη λύση ώστε να μην φαίνονται τα καλώδια. Μπορείτε όμως και να φωτίσετε μόνο κάποια από τα σημεία της διακόσμησης σας με μικρά σποτάκια τοποθετημένα στη περίμετρο της γύψινης οροφής. Επίσης αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα κλίμα χαλάρωσης σε κάποιο χώρο κρύψε τα σποτάκια για να δημιουργήσετε ένα πιο ήρεμο, χαλαρωτικό και ρομαντικό ύφος. Ένας άλλος τρόπος για να δώσετε ένα κλασικό και μοντέρνο στυλ, με γύψινη διακόσμηση, είναι να διακοσμήσεις μερικά μόνο από τα στοιχεία του σπιτιού σου. Με αυτό το τρόπο, οι γύψινες διακοσμήσεις θα είναι πιο διακριτικές, αλλά πάντα καλαίσθητες. Η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο είναι χώροι του σπιτιού στους οποίους ταιριάζουν οι γύψινες διακοσμήσεις, χρειάζεται όμως προσοχή στις υπερβολές καθώς τα δωμάτια αυτά είναι μικρότερου μεγέθους και χαλάρωσης οπότε αν τα φορτώσετε με πολλά ανάγλυφα σχέδια βαραίνει η ατμόσφαιρα. Γενικότερα, τα σκαλιστά κουφώματα στα παράθυρα οι πιο συνηθισμένοι και ασφαλής τρόποι εφαρμογής. Αντίθετα, μία σκαλιστή βάση στο πολυέλαιο, θα ταίριαζε ιδανικά στο σαλόνι σας.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των γύψινων κατασκευών είναι ότι δημιουργείς ό,τι θες από την αρχή ή να επιδιορθώσεις κάτι άλλο. Μπορείς να κατασκευάσεις από την αρχή ράφια, ντουλάπια αλλά και άλλα έπιπλα στα σχήματα και τα χρώματα που ταιριάζουν στο χώρο σου.  Για παράδειγμα μπορείς να κατασκευάσεις μία βιβλιοθήκη, έναν πάγκο ή μια κουζίνα με πάσο από γυψοσανίδα ακριβώς όπως την έχεις φανταστεί.

Χρησιμοποιήστε γύψινες διακοσμήσεις και συνδυάστε το κλασσικό με το μοντέρνο. Δώστε Baroque πινελιές με γύψινους θόλους και κορνίζες  στο χώρο σας χαρίζοντας μια μοντέρνα και ταυτόχρονα πολυτελή νότα στο χώρο.

 

Αναζητήστε επαγγελματίες για γύψινες διακοσμήσεις στην περιοχή σας!



Kατηγορίες