Καταστήματα Καταστήματα παπουτσιών

Γόβα στιλέτο

Οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν τις ψηλοτάκουνες γόβες. Ακόμη κι αν δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν, τις θαυμάζουν! Οι γόβες αποτελούν ένα δώρο που γοητεύει κάθε γυναίκα αλλά και ένα θέαμα που τραβάει το βλέμμα κάθε άντρα! Οι ψηλές γόβες είναι απαραίτητες σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα! Ταιριάζουν σε όλα τα στυλ και σε κάθε περίσταση. Φορέστε τες από το πρωί στο γραφείο με παντελόνι, με τζιν ή φούστα pensil, στη βόλτα, για να συνδυάσετε ένα επίσημο φόρεμα κ.ά.


Οι γυναίκες φορούσαν παπούτσια με ψηλό τακούνια για εκατοντάδες χρόνια, αλλά η φτέρνα δεν ήταν ποτέ τόσο ψηλή και στενή όσο στις σόλες που έγιναν δημοφιλείς στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το τακούνι στιλέτο , το οποίο πήρε το όνομά του από ένα λεπτό ιταλικό μαχαίρι έχει ως χαρακτηριστικό το τακούνι που μοιάζει με καρφί και να κυμαίνεται από τα 10 έως τα 15 εκατοστά.

Ο Ιταλός σχεδιαστής Roger Vivier (1913-1998) εφεύρε τη γόβα στιλέτο για να συνοδεύσει τα ρούχα που σχεδίασε ο Γάλλος  σχεδιαστής Christian Dior (1905-1957) στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το στιλέτο βέβαια δεν ήταν καθόλου πρακτικό. Τόνιζε μεν τη θηλυκότητα των γυναικών, αλλά ταυτόχρονα αποτελούσε  κίνδυνο για τα σώματα των γυναικών και για τις επιφάνειες στις οποίες περπατούσαν. Τα τακούνια ανάγκαζαν τις γυναίκες να στέκονται στις μύτες, να σφίγγουν τους μύες της γάμπας τους και να σπρώχνουν το στήθος τους προς τα εμπρός για ισορροπία. Η στάση της φτέρνας που αναγκάζονται οι γυναίκες να υιοθετήσουν λέγεται ότι την κάνουν να δείχνει σέξι και επιβλητική. Οι γιατροί  προειδοποίησαν ότι τα παπούτσια αυτά προκάλούσαν βλάβη στον τένοντα, οστικές παραμορφώσεις και πόνο στην πλάτη. Οι άκρες των τακουνιών έφθειραν τα χαλιά και τα συμπαγή δάπεδα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 οι αεροπορικές εταιρείες και ορισμένα κτίρια είχαν απαγορεύσει τα τακούνια. Παρά τους κινδύνους, τα τακούνια στιλέτο παρέμειναν δημοφιλή στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και έκαναν μια επιστροφή στη δεκαετία του 1990. Τα τακούνια στιλέτο πλέον αποτελούν ισχυρά σύμβολα της γυναικείας δύναμης και της σεξουαλικότητας.

Κρίσιμη για τις προσπάθειές των σχεδιαστών ήταν η σχετικά νέα διαδικασία “εξώθησης” με την οποία ο χάλυβας θα μπορούσε να είναι υπερ-σκληρυμένος, διαδικασία που η εφευρέθηκε το 1937 και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη νίκη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου .Με τον εξωθημένο χάλυβα, οι σχεδιαστές θα μπορούσαν τώρα να κατασκευάσουν ράβδους που ήταν μόλις τόσο παχύς όσο μια βελόνα πλεξίματος αλλά θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το βάρος μιας γυναίκας. Πριν από αυτό, τα τακούνια ήταν φτιαγμένα από ξύλο.

Αγοράζοντας ένα ζευγάρι γόβες, αναβαθμίζετε όλο το στυλ σας. Ταιριάζει με όλα τα outfits οπότε σας βγάζει απ΄ τη δύσκολη θέση. Είναι διαχρονικές! Μπορείτε να φορέσετε την ίδια γόβα ακόμη και μετά από χρόνια και να είστε μέσα στη μόδα. Κολακεύουν το γυναικείο πόδι αναδεικνύοντας τις καμπύλες σας.

 

Αναζητήστε καταστήματα παπουτσιών στην περιοχή σας!



Kατηγορίες