Ανθοπωλεία Καταστήματα

Φυτά εσωτερικού χώρου: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Σε έναν πολυσύχναστο κόσμο γεμάτο τσιμεντένιες ζούγκλες, υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα καταπραϋντικό στο να φέρουμε μια πινελιά φύσης στα σπίτια μας. Εισάγετε φυτά εσωτερικού χώρου – τους πράσινους συντρόφους που όχι μόνο ομορφαίνουν τους χώρους διαβίωσής σας, αλλά προσφέρουν επίσης μυριάδες οφέλη για την ευημερία σας.


Είτε είστε έμπειρος λάτρης των φυτών είτε αρχάριος, αυτό το άρθρο είναι ο απόλυτος οδηγός σας για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα φυτά εσωτερικού χώρου: Από την επιλογή των σωστών φυτών για διαφορετικά περιβάλλοντα έως την κατανόηση των μοναδικών απαιτήσεων φροντίδας τους, θα βουτήξουμε στον μαγευτικό κόσμο της εσωτερικής κηπουρικής!

Τι είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ζωντανοί, πράσινοι σύντροφοι που καλλιεργούνται και καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Είναι συνήθως φυτά σε γλάστρες που επιλέγονται και καλλιεργούνται ειδικά για την ικανότητά τους να ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους. Τα φυτά εσωτερικού χώρου διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και είδη, που κυμαίνονται από πλούσια φυτά φυλλώματος έως ανθοφόρες ποικιλίες. Εξυπηρετούν τόσο αισθητικούς όσο και λειτουργικούς σκοπούς, προσθέτοντας ομορφιά, ζωντάνια και μια πινελιά φύσης στους εσωτερικούς χώρους, ενώ παράλληλα παρέχουν πολλά οφέλη.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα καθαρίζοντας τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά δημιουργούν επίσης μια ηρεμιστική και καταπραϋντική ατμόσφαιρα. Με τις μοναδικές απαιτήσεις φροντίδας και την ικανότητά τους να ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους, τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει δημοφιλείς προσθήκες σε σπίτια, γραφεία και διάφορους εσωτερικούς χώρους, φέρνοντας μια αίσθηση ηρεμίας και σύνδεσης με τον φυσικό κόσμο.

Πόσο φως χρειάζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου;

Τα παχύφυτα και οι κάκτοι χρειάζονται συνεχές, καθημερινό ηλιακό φως. Τα φυτά με φύλλωμα χρειάζονται περίπου 8 ώρες φωτός την ημέρα. Η ποσότητα φωτός εξαρτάται από τα φυτά που καλλιεργείτε, γι ‘αυτό προτείνουμε να κάνετε έρευνα για τα συγκεκριμένα φυτά που καλλιεργείτε.

Ποιες ιδιότητες κάνουν ένα καλό φυτό εσωτερικού χώρου;

Υπάρχουν πολλές ιδιότητες που πρέπει να αναζητήσετε κατά την επιλογή ενός φυτού εσωτερικού χώρου:

  • Ένα καλό ριζικό σύστημα – Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν επιλέγετε ένα φυτό. Δεν είναι πρακτικό να τραβήξετε ένα φυτό από τη γλάστρα του για να ελέγξετε τις ρίζες του, αλλά αν είναι ένα μικρό φυτό, αυτό μπορεί να γίνει. Οι υγιείς ρίζες είναι παχιές και ελαφριές στο χρώμα.
  • Φύλλωμα- Εδώ είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας όταν πρόκειται για φύλλωμα φυτών: αν δεν μπορείτε να δείτε μέσα από αυτό, το φύλλωμα είναι αρκετά παχύ.
  • Ελέγξτε για ασθένεια – Μερικά σημάδια ενός φυτού με παράσιτα ή ασθένεια είναι: λευκές κουκίδες, κολλώδη υπολείμματα στα φύλλα και κακή οσμή.

Ποια φυτά εσωτερικού χώρου απαιτούν χαμηλό φωτισμό;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που χρειάζονται λίγο φως θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα για τοποθεσίες όπου το φως είναι πιο αμυδρό. Μερικά φυτά που απαιτούν χαμηλό φωτισμό είναι:

  • Φιλόδενδρο – Ένα πολύ κοινό φυτό εσωτερικού χώρου που σπάνια προσελκύει παράσιτα. Είναι ένα πλούσιο φυτό που προσαρμόζεται σε διάφορα περιβάλλοντα
  • Πόθος ή Κισσός του Διαβόλου- Ένα φυτό με πολύχρωμα και ζωντανά φύλλα. Αυτό το φυτό κάνει μεγάλη σε μια ποικιλία περιβαλλόντων, ευδοκιμώντας σε χαμηλό φωτισμό ή σε έντονο, έμμεσο φως.
  • Δράκαινα– Αυτό είναι ένα άλλο δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου με μακριά πράσινα φύλλα. Αυτό είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που θα θέλετε να κλαδέψετε εάν το φύλλωμα γίνει πολύ μακρύ.

Ποια φυτά εσωτερικού χώρου είναι τα πιο εύκολα στη φροντίδα;

Παρακάτω είναι μια λίστα με φυτά εσωτερικού χώρου που είναι εύκολο να φροντίσετε:

  • Σανσεβιερία
  • Φιλόδενδρο
  • Πόθος
  • Ζαμιοκούλκας

Ποια φυτά θεωρούνται φυτά εσωτερικού χώρου;

Τα φυτά που απαιτούν χαμηλή ποσότητα φωτός και νερού για να ευδοκιμήσουν είναι συνήθως γνωστά ως φυτά εσωτερικού χώρου. Ο Ambius θεωρεί αυτά τα φυτά ως παραδείγματα κοινών φυτών εσωτερικού χώρου:

  • Δράκαινα
  • Έλικα
  • Σκινδάψος

Πηγή: www.ambius.com

 

Αναζητήστε ανθοπωλείο στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό f-all.gr

Αναζητήστε ανθοπωλείο στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες