Δάπεδα Σπίτι & κήπος

Εποξειδικά δάπεδα

Το εποξειδικό δάπεδο είναι βιομηχανικό σύστημα δύο και τριών συστατικών, ιδιαίτερα ανθεκτικό.  Μία εποξειδική επίστρωση ή βαφή αποτελεί ένα προστατευτικό υλικό που κατασκευάζεται με βάση την εποξική ρητίνη. Τα βιομηχανικά εποξειδικά χρώματα έχουν εξαιρετικά υψηλές μηχανικές, θερμικές και χημικές ιδιότητες. Έχουν φανταστικά τελικά αισθητικά αποτελέσματα και είναι κατάλληλα για χώρους με υψηλές απαιτήσεις ενώ τέλος μπορούν να εφαρμοστούν σε νέα και παλιά υποστρώματα. 


Τα εποξειδικά δάπεδα είναι μια πολύ συχνή επιλογή στις μέρες μας. Μπορούν να  χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα εσωτερικών και εξωτερικών εφαρμογών σε πολλές βιομηχανίες, σε  κτιρία, επαγγελματικούς χώρους, εκθεσιακούς  χώρους, εκθέσεις αυτοκινήτων, συνεργεία, υπόγεια κτηρίων, επαγγελματικές κουζίνες, νοσοκομεία κ.ά. Οι περισσότεροι από τους χώρους που προαναφέρθηκαν υποβάλλονται συνεχώς σε μεγάλες μηχανικές καταπονήσεις (π.χ. τριβή, κρούση κλπ.) καθώς και σε χημικές καταπονήσεις από αραιωμένα ανόργανα και οργανικά οξέα, αλκάλια, πετρελαιοειδή, απόβλητα κλπ. Μπορεί όμως να επιστρωθούν και επιφάνειες οικιών όπως αυλές, πιλοτές κ.ά. Τέλος, τα δάπεδα τέτοιου τύπου επιλέγονται αρκετές φορές για να καλύψουν διακοσμητικές ανάγκες ή ανάγκες υψηλής αισθητικής, όπως είναι το έγχρωμο σκυρόδεμα ή και για περιοχές κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.  Στη θαλάσσια βιομηχανία, μια εποξειδική επίστρωση χρησιμοποιείται για αστάρι για την ενίσχυση της πρόσφυσης των βαφών αλλά εφαρμόζεται και σαν τελική επικάλυψη σε σκελετούς πλοίων.

Τα εποξειδικά δάπεδα συγκεντρώνουν μια σειρά από πλεονεκτήματα που τα καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλους τύπους δαπέδων. Καθαρίζονται εύκολα και δε δημιουργούν σκόνη γι΄αυτό και επιλέγονται ακόμα και για καταστήματα ρούχων. Δε δημιουργούν εστίες μόλυνσης. Μπορούν να ανταποκριθούν σε συχνές καταπονήσεις από την κυκλοφορία παλετοφόρων. Χαρακτηρίζονται ως δάπεδα υψηλής αντοχής, ειδικά σχεδιασμένα για να αντέχουν σε πολύ σκληρές συνθήκες. Εγγυώνται  εξαιρετική αντοχή ακόμη και σε διαβρωτικές χημικές ουσίες καθώς χαρακτηρίζονται από μηδενική απορροφητικότητα. Έχουν την ιδιότητα να μην απορροφούν και να μην αφήνουν λεκέδες σε ό,τι υλικό και αν πέσει πάνω τους όπως για παράδειγμα λάδι, πετρέλαιο, αίμα και άλλες χημικές ουσίες που σε άλλη περίπτωση θα κατέστρεφαν το δάπεδο, θα το διάβρωναν και θα άφηναν ανεξίτηλους λεκέδες. Είναι δάπεδα τα οποία θα αντέξουν αρκετά χρόνια εξασφαλίζοντάς σας ότι δε θα χρειαστούν στο άμεσο μέλλον  παρεμβάσεις ώστε να σας αναγκάσει να διακόψετε τη λειτουργία της επιχείρησης σας ή να επιβαρυνθείτε οικονομικά. Αλλά ακόμη και η συντήρησή του είναι μια εύκολη διαδικασία. Και το σημαντικότερο είναι ότι θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους καθώς δίνουν ένα λαμπερό, εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα. Όταν μπαίνει ένας πελάτης στην επιχείρηση σας ή όταν γίνει κάποιος εξωτερικός έλεγχος το δάπεδό σας θα έχει πολύ εντυπωσιακή όψη.

Στα Βιομηχανικά δάπεδα η επίστρωση, η πιο σημαντική πτυχή του έργου που συνήθως καθορίζει εάν θα  είναι ο πελάτης ευχαριστημένος ή όχι με το τελικό προϊόν.

 

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για δάπεδα στην περιοχή σας!



Kατηγορίες