Έπιπλα Κουζίνας Καταστήματα

Έπιπλα κουζίνας – Τι να προσέξω

Όταν αποφασίσετε να κάνετε την έρευνα σας για έπιπλα κουζίνας θα βρεθείτε μπροστά σε άπειρα σχέδια, στυλ, υλικά, ιδέες και φυσικά σε ένα μεγάλο εύρος τιμών. Ξεκινώντας να επισκέπτεστε εκθέσεις ή ιστοσελίδες στο διαδίκτυο θα δείτε ότι το μάτι σας ασυνείδητα τείνει να  εστιάζει σε παρόμοιες κάθε φορά αποχρώσεις ή σχέδια που προφανώς θα ταιριάζουν στο γούστο σας. Μη φοβάστε να κάνετε συνδυασμούς από διαφορετικές ιδέες  που σας αρέσoυν.


Ντουλάπια κουζίνας: Μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου σας ώστε να μπορείτε να έχετε εξ αρχής μια εικόνα για το αν τα σχέδια που σας εντυπωσιάζουν μπορούν να ταιριάξουν στην κουζίνα σας. Τα ντουλάπια είναι τα πρώτα που βλέπει κανείς όταν μπαίνει στην κουζίνα. Επιλέξτε το στυλ που σας αρέσει και σας ευχαριστεί ώστε να νιώθετε όμορφα στην κουζίνα σας.

Πάγκος: Κάτι που χρειάζεται αρκετή σκέψη πριν αποφασίσετε είναι η επιλογή του πάγκου της κουζίνας όχι μόνο γιατί θα τον χρησιμοποιείτε συνεχώς αλλά και επειδή επηρεάζει καθοριστικά το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχει πληθώρα επιλογών στην αγορά. Για να μη δυσκολευτείτε να επιλέξετε, ιεραρχήστε τα κριτήρια με βάση τη σημαντικότητά τους για εσάς. Θέλετε να είναι λεία η επιφάνεια, μονόχρωμη ή με νερά, τι αντοχή θέλετε να έχει στη θερμότητα, ανησυχείτε για τους λεκέδες ή σας ενδιαφέρει περισσότερο το στυλ; Σίγουρα ο βασικότερος παράγοντας είναι η αντοχή του υλικού. Ό,τι και να διαλέξετε αν είστε προσεκτικοί στην καθαριότητά του, δε θα χρειαστεί ιδιαίτερη συντήρηση.

Υλικό: Κάντε τη σωστή επιλογή στο ξύλο. Να είστε πολύ προσεκτικοί, γιατί το ξύλο με τα χρόνια απορροφά υγρασία από τους τοίχους και φθείρεται. Επιλέξτε όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικό υλικό.

Χρώματα: Στη συνέχεια, επιλέξτε τα χρώματα που θα φαίνονται καλύτερα στην κουζίνα σας, σε συνδυασμό με την απόχρωση του πατώματος και με το χρώμα της πλάτης που έχετε φανταστεί. Έχετε στο μυαλό σας ότι η επιλογή σας θα πρέπει να εξασφαλίζει φωτεινότητα στο χώρο. Μπορείτε ενδεικτικά να στραφείτε σε έπιπλα με ανοιχτά χρώματα όπως το  λευκό όταν έχετε μικρό χώρο στην κουζίνα σας ενώ όταν σε ένα μεγάλο χώρο θα ταίριαζαν καλύτερα τα σκούρα χρώματα όπως το γκρι και το καφέ. Γενικά, τα ανοιχτά χρώματα μεγαλώνουν και αναδεικνύουν έναν χώρο, ενώ αντίθετα τα σκούρα τον μικραίνουν και τον κάνουν να μοιάζει αποπνικτικός.

Στυλ: Το στυλ που θέλετε να έχει η κουζίνα σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό  αλλά και από το σχέδιο που θέλετε. Για κλασικό στυλ προτιμήστε έπιπλα με μασιφ ξύλο. Αν θέλετε νεοκλασικό στυλ, ο βακελίτης, η λάκα και ο καπλαμάς, είναι ιδανικότερα. Όλα τα παραπάνω πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους, ώστε να πετύχετε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα, που θα σας εμπνέει και θα σας ευχαριστεί.

Αν η κουζίνα σας είναι μικρή και νιώθετε πως όλα είναι στριμωγμένα, στοιβαγμένα, πως συνεχώς δημιουργείται ακαταστασία και δεν μπορείτε να τη χαρείτε αξιοποιήστε μερικές έξυπνες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο και θα έχετε τη αίσθηση ότι η κουζίνα σας είναι επιτέλους πιο άνετη. Μπορείτε να έχετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι που να κλείνει και να ενσωματώνεται στα ντουλάπια σας όταν δεν το χρειάζεστε, αφήνοντας ελεύθερο τον χώρο ώστε να κινήστε πιο άνετα. Διαμορφώστε τις γωνίες της κουζίνας σας με ράφια, ικανά να αποθηκεύσουν όσα δεν χωρούν στα ντουλάπια σας. Αν η κουζίνα σας είναι ενιαία με το σαλόνι, τοποθετήστε έναν πάγκο που θα λειτουργεί ως διαχωριστικό όριο. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας ή τον καφέ σας ή να τον χρησιμοποιήσετε για να ακουμπάτε όταν μαγειρεύετε. Λειτουργεί επίσης σαν μια έξτρα επιφάνεια για να ακουμπάτε συσκευές.

 

Αναζητήστε καταστήματα για έπιπλα κουζίνας στην περιοχή σας!



Kατηγορίες