Έπιπλα Καταστήματα

Έπιπλα & οργάνωση: 5 tips που θα κάνουν το σπίτι σου να είναι πάντα καθαρό

Μπορεί να μην έχουμε όρεξη για καθαριότητα, αλλά και ποιος δεν χαίρεται να βλέπει τον χώρο του τακτοποιημένο; Κι όμως! Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένα «οπτικά» καθαρό σπίτι όχι μόνο μειώνει το άγχος της καθημερινότητας και «ηρεμεί» το μάτι, αλλά αυξάνει την παραγωγικότητά μας έως και 30% περισσότερο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να είμαστε με μία χλωρίνη στο χέρι, μπορούμε με απλά tips να οργανώσουμε έτσι τα αντικείμενα και τα έπιπλα στον χώρο μας ώστε να «δένουν» αρμονικά και να κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται πάντα καθαρό και προσεγμένο. Με αυτόν το τρόπο το σπίτι μας θα είναι ευπαρουσίαστο, έτοιμο να υποδεχτεί τους καλεσμένους μας ανά πάσα στιγμή, χωρίς κόπο και προσπάθεια.


Αποθηκευτικός χώρος

Η αποθήκευση στο σπίτι ίσως είναι και το σημαντικότερο «δώρο» που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ξεκινήσουμε να επενδύουμε σε έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους ή να βρίσκουμε τρόπους ώστε τα αντικείμενα να μην είναι μόνιμα τοποθετημένα στο τραπεζάκι του σαλονιού ή την καρέκλα του γραφείου μας. Ας παραδεχτούμε όλοι, ότι ειδικά η καρέκλα του γραφείου μόνο για να καθόμαστε δεν είναι…Μάλλον στα μάτια μας μοιάζει σαν δεύτερη ντουλάπα, όπου εκεί μπαίνουν τα ρούχα που έχουν φορεθεί μία φορά – δεν είναι βρώμικα για να πλυθούν, αλλά ούτε και καθαρά γα να μπουν πίσω στην ντουλάπα- έτσι δημιουργείται ένα χάος, που είναι πολύ απλό με τη σωστή οργάνωση να αποφευχθεί. Αναλυτικότερα, καλό θα ήταν να επενδύουμε σε έπιπλα τα οποία μας βοηθούν στην αποθήκευση, ειδικά εάν το σπίτι μας είναι μικρό. Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε καναπέ ή κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο, ώστε μικρά αντικείμενα, όπως επιτραπέζια, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, και περιοδικά ή εφημερίδες να «εξαφανίζονται». Έτσι, το σπίτι όχι μόνο θα φαίνεται πιο καθαρό, και δεν θα χρειάζεται να είμαστε μόνιμα με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι, αλλά θα δείχνει και πιο μεγάλο.

Σωστή οργάνωση

Συνδέεται με τον αποθηκευτικό χώρο, αλλά οι περισσότεροι ειδικοί τα διαχωρίζουν. Τι εννοούμε λοιπόν με τη σωστή οργάνωση; Από τα διαχωριστικά και τα κουτιά μέσα σε ντουλάπια και συρτάρια μέχρι και την σωστή τοποθέτηση των αντικειμένων μέσα σε αυτά, για την καλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Πιο συγκεκριμένα, για την τέλειο αξιοποίηση κάθε επίπλου, καλό θα ήταν να οργανώνουμε σωστά. Παραδείγματος χάριν, η φράση «οργανωμένα ντουλάπια-οργανωμένη ζωή», αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία μότο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Μπορούμε να προμηθευτούμε με ελάχιστο κόστος διαχωριστικά για κάλτσες και εσώρουχα ή ειδικές κρεμάστρες που ταιριάζουν στα έπιπλα μας, ώστε όχι μόνο να είμαστε πάντα τακτοποιημένοι και να βρίσκουμε τα πάντα εύκολα και γρήγορα, αλλά και να εξοικονομούμε και αρκετό χώρο.

Το «μαγικό» χαλί

Αρκετά παρεξηγημένο είδος για το σπίτι μας, αλλά εάν γνωρίζαμε τα θαύματα που κάνει θα το είχαμε όλοι σπίτι μας. Οι περισσότεροι νομίζαμε ότι απλά ζεσταίνει το χώρο μας αλλά εκτός αυτού και των διακοσμητικών του ιδιοτήτων, αποτελεί και σημαντικό παράγοντα για ένα «επιφανειακά» και μη, καθαρό σπίτι. Και αυτό γιατί, ένα χαλί καλύπτει το γυμνό πάτωμα και έτσι οι βρωμιές και η σκόνη δε φαίνονται τόσο. Υπό άλλες συνθήκες και ένα ψίχουλο να έπεφτε κάτω, θα «έβγαζε μάτι». Ας επιλέξουμε λοιπόν ένα χαλί που να ταιριάζει με τα έπιπλα και τα χρώματα του σπιτιού και ο χώρος μας πραγματικά θα μεταμορφωθεί.

Ανοιχτόχρωμα έπιπλα

Η επιλογή των επίπλων κατά τη διακόσμηση του σπιτιού είναι το Α και το Ω. Πολλοί άνθρωποι όμως, «κολλάνε» όχι με το σχέδιο, αλλά με το χρώμα και καλούνται να διαλέξουν μεταξύ σκουρόχρωμων ή ανοιχτόχρωμων επίπλων. Σε τελική ανάλυση, οι καναπέδες, τα σκαμπό, τα τραπεζάκια του καφέ – είναι σημαντικά αντικείμενα, άρα καλό θα ήταν να μην κάνουμε βιαστικές αγορές! Κατά κανόνα, η σκόνη φαίνεται περισσότερο στα πολύ σκουρόχρωμα έπιπλα και στα εντελώς λευκά. Για αυτό αν αποφύγουμε τα παραπάνω χρώματα και επιλέξουμε ανοιχτόχρωμα-αλλά όχι λευκά έπιπλα, θα έχουμε το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

 

Αναζητήστε καταστήματα επίπλων στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό f-all.gr

Αναζητήστε καταστήματα επίπλων στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες