Καταστήματα Φωτογράφοι

Πώς να επιλέξετε τον φωτογράφο του γάμου σας

Είναι σίγουρο πως έχετε υψηλές προσδοκίες για την ημέρα του γάμου σας και πως θέλετε το άλμπουμ του γάμου σας να σας εκφράζει και να το χαζεύετε με ευχαρίστηση και αναπόληση. Γι΄ αυτό η επιλογή του φωτογράφου είναι καθοριστικής σημασίας. Ο φωτογράφος σας πρέπει να είναι σωστός επαγγελματίας, να διαθέτει τεχνογνωσία και πάθος για τη δουλειά του.


Μη βιαστείτε να επιλέξετε. Κλείστε ραντεβού μαζί του επιλέγοντας μέρα που να έχετε όντως χρόνο και εσείς και ο σύντροφός σας. Ας δούμε τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει. Ο φωτογράφος θα πρέπει να διαθέτει προσωπικότητα και οίστρο για την δουλειά του. Το να έχει δικό του επαγγελματικό χώρο, ένα από τα βασικά στοιχεία που προσδιορίζουν τον επαγγελματισμό του. Ο σωστός φωτογράφος πρέπει να είναι διακριτικός καθώς θα είναι συνεχώς μαζί με το ζευγάρι και τους φίλους του και προφανώς θα έρθει και στο χώρο που θα ετοιμαστείτε . Να δουλεύει  στο παρασκήνιο, θα σας δώσει την καλύτερη απεικόνιση όσων συνέβησαν εκείνη την ημέρα. Φυσικά όμως θα πρέπει να έχει και καλλιτεχνική ματιά, έμπνευση αλλά και να μπορεί να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε μετά το γάμο σας να έχετε αποτυπωμένα  όχι μόνο το στολισμό και την εμφάνισής σας, αλλά και τα συναισθήματα που πηγάζουν τη δεδομένη στιγμή. Επιβεβαιώστε από τις πρώτες συζητήσεις σας ότι ενδιαφέρεται κι εκείνος να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας. Το πιο αλάθητο κριτήριο όμως είναι να δείτε τη δουλειά του στο τελικό της αποτέλεσμα. Ζητήστε του να σας δείξει δυο – τρία άλμπουμ από πρόσφατους γάμου που ανέλαβε. 

Σίγουρα, οι φωτογράφοι γάμου μπορεί να χρεώνουν πάνω από χίλια ευρώ  για ό, τι φαίνεται σαν οκτώ ώρες εργασίας. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Σκεφτείτε πόσες φορές συναντηθήκατε πριν το γάμο, πόσα mail έχετε στείλει. Υπάρχει επίσης η διαδικασία επεξεργασίας. Είναι πολλές οι ώρες εργασίας για τις φωτογραφίες, περισσότερες απ΄ότι  φαντάζεστε. Επίσης, ο εξοπλισμός φωτογραφικών μηχανών έχει το κόστος του και πρέπει να αναβαθμίζεται συχνά. Συζητήστε με τους υποψήφιους φωτογράφους για την τιμή και ζητήστε αναλυτικά τις χρεώσεις. Έτσι τους δίνεται τη δυνατότητα να σας γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν αλλά έχετε και εσείς μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Είναι σημαντικό να ταιριάζει και η χημεία σας. Αξίζει να διασκεδάσετε την κάθε στιγμή αυτής της μέρας. Είναι όμορφο να νιώθετε άνετα με το φωτογράφο σας, να σας βοηθήσει να νιώθετε χαλαροί γιατί όπως ξέρετε τα συναισθήματά σας αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο σας και κατ΄επέκταση στις φωτογραφίες σας. Εξάλλου εάν οι άνθρωποι γύρω σας, τόσο οι οικείοι σας όσο και οι επαγγελματίες με τους οποίους θα συνεργαστείτε σας βοηθούν να χαλαρώσετε, θα το απολαύσετε περισσότερο.

Αν δεν έχετε χρόνο για να αναζητήσετε φωτογράφους ώστε να επιλέξετε τον καταλληλότερο για εσάς, μην επιλέξετε τυχαία και προπάντων μην επιλέξετε τον φθηνότερο… Σκεφτείτε τουλάχιστον ένα άλμπουμ γάμου φίλων σας που σας εντυπωσίασε και συζήστε τους συστάσεις.

Και μην ξεχνάτε: Όλοι γύρω σας θα σας φωτογραφίζουν συνεχώς με τα κινητά τους τηλέφωνα και τις φωτογραφικές τους μηχανές! Εσείς πρέπει να φλερτάρετε μόνο με τη μηχανή του φωτογράφου σας!

 

Αναζητήστε φωτογράφους στην περιοχή σας!



Kατηγορίες