Σπίτι & κήπος Χρώματα-Βερνίκια

Πώς να επιλέξετε το χρώμα για την κρεβατοκάμαρά σας

Η απόφαση σχετικά με το ποιο χρώμα θέλετε να κοσμεί τους τοίχους του υπνοδωματίου  σας είναι πολύ σημαντική. Το χρώμα των τοίχων μπορεί να καθορίσει τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου σας αλλά και τη διάθεσή σας. Επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από μια εξαντλητική μέρα σίγουρα έχετε ανάγκη έναν χώρο καλαίσθητο, με χρώματα που σας ξεκουράζουν και δημιουργούν ευφορία. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει πως το χρώμα του υπνοδωματίου σας επηρεάζει τον ύπνο σας!


Επίσης αν θέλετε να ανανεώσετε το χώρο της κρεβατοκάμαρας χρειάζεστε αλλαγή δε χρειάζεται απαραίτητα να ανανεώσετε ολόκληρο το χώρο. Τα νέα έπιπλα, τα διακοσμητικά στοιχεία και τα δάπεδα μπορεί να κοστίζουν αρκετά και το κόστος τους να καθιστά την πραγμάτωση του ονείρου σας ανέφικτη. Σε πολλές περιπτώσεις όμως απλώς αλλάζοντας το χρώμα σε ένα δωμάτιο μπορεί να δώσετε στο χώρο νέο ύφος, ανανεώνοντας έτσι και τη διάθεσή σας. Το φως και τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Εισαγάγετε  λάμψη και χρώμα στον τοίχο σας και διακοσμήστε με ένα έργο τέχνης. Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή  του χρώματος ή τους συνδυασμούς χρωμάτων έχουμε μια υπέροχη σειρά από μοντέρνα χρώματα για το υπνοδωμάτιο με ποικίλους χρωματικούς συνδυασμούς που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν!

Μπεζ-Χακί: Αυτό το χρώμα εκπέμπει ζεστασιά και άνεση. Αν αγαπάτε το κλασικό, αυτή η επιλογή είναι η ιδανικότερη επιλογή για το υπνοδωμάτιό σας.

Λευκό του Πάγου: Πετυχαίνεται σίγουρα κομψότητας και, ταυτόχρονα προσδίδετε  χαλαρωτικό και ανακουφιστικό τόνο στο χώρο σας . Αυτή η απόχρωση διαθέτει και το μεγάλο  πλεονέκτημα ότι μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλα χρώματα. Γι΄αυτό το συνιστούμε αναπιφύλακτα.

Μπλε ανθρακί: Σε γενικές γραμμές, το ανθρακί είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα. Ωστόσο, οι πιο μπλε τόνοι του το κάνουν να δείχνει πιο κομψό και ζεστό.

Γκρι: Τέλειο ζεστό γκρι που αλλάζει με το φως. Είναι χαλαρωτικό και ξεκούραστο. Προσθέστε μια νότα ροζ σκούρο στη γκρίζα βάση, ένα πολύ κολακευτικό και εκλεπτισμένο!

Μπλε γκρι: Συνδυάστε το με λευκές κουρτίνες από λινά υφάσματα και δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό και τέλειο αισθητικά αποτέλεσμα. Το μπλε σε ένα υπνοδωμάτιο είναι καταπραϋντικό.

Μπλε μοβ της λεβάντας που χαλαρώνει την ώρα του ύπνου και ενεργοποιεί το πρωινό φως, είναι αρκετά απαλό και ήρεμο ώστε να μην κουράζει.

Γενικά πάντως η αντίληψη που έχει ο καθένας μας για τα χρώματα είναι υποκειμενική και καθορίζονται από παράγοντες όπως το γούστο, η ψυχολογία, η φάση της ζωής που διανύει κανείς κ.ά. Υπάρχουν όμως και κάποιες αντικειμενικές αντιλήψεις για την επίδραση κάποιων χρωμάτων στην ψυχολογία μας. Τα ζεστά χρώματα, όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο και το κόκκινο δημιουργούν αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης σε κάποιους όμως προκαλούν εντονότερα συναισθήματα, όπως θυμό και εχθρότητα. Τα ψυχρά χρώματα όπως το μπλέ, το μοβ και το πράσινο αποπνέουν ηρεμία και χαλάρωση, αν και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν θλίψη και αδιαφορία. Όπως κι αν επιλέξετε να βάψετε το υπνοδωμάτιό σας τελικά το σημαντικότερο είναι να βεβαιωθείτε πως αυτό είναι που ταιριάζει στο χώρο και την προσωπικότητά σας!

 

Αναζήτηστε καταστήματα για χρώματα – βερνίκια στην περιοχή σας!



Kατηγορίες