Σπίτι & κήπος Στρώματα

Επιλέγοντας τον καλύτερο τύπο στρώματος για εσάς

Σας παρουσιάζουμε τους διαφορετικούς τύπους στρωμάτων ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!


Στρώματα Innerspring

Τα στρώματα Innerspring εξακολουθούν να είναι μακράν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα. Σας υποστηρίζουν με ελατήρια και κάθε σπείρα στα περισσότερα που κατασκευάζονται σήμερα περικλείεται ξεχωριστά. Αυτό επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του κρεβατιού και εμποδίζει την έξοδο των ελατηρίων από το στρώμα. Πάνω από τα πηνία υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών που προστίθενται για άνεση: από μαξιλάρι, λατέξ έως αφρό μνήμης. Είναι όλα θέμα προτίμησης.

Οι πωλητές μπορεί να προσπαθήσουν να σας πουλήσουν την ιδέα ότι περισσότερα πηνία σημαίνουν περισσότερη άνεση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.

Πλεονεκτήματα: Υπάρχουν πολλά Innerspring στρώματα στην αγορά από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Διαφοροποιούνται ως προς τη σταθερότητα, το χνουδωτό κάλυμμα μαξιλαριού και την τιμή που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε προτίμηση και μέγεθος τσέπης.

Μειονεκτήματα: Δεν υπάρχει άμεση σχέση στις περισσότερες περιπτώσεις μεταξύ της τιμής και της άνεσης αλλά προτείνεται να αποφύγετε το φθηνότερο στρώμα Innerspring. Εάν δεν υπάρχουν αρκετά ελατήρια και μαξιλάρι για να σας προσφέρουν σωστή υποστήριξη πιθανότατα να σας προκαλέσουν πόνο στην πλάτη.

Προϋποθέσεις: Για κάποιον υπέρβαρο, τα στρώματα Innerspring μπορούν να προσφέρουν μια πιο σταθερή υποστήριξη, καθιστώντας ευκολότερη την είσοδο και έξοδο. Οι πιο σταθερές εκδόσεις είναι καλές για άτομα με πόνο στην πλάτη. Στην ουσία, όμως, τα στρώματα Innerspring μπορούν να είναι άνετα για σχεδόν όλους.

Στρώματα αφρού μνήμης

Τα στρώματα αφρού μνήμης αυξάνονται σε δημοτικότητα. Είναι κατασκευασμένα από στρώματα διαφορετικής πυκνότητας αφρού που ανταποκρίνονται στις εναλλαγές βάρους και θερμοκρασίας, και είναι γνωστά για την άνεση που προσφέρουν, ακριβώς επειδή περιβάλλουν το σχήμα του σώματός σας. Διατίθεται επίσης επίστρωμα αφρού μνήμης.

Πλεονεκτήματα: Διαμορφώνοντας το σχήμα του σώματός σας καθώς το βάρος σας μετατοπίζεται όλη τη νύχτα, ο αφρός μνήμης μειώνει τα σημεία πίεσης και ανακουφίζει τον πόνο. Ο αφρός μνήμης απορροφά επίσης τους κράδασμους κίνησης, οπότε αν κοιμάστε με το σύντροφό σας, είναι απίθανο να ενοχληθείτε από το πέταγμα και τη στροφή του.

Μειονεκτήματα: Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα για τα στρώματα αφρού μνήμης είναι ότι επειδή αυτά είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία, μαλακώνουν και χυτεύονται με τη θερμότητα του σώματός σας, παρόλο που μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε εξαιρετικά ζεστά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης είναι γνωστό ότι εκπέμπουν μια δυσάρεστη χημική μυρωδιά.

Προϋποθέσεις: Εάν δυσκολεύεστε να νιώσετε άνετα, εάν έχετε χρόνια κόπωση ή κάποιο είδος μυϊκού πόνου, τότε ένα στρώμα αφρού μνήμης θα λειτουργούσε καλά για εσάς, με την προϋπόθεση ότι δεν σας ενοχλεί η ζέστη.

Στρώματα λατέξ

Τα στρώματα από λατέξ είναι κατασκευασμένα είτε από φυσικό είτε από συνθετικό καουτσούκ, και είναι γνωστά για την παροχή μιας πολύ σταθερής, ανθεκτικής στήριξης που είναι ομοιόμορφη σε όλο το κρεβάτι.

Πλεονεκτήματα: Είναι πολύ σταθερά και παρέχουν καλή υποστήριξη, ενώ παράλληλα παρέχουν παρόμοια άνεση με τον αφρό μνήμης. Σε αντίθεση με τα στρώματα αφρού μνήμης το λατέξ σπρώχνει πίσω, παρέχοντας τελικά περισσότερη υποστήριξη.

Μειονεκτήματα: Εάν δεν σας αρέσει η αίσθηση ενός σταθερού στρώματος, το λατέξ πιθανώς δεν είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Προϋποθέσεις: Τα στρώματα λατέξ είναι ιδανικά για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, επειδή προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό άνεσης και υποστήριξης.

Στρώματα αέρα

Δεν μιλάμε για τα στρώματα που προσφέρετε στους επισκέπτες των διακοπών σας για μερικές ημέρες. Τα κρεβάτια αέρα ανώτερου επιπέδου μοιάζουν με ένα τυπικό στρώμα εσωτερικού ελατηρίου, αλλά η διαφορά τους είναι ότι χρησιμοποιούν θαλάμους γεμάτους αέρα αντί για πηνία και καλύπτονται από ένα στρώμα αφρού στην κορυφή.

Τα κρεβάτια αέρα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού που βρίσκονται στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να μην συνεχίζουν να πιέζουν στις ίδιες περιοχές του σώματος, κάτι που βοηθά στην αποφυγή της βλάβης του δέρματος σε ασθενείς που δεν μπορούν να κινηθούν.

Πλεονεκτήματα: Τα ζευγάρια που έχουν σημαντικές διαφορές στην ατομική τους προτίμηση σχετικά με τα επίπεδα άνεσης και σταθερότητας που τους προσφέρει το κρεβάτι τους μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν ένα στρώμα αέρα. Ο λόγος είναι ότι η σταθερότητα κάθε πλευράς του κρεβατιού μπορεί να αλλάξει. Αν προτιμάτε να είναι πιο σταθερό από τον σύντροφό σας, αυτά τα κρεβάτια μπορούν να προσαρμοστούν με οποιοδήποτε επιθυμητό τρόπο.

Όπως συμβαίνει με το λατέξ και τον αφρό μνήμης, μπορείτε επίσης να βρείτε καπάκια αέρα για το στρώμα αέρος σας.

Μειονεκτήματα: Ο άνθρωποι μερικές φορές αποτυγχάνουν να κάνουν το κρεβάτι τους αρκετά σταθερό με αποτέλεσμα να ξυπνούν με πόνο στην πλάτη. Λιγότερο εξελιγμένα στρώματα αέρα φουσκώνουν στη μία πλευρά όταν κάθεστε στο αντίθετο άκρο. Για το λόγο αυτό, θέλετε ένα στρώμα με πολλούς θαλάμους έτσι ώστε να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε εσάς.

Προϋποθέσεις: Αυτά τα κρεβάτια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν τα άτομα που κοιμούνται στο κρεβάτι έχουν διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις. Εάν κάποιος από εσάς αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τη μια πλευρά πιο σφικτή από την άλλη για μεγαλύτερη υποστήριξη.

 

Αναζητήστε καταστήματα με στρώματα στον ηλεκτρονικό οδηγό f-all.gr



Kατηγορίες