Σπίτι & κήπος Ψευδοροφές - Χωρίσματα

Εγκατάσταση Ψευδοροφής: Αξίζει να την προτιμήσετε;

Μια ψευδοροφή είναι επίσης γνωστή και ως οροφή. Είναι ένα είδος φινιρίσματος που κρέμεται ακριβώς κάτω από την κύρια οροφή σε ένα δωμάτιο. Αυτό σημαίνει ότι ένα αναρτημένο ανώτατο όριο δεν αποτελεί μόνιμη δομική βάση, αλλά χρησιμεύει ως κάλυψη για το πιο συμπαγές πλαίσιο παραπάνω. Είναι ένας υπέροχος τύπος οροφής εάν θέλετε να κρύψετε τους αγωγούς και τους σωλήνες στην οροφή σας, να χαμηλώσετε το ανώτατο όριο ή να εξοικονομήσετε χρήματα.


Οι αναρτημένες οροφές συνήθως αποτελούνται από ένα πλαίσιο από μεταλλικά κομμάτια που αιωρούνται από την κύρια οροφή χρησιμοποιώντας σύρματα. Στη συνέχεια, πλακίδια και πάνελ τοποθετούνται μεταξύ των διαδρομών που σχηματίζουν την ψευδοροφή.


Οι αναρτημένες οροφές συνοδεύονται από πολλά οφέλη και λίγα μειονεκτήματα, επομένως, εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μια αναρτημένη οροφή, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εάν είναι καλή απόφαση. Εδώ είναι τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις ψευδοροφές.

Τύποι ψευδοροφών

Οι ψευδοροφές είναι γνωστό ότι παρέχουν εύκολη πρόσβαση για συντήρηση και διατίθενται επίσης σε διάφορα στυλ ανάλογα με τις ανάγκες σας. Εδώ είναι μερικά από αυτά τα στυλ από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε:

Εκτεθειμένο πλέγμα: Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ψευδοροφής. Περιλαμβάνει μεγάλες μεταλλικές λωρίδες που ονομάζονται «mains». Αυτές οι μεταλλικές λωρίδες διασυνδέονται με μικρότερα μεταλλικά κομμάτια που ονομάζονται «tees». Τα «mains» και τα «tees» σχηματίζουν ένα σύστημα πλέγματος 2″ x 2″ ή 2″ x 4″ τετράγωνα και στη συνέχεια αυτά γεμίζουν με ακουστικά πλακάκια οροφής.

Κρυφό πλέγμα: Σε αυτό το στυλ ανάρτησης οροφής, χρησιμοποιεί ακουστικά πλακάκια για να κρύψει το σύστημα πλέγματος ώστε να μην είναι ορατό. Θα δώσει στην οροφή σας μια ομαλή και καθαρή εμφάνιση που είναι αισθητικά ευχάριστη. Ωστόσο, αυτό το στυλ είναι πιο ακριβό σε σύγκριση με το εκτεθειμένο στυλ πλέγματος.

Bandraster: Πρόκειται για ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα στυλ ψευδοροφών, επειδή αποτελείται από μεταλλικά «tees» και «mains» με διαφορετικά μήκη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα σχέδια. Αυτό το στυλ χρησιμοποιείται συνήθως για τη δημιουργία μιας συγκεκριμένης εμφάνισης στην οροφή επειδή μπορεί να διαμορφωθεί με πολλούς τρόπους.

Υπερυψωμένη οροφή γυψοσανίδας: Αυτό το στιλ ψευδοροφής δεν χρησιμοποιεί μεταλλικό πλέγμα αλλά καλώδια και κρεμάστρες για να αναρτήσει φύλλα γυψοσανίδας κάτω από την οροφή. Αυτή είναι μια εξαιρετική και εύκολη εναλλακτική λύση σε σχέση με την εκτεταμένη διαμόρφωση που απαιτείται συνήθως για τη δημιουργία καμάρας γυψοσανίδας ή δομών οροφής.


Πλεονεκτήματα των Ψευδοροφών

Οι ψευδοροφές παρέχουν πολλά οφέλη. Αποκρύπτουν τα αδύνατα σημεία που μειώνουν την οπτική αισθητική ενός εσωτερικού χώρου που εμφανίζεται σε σημαντικό ύψος ή επίπεδο οροφής. Η εγκατάσταση μιας αναρτημένης οροφής στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής σας ή στο σπίτι σας είναι ένας πρωτότυπος τρόπος απόκρυψης δομικών εξαρτημάτων, όπως αγωγών, σωλήνων και καλωδίων που θα προτιμούσατε να μην βλέπετε. Ωστόσο, τα οφέλη των ψευδοροφών υπερβαίνουν απλώς τη βελτίωση της εμφάνισης του εσωτερικού ενός δωματίου. Ακολουθούν έξι επιπλέον πρακτικά οφέλη που πρέπει να λάβετε υπόψη.


Ευκολότερη πρόσβαση σε δομικά στοιχεία

Εκτός από την απόκρυψη σωλήνων και καλωδίων, τα αναρτημένα πάνελ οροφής διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτά τα δομικά στοιχεία σε περίπτωση που πρέπει να αντικατασταθούν ή να επισκευαστούν. Τα πάνελ ή τα πλακίδια μπορούν να ανυψωθούν απλώς στη μία πλευρά για να πραγματοποιήσουν επισκευές και στη συνέχεια να πέσουν πίσω στη θέση τους όταν ολοκληρωθεί η εργασία.

Βελτιωμένη ηχομόνωση

Ορισμένοι τύποι πλακιδίων οροφής έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν βελτιωμένη ηχομόνωση μειώνοντας τον ήχο από ψηλά. Ένας επαγγελματίας εργολάβος βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να διασφαλίσει ότι η εγκατάσταση πραγματοποιείται σωστά για να εξασφαλίσει αυτά τα ακουστικά οφέλη.


Αυξημένη ενεργειακή απόδοση

Οι ψευδοροφές μειώνουν το ύψος της οροφής ενός εσωτερικού χώρου μειώνοντας έτσι τον χώρο που πρέπει να θερμανθεί. Το αποτέλεσμα της βελτιωμένης μόνωσης είναι ένας χαμηλότερος λογαριασμός ενέργειας.


Φωτεινοί εσωτερικοί χώροι

Η επιλογή σχεδιασμού πλακιδίων οροφής και πάνελ μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργικότητα ενός χώρου δημιουργώντας την εντύπωση περισσότερου χώρου ή ενισχύοντας τη φωτεινότητα. Για παράδειγμα, τα λευκά πάνελ λειτουργούν για να φωτίζουν ένα εσωτερικό δωμάτιο χάρη στις εξαιρετικά ανακλαστικές τους ιδιότητες.


Βελτιωμένη υγιεινή

Για εκείνα τα υγρά περιβάλλοντα όπως κουζίνες και μπάνια, οι ψευδοροφές διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένες αντιμικροβιακές ιδιότητες για τη βελτίωση των προβλημάτων υγιεινής με μείωση της ανάπτυξης και εμφάνισης μούχλας και βακτηρίων.


Προσαρμόσιμες

Τα πλακάκια ψευδοροφής διατίθενται σε πληθώρα σχεδίων, υλικών και χρωμάτων για να ταιριάζουν με την επιθυμητή εμφάνιση και το στυλ μιας ποικιλίας εσωτερικών χώρων.

Για να απολαύσετε τα προαναφερόμενα οφέλη από την ανάρτηση οροφών, πρέπει να εγκατασταθούν σωστά έτσι ώστε να πληρούνται τα πρότυπα και οι κανονισμοί της βιομηχανίας. Αυτό απαιτεί τις δεξιότητες και την εμπειρία ενός επαγγελματία ανάδοχου υψηλού επιπέδου.


Εύκολη εγκατάσταση

Οι ψευδοροφές είναι πολύ εύκολες στην εγκατάσταση. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με τις απαιτούμενες γνώσεις μπορούν να αγοράσουν τα υλικά που χρειάζονται και να εγκαταστήσουν οι ίδιοι την οροφή. Φυσικά, είναι ακόμα πιο ασφαλές και πιο σοφό να συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο εργολάβο για συμβουλές σχετικά με την τοποθέτηση ψευδοροφών.


Πολλά χρώματα και υλικά για να διαλέξετε

Οι ψευδοροφές έρχονται σε διαφορετικά υλικά όπως ίνες, πλαστικό και ξύλο. Υπάρχουν επίσης ορισμένα πάνελ για ψευδοροφές που έχουν πρόσθετο βαθμό πυροπροστασίας, καθιστώντας τα επίσης ασφαλή επιλογή.


Τα φώτα μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα

Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό των ψευδοροφών είναι ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε εύκολα φώτα σε αυτές. Εκτός από τα φώτα, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εύκολα ανεμιστήρες και άλλες εναέριες συσκευές μεταξύ των πάνελ μιας αναρτημένης οροφής.


Μειονεκτήματα των ψευδοροφών

Οι ψευδοροφές διαθέτουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα. Το ένα είναι ότι μπορεί να φθαρούν γρηγορότερα. Οι ψευδοροφές είναι γνωστό ότι δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Μετά από μερικά χρόνια χρήσης, τείνουν να χαλάσουν και να δείξουν λεκέδες καθώς και αποχρωματισμό. Επομένως, απαιτείται συχνή συντήρηση για να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ένα άλλο μειονέκτημα των ψευδοροφών είναι ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικές σε σύγκριση με τις παραδοσιακές οροφές. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση σεισμού, ενδέχεται να είναι πολύ ασταθείς, καθώς και υπάρχει κίνδυνος πτώσης των εγκατεστημένων φωτιστικών. Αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί ελέγχοντας τακτικά την κατάσταση της οροφής και δίνοντάς της συχνή συντήρηση.

Ωστόσο, συνολικά, μια ψευδοροφή είναι μια πραγματικά εξαιρετική επιλογή ειδικά για όσους θέλουν να διατηρήσουν μια κομψή εμφάνιση για το ταβάνι τους. Είναι η τέλεια λύση για να κρύψετε καλώδια και σωλήνες με καθαρό και κομψό τρόπο, παρέχοντας ταυτόχρονα εύκολη πρόσβαση σε περίπτωση προβλημάτων και επισκευών.

 

Αναζητήστε ειδικούς για ψευδοροφές και χωρίσματα στον επαγγελματικό οδηγό f-all.gr!



Kατηγορίες