Καταστήματα Παιδικά ρούχα

Δυσκολίες στο ντύσιμο των παιδιών

Εάν το παιδί σας έχει ξαφνικά γίνει πολύ αντιδραστικό κατά τη διαδικασία επιλογής των ρούχων του είναι ένα σημάδι ότι μεγαλώνει. “Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας βρίσκονται σε ένα στάδιο στο οποίο προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ανεξαρτησία τους και τα όρια”, λέει η Alanna Levine, MD, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε πρωί πρέπει να γίνεται στο σπίτι αναμέτρηση!


Παροχή επιλογών. Τα περισσότερα παιδιά ηλικίας από 3 έως 4 ετών θέλουν να αποφασίζουν μόνα τους και αν δε γίνει το δικό τους διαμαρτύρονται έντονα, κλαίνε, φωνάζουν, χτυπάνε τα πόδια τους στο πάτωμα… Έτσι, όποτε είναι εφικτό ας τα αφήνουμε να αποφασίζουν! “Δώστε στο παιδί σας λίγες επιλογές όταν πρόκειται για πράγματα που δεν έχουν τόση σημασία για σας”, προτείνει ο Jim Fay, συν-συγγραφέας της Αγάπης και της Λογικής Μαγείας για την Πρώιμη Παιδική ηλικία. Για παράδειγμα, ρωτήστε, “Θα προτιμούσες να φορέσεις το μπλε πουλόβερ ή το κόκκινο; “

Πώς να δώσετε τέλος σε μια δύσκολη συμπεριφορά του παιδιού σας. Για παράδειγμα στο θέμα των μαλλιών : Είναι πιθανό το παιδί σας να έχει τις δικές του προτιμήσεις.  Στο πλαίσιο της λογικής, προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι σχετικά με τις προτιμήσεις του.  Δεν είναι ανάγκη να επιβάλλουμε στο παιδί μας το γούστο μας. Στα πλαίσια της λογικής και πάλι, πρέπει να το αφήνουμε να παίρνει κάποιες πρωτοβουλίες σε θέματα που αφορούν τον εαυτό του.  Αυτό δείχνει ότι σεβόμαστε τη γνώμη του και βοηθά να χτίσουμε μια καλή σχέση μαζί του.  Αρκεί βέβαια να του ξεκαθαρίσουμε πως σε άλλα θέματα αποφασίζουν η μαμά και ο μπαμπάς. Μπορείτε να αποσύρετε τις κάλτσες με ενοχλητικές ραφές για τις οποίες σας διαμαρτύρεται  και να κόψετε τις ενοχλητικές ετικέτες πουκάμισο ή στα μπλουζάκια.

Μέχρι την ηλικία των 3 ετών, τα περισσότερα παιδιά είναι ικανά να εξυπηρετούν τις βασικές απαιτήσεις για το ντύσιμο, όπως να βάλουν ή να βγάλουν  εσώρουχα, ελαστικά παντελόνια όπως φόρμες ή κολάν και μπλούζες.  Τα πιο δύσκολα καθήκοντα, όπως το ανέβασμα ή το κατέβασμα  ενός φερμουάρ ή τα κουμπιά, μπορεί να τα καταφέρουν λίγο αργότερα. Τα περισσότερα παιδιά προτιμούν να ντύνονται μόνα τους. Αισθάνονται σίγουρα  και ικανά . Έτσι, ακόμα και αν αργεί πολύ αφήστε το παιδί σας να ντυθεί μόνο του. Έτσι το βοηθάτε να χτίσει την αυτοπεποίθησή του.  Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν επιθυμούν το ίδιο έντονα με τα μεγαλύτερα να βγουν από το σπίτι. Προτιμούν να παίζουν με τα παιχνίδια τους ή να βλέπουν παιδικά από το να ντυθούν για να βγουν έξω. Γενικά αρνούνται να κάνουν οτι,δήποτε θα τα αναγκάσει να διακόψουν το παιχνίδι τους. Οπότε δεν έχετε παρά να κάνετε και το ντύσιμο παιχνίδι.  Πείτε “Θα κλείσω τα μάτια μου και θα δω πόσο γρήγορα μπορείς να ντυθείς! “

Χειμώνας…Πολλά παιδιά αρνούνται να φορέσουν το μπουφαν τους πριν φύγουν από το σπίτι. Επειδή τα σπίτια συνήθως είναι ζεστά το παιδί δεν αντιλαμβάνεται πως έξω έχει διαφορετική θερμοκρασία. Επιμένει λοιπόν πεισματικά πως ζεσταίνονται και δε χρειάζεται να φορέσουν το μπουφάν τους.  Αν δεν έχει υπερβολικό κρύο, αφήστε τα να βγουν έξω χωρίς μπουφάν. Σίγουρα στα πρώτα δευτερόλεπτα θα παγώσει και θα ζητήσει το μπουφάν του. Την επόμενη φορά, μπορείτε να του υπενθυμίσετε απλά πόσο είχε κρυώσει.  Το πιθανότερο είναι να ζητήσει να φορέσει το μπουφάν του και τα γάντια του πριν βγει έξω.

 

Αναζητήστε καταστήματα παιδικών ρούχων στην περιοχή σας!



Kατηγορίες