Έπιπλα γραφείου Καταστήματα

Διακόσμηση επαγγελματικών χώρων

Όταν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό χώρο ή να ανακαινίσετε τον υπάρχοντα σίγουρα θα έχετε πολλούς προβληματισμούς. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι οι επαγγελματικοί χώροι πρέπει να εκπέμπουν επαγγελματισμό και φυσικά να έχουν έναν δικό τους χαρακτήρα. Το σωστό είναι να συμβουλευτείτε έναν διακοσμητή. Σίγουρα θα σας κοστίσει αλλά αφενός θα αποφύγετε πολλά λάθη, τα οποία και πάλι θα σας κόστιζαν για να διορθωθούν και αφετέρου θα πετύχετε σίγουρα ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα… Μόνο σε ένα επαγγελματία μπορείτε να εμπιστευθείτε τη μελέτη, την έρευνα και την εργονομία ώστε να είστε σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα.


Μην ξεχνάτε ότι η εποχή μας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση των επαγγελματικών χώρων χρησιμοποιείται ως μέσο προσέλκυσης του κοινού. Η διακόσμηση της επιχείρησής σας με κριτήρια υψηλής αισθητικής αλλά και λειτουργικότητας αποτελούν από μόνα τους στοιχεία προβολής και προώθησης της. Εξάλλου ο χώρος στον οποίο δουλεύουμε θέλουμε να μας αντιπροσωπεύει και να μας εμπνέει. Σκοπός σας πρέπει να είναι  να δημιουργήσετε ένα χώρο με χαρακτήρα, όμορφο ώστε να αποτελέσει  ένα εμπνευσμένο περιβάλλον εργασίας και πώλησης. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε βρεθεί σε γραφεία με παράταιρη διακόσμηση,  παλιά ή κακοσυντηρημένα έπιπλα, βρώμικους τοίχους, ξεχαρβαλωμένα στόρια ή κουρτίνες, αταίριαστες χρωματικές επιλογές και σκόνη. Θυμηθείτε τι εντύπωση σας δημιουργήθηκε και τους αναπόφευκτους συνειρμούς που κάνατε.

Εξαιρετικά σημαντικός είναι ο χώρος αναμονής καθώς δημιουργεί την πρώτη εντύπωση. Διατηρείτε τον πάντα καθαρό και περιποιημένο. Καλό είναι να υπάρχει διαχωριστικό που να τον απομονώνει, οπότε να μην υπάρχει πρόβλημα αν συμπέσουν δύο ραντεβού σας. Φροντίζετε συνεχώς τους χώρους υγιεινής. Η εικόνα της τουαλέτα σας δεν πρέπει να θυμίζει αποθήκη. Σκεφτείτε τι εντύπωση θέλετε να δώσετε αρχικά στους πελάτες σας και τι σκέψεις θέλετε να τους υποβάλλετε. Θέλετε να τους εντυπωσιάσετε και να φανείτε καινοτόμοι, να δώσετε έμφαση στην κατάρτιση σας, να προβάλλετε τη δουλειά σας, να δημιουργήσετε οικειότητα, να δείξετε φιλικοί, να δημιουργήσετε θετικές προσδοκίες; Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει επαρκής αριθμός καθισμάτων. Η επίπλωση του γραφείου δηλώνει την ταυτότητα της επιχείρησής σας. Οπωσδήποτε πρέπει να υπηρετεί τις καθημερινές σας ανάγκες και τους στόχους σας που σημαίνει η διάταξη των επίπλων να είναι λειτουργική. Ένα τραπέζι συνεδριάσεων στο οποίο μπορείτε να καθίσετε μαζί με τους πελάτες αλλά και τους συνεργάτες σας είναι απαραίτητο ώστε να είναι εφικτή και «απρόσκοπτη» μια άνετη επικοινωνία. Η κυκλική διάταξη, ενισχύει την ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας συνεργασία. Η κλασική διάταξη, όπου το γραφείο χωρίζει εσάς από τον πελάτη σας, τονίζει το κύρος και τη θέση σας, δημιουργεί αποστάσεις και όρια.

Χαρίστε κομψότητα στο χώρο με έργα τέχνης και καλοδιατηρημένα φυτά. Προσοχή όμως. Οι παραφορτωμένοι χώροι κουράζουν και δείχνουν κακόγουστοι. Σε ένα ευτελές περιβάλλον ίσως χάνετε την αξιοπιστία σας και τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης υψηλής αμοιβής…

 

Αναζητήστε καταστήματα με έπιπλα γραφείου στην περιοχή σας



Kατηγορίες