Καλλυντικά Καταστήματα

Κρέμα Ενυδάτωσης

Η κρέμα ενυδάτωσης δεν αποτελεί πανάκεια. Τη χρησιμοποιούμε καθημερινά για να διορθώσουμε όλα τα προβλήματα της επιδερμίδας μας, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αυτά που προσδοκούμε. Για να έχει η ενυδατική σας τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα είναι βασικό να την έχετε διαλέξει σωστά.


Πώς να διαλέγετε κρέμα ημέρας. Αρχικά πρέπει να απλώνεται εύκολα στο δέρμα, να απορροφάται γρήγορα, να μην αφήνει γυαλάδες και να έχει απαλή – βελούδινη υφή. Να είναι κατάλληλη για τον δικό σας τύπο δέρματος, να περιέχει δηλαδή τα σωστά συστατικά ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας της επιδερμίδας σας και να απορροφάται καλά. Εντοπίστε λοιπόν τον τύπο του δέρματός σας. Αν δυσκολευθείτε, μπορείτε να ζητήσετε να σας βοηθήσει ένας δερματολόγος ή μια επαγγελματίας αισθητικός. Αν έχετε κανονικό τύπο δέρματος επιλέξτε μια λεπτόρρευστη σύνθεση, που προσφέρει λάμψη και δεν αφήνει γυαλάδα ή λιπαρότητα. Αν έχετε μεικτό, προτιμήστε κάποια που ενυδατώνει μόνο τις περιοχές που το έχουν ανάγκη και εξισορροπεί τη ζώνη Τ. Καθοριστικός παράγοντας είναι και η ηλικία. Όσο μεγαλώνουμε, είναι πιθανό να αλλάξουν οι ανάγκες μας καθώς μειώνεται η παραγωγή του σμήγματος και των πρωτεϊνών που στηρίζουν το πάχος και η σφριγηλότατα της επιδερμίδας. Έχετε υπόψη σας ότι η παχιά υφή μιας κρέμας δεν ταυτίζεται με την καλύτερη ενυδάτωση. Υπερβολικά λιπαρές κρέμες συντηρούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και μπορεί να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Να ξέρετε επίσης πως η κρέμα ημέρας αν περιέχει αντιηλιακό φίλτρο δε σημαίνει ότι σας καλύπτει αν εκτεθείτε στον ήλιο για πολύ ώρα. Σας προστατεύει μόνο αν παραμείνετε για λίγο στον ήλιο. Η ενυδατική κρέμα δεν θρέφει την επιδερμίδα. Αντίθετα η κρέμα θρέψης λειτουργεί και σαν ενυδατική. Κρέμες με θρεπτική σύνθεση έχουν ανάγκη κυρίως τα ξηρά δέρματα. Τα λιπαρά συνήθως δεν τις απορροφούν. Για την σωστή ενυδάτωση του δέρματος αλλά και του οργανισμού γενικότερα χρειάζεται να πίνουμε πολύ νερό. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού όμως δε σημαίνει πως η επιδερμίδα μας δε χρειάζεται νερό. η ενυδάτωση πρέπει να επιτυγχάνεται στα διάφορα στρώματα της επιδερμίδας. Έτσι, ενώ η κατανάλωση νερού είναι μια πολύ καλή συνήθεια, από μόνη της δεν αρκεί για να αποτρέψει την ξηρότητα της επιδερμίδας.

Το δέρμα χρειάζεται να κρατά εσωτερικά την υγρασία και να αντιστέκεται σε ό,τι το φθείρει και το καταστρέφει. Οπότε μια σωστή ενυδατική είναι η καλύτερη ασπίδα του δέρματος. Η κρέμα που καταπολεμά τα σημάδια κόπωσης της επιδερμίδας διαθέτει μία ελαφριά σύνθεση που δυναμώνει τα τριχοειδή αγγεία και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία. Οπότε μια ιδανική κρέμα πρέπει να περιέχει τα εξής συστατικά: Βιταμίνες Α, C και Ε που  ενισχύουν το κολλαγόνο και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως οι τανίνες και τα φλαβονοειδή. Αφού επιλέξετε κρέμα βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει χημικές ουσίες και parabens. Για να είστε σίγουρη για την επιλογή σας και επειδή συχνά οι κρέμες έχουν υψηλό κόστος ζητήστε ένα δειγματάκι της ενυδατικής που νομίζετε ότι σας ταιριάζει και χρησιμοποιείστε την για δυο – τρεις μέρες ώστε να δείτε πως θα συμπεριφερθεί η επιδερμίδα σας. Βέβαια σχετικά με το κόστος, εκτός  από τις επώνυμες κρέμες που διατίθενται σε καταστήματα καλλυντικών, υπάρχουν φυσικά και οι φυτικές και αλλά και κάποιες που πωλούνται στα σουπερμάρκετ και είναι εφάμιλλες των πιο ακριβών. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι οι τιμές διαμορφώνονται και από τα brands από την πολυτελή συσκευασία.

Οι καπνίστριες έχουν ανάγκη από μια κρέμα με διαφορετική σύνθεση. Ο καπνός φθείρει μεταξύ άλλων τις μεταλλοπρωτεϊνάσες, δηλαδή τα ένζυμα που συμμετέχουν στην ανανέωση των ιστών, ελαττώνει τη ροή του αίματος και μειώνει τη μεταφορά οξυγόνου στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Συχνά λοιπόν όσες καπνίζουν έχουν πρήξιμο κάτω από τα μάτια,  περισσότερες ρυτίδες θαμπή και κουρασμένη όψη αλλαπρήξιμο. Συστατικά όπως τα αποτοξινωτικά εκχυλίσματα και οι μικροπέρλες λάμψης βοηθούν ιδιαίτερα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος να διευκρινίσουμε ότι η κρέμα ημέρας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται και ως  κρέμα ματιών. Είναι απαραίτητο να έχετε ειδική κρέμα για τα μάτια για έναν απλό λόγο: Η περιοχή των ματιών δεν έχει ίδιες ανάγκες με το υπόλοιπο δέρμα και δε διαθέτει σμηγματογόνους αδένες.

 

Αναζητήστε καταστήματα καλλυντικών στην περιοχή σας!



Kατηγορίες