Κατοικίδια Κτηνίατροι

Επιλέγοντας τον κατάλληλο κτηνίατρο για το κατοικίδιο μας

Το να έχετε έναν νέο φίλο στο σπίτι είναι συναρπαστικό και, όπως πιθανότατα μπορείτε να επιβεβαιώσετε, περιλαμβάνει πολλή προετοιμασίας.


Ενώ έχετε αποθηκεύσει τροφές για κατοικίδια, έχετε προστατεύσει το σπίτι από αυτά και έχετε αγοράσει ένα σορό παιχνίδια μασήματος από ό, τι μπορείτε να μετρήσετε, υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε: να βρείτε έναν κτηνίατρο. Η εύρεση ενός κτηνιάτρου είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία, καθώς θα είναι ο σύμβουλος σας και εκείνος που θα φροντίζει την υγεία του κατοικίδιου, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πού να αναζητήσετε και ποιες ερωτήσεις να κάνετε, καθώς και πώς μπορείτε να είστε ο καλύτερος γονέας-ασθενής για να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας λαμβάνει τελικά την καλύτερη φροντίδα.

Πού να ψάξετε για να βρείτε έναν κτηνίατρο;

Το πρώτο βήμα για την εύρεση ενός κτηνιάτρου είναι να κάνετε έρευνα. Ξεκινήστε την αναζήτησή σας κοντά στο σπίτι (μεταφορικά και κυριολεκτικά)!

Ρωτήστε έναν συνάδελφο γονέα κατοικίδιων ζώων: Μιλήστε με τους γείτονες, τους φίλους και τους συναδέλφους σας για τους κτηνιάτρους με τους οποίους είχαν καλές εμπειρίες για τα δικά τους ζώα.

Αναζήτηση στο διαδίκτυο: Μια αναζήτηση Google μπορεί να εμφανίσει κοντινά γραφεία κτηνιάτρων. Πολλοί τοπικοί και κρατικοί κτηνιατρικοί ιατρικοί σύλλογοι διαθέτουν διαδικτυακούς καταλόγους που μπορείτε να αναζητήσετε. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι κατάλογοι για εξειδικευμένους κτηνιάτρους. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι υπάρχουν κτηνίατροι μόνο για γάτες ή κτηνίατροι που ειδικεύονται στην επείγουσα ιατρική, την καρδιολογία και την επιδημιολογία.

Απόσταση: Φροντίστε να μην μένετε σε απόσταση παραπάνω από 5 χιλιόμετρα, λέει ο Δρ Kevin Kelley, DVM, κτηνίατρος ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Κατοικίδιων Ζώων BluePearl στο Clearwater της Φλόριντα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να πρέπει να οδηγείτε ώρες όταν το κατοικίδιο ζώο σας χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Θέλετε επίσης να βρείτε έναν κτηνίατρο που να μπορεί να ταιριάζει με το πρόγραμμα εργασίας σας, προσθέτει.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε έναν πιθανό κτηνίατρο

Μόλις περιορίσετε τη λίστα σας, υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε έναν κτηνίατρο. Ακολουθούν πέντε συνήθεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όπως συνιστάται από τους κτηνιάτρους μας:

  • Έχετε βραδινές ώρες και ώρες Σαββατοκύριακου; Εάν εργάζεστε σε μια δουλειά με ωράριο 9-5, αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο.
  • Το ιατρείο διαθέτει πιστοποιήσεις;
  • Ποιο είναι το πρωτόκολλό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Θα θελήσετε να μάθετε εάν η πρακτική μπορεί να χειριστεί επαρκώς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εσωτερικά ή αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες επείγουσα φροντίδα και εάν υπάρχει γιατρός με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. (Μην περιμένετε να επιστραφούν φωνητικά μηνύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτός εάν επιβεβαιωθεί ρητά από την πρακτική σας.)
  • Έχετε μια λίστα με παραπεμπόμενους ειδικούς; Είτε πρόκειται για ένα ζήτημα συγκεκριμένης ράτσας είτε για μια οξεία ή χρόνια ασθένεια που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, οι ειδικοί πιθανότατα θα είναι μέρος της υγειονομικής περίθαλψης του κατοικίδιου ζώου σας. «Οι περισσότεροι κτηνίατροι καλής ποιότητας, αν υπάρχει κάτι πέρα από τη ζώνη άνεσής τους ή το σύνολο δεξιοτήτων τους, θα ξέρουν σε ποιον να σας στείλουν», λέει ο Δρ Kelley. «Ζούμε σε μια εποχή ειδικών για καλό λόγο».
  • Πόσους κτηνίατρους διαθέτει η κλινική και θα βλέπω τον ίδιο κτηνίατρο κάθε φορά; «Εάν έχουν περισσότερους κτηνιάτρους στο προσωπικό, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα», λέει ο Δρ Kelley. Μια μεγαλύτερη πρακτική μπορεί να είναι χρήσιμη με τον προγραμματισμό, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορεί να μην βλέπετε τον ίδιο κτηνίατρο κάθε φορά – κάτι που πρέπει να σημειώσετε εάν αυτή η προσωπική σχέση και συνέπεια έχει σημασία για εσάς.

Αναζητήστε κτηνίατρο στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό f-all.gr

Αναζητήστε κτηνίατρο στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες