Παιδίατροι

7 παράγοντες που πρέπει να συμπεριλάβουμε στην επιλογή παιδιάτρου

Η επιλογή ενός παιδιάτρου είναι μια από τις πιο καθοριστικές αποφάσεις που θα πάρετε σχετικά με την υγεία του παιδιού σας και μπορεί να είναι δύσκολη. Ένας παιδίατρος είναι ένας γιατρός που ειδικεύεται στη σωματική, συμπεριφορική και ψυχική φροντίδα των παιδιών. Δεν φροντίζουν όμως μόνο τα μωρά και τα νήπια, καθώς εφήβους έως 18 ετών (μερικές φορές και άνω των 18). Ρόλος του αποτελεί η εκτέλεση φυσικών εξετάσεων και εμβολιασμούς, παρακολούθηση της ανάπτυξης και διάγνωση και θεραπεία ασθενειών. Θα έχετε μια μακροχρόνια σχέση με τον παιδίατρό σας, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό. Ωστόσο πολλοί δεν αναγνωρίζουν του παράγοντες, τους οποίους πρέπει να συμπεριλάβουν στην επιλογή του παιδιάτρου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα 7 πράγματα που διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην απόφαση αυτή.


Είναι βολική η τοποθεσία του ιατρείου;

Καθώς περιορίζετε τις επιλογές σας για έναν παιδίατρο, εξετάστε την τοποθεσία του γραφείου του γιατρού. Τα μωρά βλέπουν τον παιδίατρό τους αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής – συνήθως, κάθε 2 έως 3 μήνες. Η επιλογή ενός γιατρού κοντά στο σπίτι και την εργασία μπορεί να είναι πιο βολική και να εξοικονομήσετε χρόνο. Εάν δεν έχετε δικό σας όχημα, μπορείτε να επιλέξετε γιατρό με γραφεία εύκολα προσβάσιμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συνιστάται ο παιδίατρος από τη μαία σας;

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να επιλέξετε μόνο έναν παιδίατρο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, πιθανότατα θα δημιουργήσετε μια φιλική σχέση εμπιστοσύνης με την μαία σας. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να τους ζητήσετε συμβουλές. Επίσης, μη διστάσετε να λάβετε συστάσεις από τον οικογενειακό σας γιατρό ή τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Θα κάνει ο γιατρός τον πρώτο έλεγχο στο νοσοκομείο;

Καθώς μιλάτε με διαφορετικούς παιδίατρους, ρωτήστε αν θα ολοκληρώσουν τον πρώτο έλεγχο του μωρού σας στο νοσοκομείο. Μερικοί παιδίατροι θα επισκεφθούν το μωρό σας λίγο μετά τον τοκετό, αλλά μόνο εάν συνδέονται με το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκεστε. Εάν όχι, το μωρό σας θα κάνει τον πρώτο έλεγχο από γιατρό που συνεργάζεται με το νοσοκομείο και στη συνέχεια θα κάνει έναν άλλο έλεγχο στο ιατρείο του παιδιάτρου σας περίπου 5 ημέρες μετά τον τοκετό.

Συνιστάται ο γιατρός από φίλους και συγγενείς;

Θα πρέπει επίσης να λάβετε συστάσεις παιδιάτρου από την οικογένεια και τους στενούς φίλους. Εάν έχουν εξαιρετική σχέση με τον παιδίατρο του παιδιού τους, μπορεί να έχετε μια παρόμοια εμπειρία.

Ποια είναι τα διαπιστευτήρια και η εμπειρία του γιατρού;

Όλοι οι παιδίατροι αποφοιτούν από την ιατρική σχολή, ολοκληρώνουν ένα πρόγραμμα παραμονής και λαμβάνουν κρατική άδεια. Αλλά δεν είναι όλοι οι παιδίατροι πιστοποιημένοι. Η πιστοποίηση του διοικητικού συμβουλίου είναι μια εθελοντική διαδικασία που απαιτεί πρόσθετη εκπαίδευση στην παιδιατρική. Μετά την ολοκλήρωση, οι γιατροί κάνουν μια εξέταση για να πιστοποιηθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Παιδιατρικής.

Η πιστοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ένα πολύτιμο εργαλείο επειδή αυτοί οι παιδίατροι έχουν αποδείξει την ικανότητά τους σε:

  • Φροντίδα ασθενών
  • Επαγγελματισμό
  • Επικοινωνιακές δεξιότητες
  • Ιατρικές γνώσεις

Πώς λειτουργεί το ιατρείο τους;

Εξετάστε πώς λειτουργεί το γραφείο για να διασφαλίσετε ότι ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες σας. Ορισμένες ερωτήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν: Το γραφείο επιτρέπει ραντεβού αυθημερόν ή τελευταίας στιγμής; Είναι οι ώρες γραφείου κατάλληλες για το πρόγραμμά σας; Ο παιδίατρος προσφέρει βραδινές ώρες και ώρες Σαββατοκύριακου; Εάν πρόκειται για ομαδική πρακτική, το μωρό σας θα βλέπει διαφορετικούς γιατρούς ή τον ίδιο παιδίατρο κάθε φορά;

Πώς ήταν η εισαγωγική σας επίσκεψη;

Η αρχική επίσκεψη στο γραφείο σας βοηθά να προσδιορίσετε εάν ένας παιδίατρος είναι κατάλληλος για το παιδί σας. Είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε έναν γιατρό με τον οποίο αισθάνεστε άνετα, καθώς αυτό ενθαρρύνει την ανοιχτή επικοινωνία. Παρατηρήστε πώς ο παιδίατρος αλληλεπιδρά με το νεογέννητο ή το παιδί σας. Δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για το μωρό σας; Εάν το μωρό σας έχει μοναδικά προβλήματα, είναι ο γιατρός εξοικειωμένος με αυτά τα θέματα;

Αναζητήστε παιδίατρο στην περιοχή σας στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης f-all.gr

Αναζητήστε παιδίατρο στη Λάρισα στον επαγγελματικό οδηγό της πόλης elarisa.gr



Kατηγορίες