Πόρτες ασφαλείας Σπίτι & κήπος

10 συμβουλές για την επιλογή μιας πόρτας ασφαλείας

Η επιλογή πόρτας ή πύλης ασφαλείας καλής ποιότητας μπορεί να είναι τόσο δύσκολη όσο οι περισσότερες μεγάλες αγορές. Όταν ακολουθείτε αυτό το μονοπάτι, είναι πάντα καλό να γνωρίζετε τι αγοράζετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το τι να ρωτήσετε.


1. Πού κατασκευάζονται οι πόρτες;

Αυτή είναι μια σημαντική ερώτηση για πολλούς λόγους και σχετίζεται κυρίως με την εγγύηση.
Εάν υπάρχει κάτι λάθος με την πόρτα από την αρχή ή ακόμη και σε 6 μήνες, ποιος θα την διορθώσει και πόσο καιρό θα χρειαστεί. Εάν μια πόρτα κατασκευαστεί στο εξωτερικό αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλές επιπλοκές που δεν αξίζουν τον ρίσκο.

2. Χάλυβας ή αλουμίνιο

Αυτή είναι μια ερώτηση που γίνεται συχνά και εξαρτάται κυρίως από την χρήση της πόρτας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χάλυβας είναι ισχυρότερος από το αλουμίνιο και αν η αντοχή είναι η πρώτη σας προτεραιότητα, τότε ο χάλυβας είναι η απάντηση. Αλλά ο χάλυβας δεν ταιριάζει πάντα με την αισθητική κάθε ιδιοκτησίας ούτε είναι ανθεκτικός στη διάβρωση. Εάν επιλέγετε μια πόρτα από αλουμίνιο για ασφάλεια, πρέπει να είναι μία με πλέγμα από ανοξείδωτο ατσάλι και κατά προτίμηση 316 marine grade. Πρέπει επίσης να συνοδεύεται από 3-Point Lock. Υπάρχουν πολλοί πωλητές στην αγορά που προωθούν μη ενισχυμένες πόρτες αλουμινίου ως πόρτες ασφαλείας σε με ενημερωμένους αγοραστές. Εάν δεν είναι κατασκευασμένες από χάλυβα ή δεν διαθέτει πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα, τότε είναι πολύ πιθανό ότι δεν είναι πόρτα ασφαλείας.

3. Είναι η πόρτα κατασκευασμένη από ποιοτικά προϊόντα;

Σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν οικονομικές επιλογές ή ποιοτικές. Πολλές φορές οι επιχείρησης προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα μειώνοντας την ποιότητα των προϊόντων τους με αποτέλεσμα οι πελάτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο μέλλον. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις σωστές ερωτήσεις και ότι έχετε μια λεπτομερή αναφορά, το γράψιμο μιας φιγούρας στο πίσω μέρος μιας επαγγελματικής κάρτας δεν το κόβει το 2020.

4. Είναι η απόδειξη διάβρωσης της πόρτας

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο που διαχωρίζει τις φτηνές με τις ποιοτικές πόρτες ασφαλείας. Όταν αγοράζετε μια ατσάλινη πόρτα, υπάρχουν δύο κατηγορίες.
Η μία είναι το Hot Dip Galvanize της πόρτας και ακολουθούμενη από το Powder Coating. Αυτή είναι μια παλιά πρακτική που έχει τα υπέρ και τα κατά. Ενώ η πόρτα πιθανότατα δεν θα σκουριάσει ποτέ, η επίστρωση σε σκόνη δεν είναι εγγυημένη ότι δεν θα υποστεί διάβρωση στα επόμενα χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα προϊόντα δεν είναι 100% συμβατά λόγω της περιεκτικότητας σε πυρίτιο στο γαλβανισμό. Εξαρτάται επίσης από τη θέση των θυρών. Η άλλη κοινή διαδικασία είναι να λειτουργήσει το πλαίσιο των θυρών που είναι συνήθως σωλήνας από All Gal έτσι ώστε να προστατεύονται τα εσωτερικά. Στη συνέχεια η πόρτα επεξεργάζεται με αμμοβολή ψευδαργύρου και στη συνέχεια καλύπτεται με σκόνη. Αυτή η διαδικασία θα σας δώσει συνήθως πιο ομαλό φινίρισμα.

5. Κλειδαριές και λαβές

Οι κλειδαριές και οι λαβές είναι εξίσου σημαντικές σε μια πόρτα όσο είναι ο κινητήρα σε ένα αυτοκίνητο. Να προτιμάτε να αγοράζεται ποιοτικές μάρκες, όπως Lockwood, Jackson, Chubb, Delf… κ.λπ. Εάν δεν γνωρίζετε την επωνυμία δεν σημαίνει απαραίτητα κακή ποιότητα, απλώς βεβαιωθείτε ότι διαθέτει επαρκή εγγύηση.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι να βεβαιωθείτε ότι οι κλειδαριές είναι ασφαλείας και όχι τοποθετημένες στην επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα κλειδώματος βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο του πλαισίου των θυρών, ή σε ένα κουτί κλειδώματος. Μια καλής ποιότητας πόρτα ασφαλείας δεν θα πρέπει ποτέ να διαθέτει επιφανειακή κλειδαριά από ξύλο που μπορεί εύκολα να σπάσει χρησιμοποιώντας ένα σφυρί.

6. Μεντεσέδες

Όπως οι κλειδαριές και οι λαβές, οι μεντεσέδες είναι εξαιρετικά σημαντικοί, έχω δει πάρα πολλές χαλύβδινες πόρτες με την πάροδο των χρόνων που κατασκευάζονται με μεντεσέ από ξύλο πόρτας το οποίο είναι λάθος.
Μια ποιοτική χαλύβδινη πόρτα πρέπει πάντα να χρησιμοποιεί ένα συγκολλημένο μεντεσέ PIN. Αυτό σημαίνει ότι οι μεντεσέδες είναι συγκολλημένοι στο πλαίσιο στερέωσης που είναι βιδωμένο στον τοίχο. Μια τυπική χαλύβδινη πόρτα ζυγίζει οπουδήποτε από 30-40 κιλά, έτσι οι μεντεσέδες ποιότητας είναι απαραίτητοι. Οι πόρτες από αλουμίνιο που είναι πολύ ελαφρύτερες θα χρησιμοποιούν έναν ειδικά σχεδιασμένο μεντεσέ με άκρο που έχει έναν πείρο που κλειδώνει στο πλαίσιο της πόρτας. Αυτό συνήθως αναφέρεται ως μεντεσέ πόρτας ασφαλείας αλουμινίου. Οι ποιοτικοί μεντεσέδες είναι απαραίτητοι!

7. Σχεδιασμός – Ατσάλινες Πόρτες

Όταν επιλέγετε ένα σχέδιο για την μπροστινή σας πόρτα, μην φοβάστε να επιλέξετε κάτι ενδιαφέρον και δημιουργικό. Η επιλογή μιας ελκυστικής, ποιοτικής πόρτας προσθέτει αξία και κάνει πιο ελκυστική την ιδιοκτησία σας.

8. Χρώμα

Όπως και το σχέδιο, το χρώμα είναι εξίσου σημαντικό. Τα περισσότερα σπίτια έχουν ήδη μια παλέτα 3-4 χρωμάτων. Αυτή είναι συνήθως η τυπική επιλογή, είτε για να ταιριάζει με την υδρορροή ή την πόρτα του κυλίνδρου. Εάν δεν είστε βέβαιοι επειδή πρόκειται να βάψετε ξανά το κομμάτι, τότε το μαύρο ή το λευκό είναι κλασικό και ασφαλές.

9. Οθόνες

Οι οθόνες είναι προαιρετικές και υπάρχουν διάφορα σχέδια για να διαλέξετε. Αν ψάχνετε για μια πόρτα που είναι ανθεκτική στα έντομα, φροντίστε να ενημερώσετέ τον πωλητή σας. Μια ατσάλινη πόρτα ασφαλείας παραδοσιακά και για λόγους ασφαλείας έχει κενά 6-8 mm από την πλευρά και κατά μήκος της κορυφής. Αυτό συμβαίνει για να αποφύγουμε το μπλοκάρισμα της πόρτας που μπορεί να συμβεί λόγο διαστολής και όταν αλλάζει η θερμοκρασία του σπιτιού. Αυτά τα κενά μπορούν εύκολα να επιλυθούν χρησιμοποιώντας καιρικές σφραγίδες. Οι διαθέσιμες οθόνες είναι, Fly Screen, Pet Mesh, Privacy Screen και 316 Stainless mesh.

10. Εγγύηση

Μια καλή εγγύηση σημαίνει ότι η εταιρία πιστεύει και υποστηρίζει το προϊόν της.
Μια εγγύηση πρέπει να έχει διάρκειά μεγαλύτερη από 12 μήνες και να δίνεται γραπτώς. Ένα ποιοτικό προϊόν συνήθως κοστίζει περισσότερο οπότε να είστε προετοιμασμένοι να ξοδέψετέ περισσότερα ώστε να αποκτήσετέ μία πόρτα ασφαλείας που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επίσης μπορείτε να ζητήσετέ να γίνει κατασκευή της πόρτας σας από την αρχή και να μην αγοράσετέ μία έτοιμη από το κατάστημα. Θα σας κοστίσει περισσότερο αλλά θα χωράει σίγουρα στις διαστάσεις του σπιτιού σας και η εγκατάστασή της θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Αναζητήστε πόρτες ασφαλείας στον ηλεκτρονικό κατάλογο επιχειρήσεων του f-all.gr!



Kατηγορίες